icon

Môžem zmeniť umelé mliečko?

janababana
26. jún 2022

Ahojte. Kedze mam malo MM tak krmime UM Nutrilon HA Prosyneo (teraz v novom baleni). Kedze sme cisarakom, rozmyslam prejst na Nutrilon specialne po cisarskom reze. Otazka je, ci sa UM mozu takto striedat (este nema dopite ani prve 800g balenie) - mate prosim niekto skusenost? Nutrilon HA prosyneo bola krmena aj v porodnici, preto sme v nom pokracovali. Momentalne bojujeme aj s kolikami (pridavame espumisan do mliecka). Dakujem

tosomja
26. jún 2022

@janababana aj nemá problém s tým mliekom, nemenila by som, ale k otázke ..áno, môžeš vymeniť, ja som menila tiež, lebo dcérke nebolo dobre ani jedno, nakoniec sme pili alergy care.
Espumisan by som vysadila a radšej dajte probiotiká. Až keď bude mať zase problémy s trávením, tak dajte espumisan.

ailiba
26. jún 2022

@janababana umele mliecko by sa malo menit vtedy, ked to, ktore prave pije celkom nesedi. Inak to nie je potrebne a len to rozhodi travenie. Ale vymenit nutrilon za nutrilon s trosku inym zlozenim by nemusel byt problem. Vyskusaj a uvidis.

cyberk
26. jún 2022

kedze mate asi koliky tak moze byt aj ze mlieko nesadlo.. my sme museli vyskusat 5 mliek pokym sme nasli take co konecne sadlo a nic nebolelo 🙂
nasa mala tiez vraj koliky (ja si myslim ze to doktori vsetko hadzu do jedneho vreca, najlahsia vyhovorka, a tie slova "treba pockat" sa mi zastavoval rozum..), je tolko UM na trhu ze vybrat a trafit sa do toho spravneho ktore dietatku sadne to chce mat stastie...
npr. espumisan vobec nepomohol skor zhorsil... nam pomohli probiotika a coliprev ktore sme postupne vysadili + cvicenie pred kazdym papanim + masirovanie pupikom 🙂 ale jadro toho vsetkeho bolo urcite aj tak v mlieku

janababana
autor
26. jún 2022

Prave tie koliky (resp zadrziavanie vetrov a problem vykakat sa) ma smeruje k tomu ci to mliecko je ok pre nu. Espumisan by som rada vynechala, aby si na to traviaci trakt nezvykal, ale na druhej strane jej pomaha. Probiotika (biogaia) davame tiez.

anavixy
26. jún 2022

Nemyslim si, ze espumisan je “návykový” a traviaci trakt si asi tiež nezvykne… ja som ho alebo Sab simplex s rovnakou ucinnou latkou, davala skoro 5 mesiacov vkuse najprv do kazdej davky a potom len na noc a teraz uz viac ako dva mesiace nedavam vobec a nepotrebuje ich. Mlieko by sa malo “skusat” aspon 3-4 tyzdne, kym sa zmeni. Ja som menila tiez 3x ale v podstate ani to nejako nepomohlo, jedine čas na koliky a dodnes kaká ťažko- má tvrdú stolicu 🙄

mareri
Odpoveď bola odstránená