Môžem zvýšiť dávku umelého mlieka dieťaťu?
Ahojte malý má rok a máme UM HiPP 3 ale asi mu nestačí cez deň papa toho dosť a v noci sa budí aj 3 krát na mlieko a to je napríklad o 11 večer sa zobudí na mlieko potom plače aj 2-3 hodiny kým mu nespravím ďalšie a potom zaspí môžem mu zvisit dávku ?? Na 1 odmerku 45ml vody .Teraz máme 135 ml vody a 3 odmerky ako je napísané na mlieku chcem sa spýtať môžem mu dať 180 ml vody a 4 odmerky?? Alebo zmeniť UM ?
@barka1 doktorka odporúčala piť UM do 3 roka ale že je to už na nás 😀 poznám x deti čo pili UM deti do 3 rokov a problém s váhou a zubami teda vôbec nemajú 😂
Však v poriadku. Ale v noci??? Už to nie je novorodenec s pidi zaludkom. Potrebuje v noci odpočívat, aj traviaca sustava. A nie každé 3 hodiny pit mlieko...
Kľudne nech to mlieko pije aj noci. Je to stále malé dieťa. Mlieko je fajn.
Načo ho necháš toľko plakať, daj mu Mirko a nech spi
Si si istá, že máš správne dávkovanie mlieka? Ja som vychovala už veľa detí a pili rôzne mlieka, ale vsetky mali 30ml=1 odmerka mlieka. A jasné že mu večer môžeš dať aj 180ml, pozrieť ešte raz to dávkovanie🤔čo papá cez deň? Inak aktuálne mám 2,5 ročného a ráno vždy pýta mlieko, čiže kľudne dávaj ročnému.
Poraď sa s pediatričkou. Nepíšeš, aký je veľký, či sa narodil v termíne alebo predčasne...každé dieťa je iné. Moje deti sa tiež asi do 2 rokov budili aj v noci. určite ho netreba nechať plakať....a skontroluj si to dávkovanie, myslím, že sa dáva 1 odmerka na 30ml vody.
@skeblicka777 máme mlieko HiPP 3 a je tam napísané na 1 odmerku 45 ml vody
@skeblicka777
@andreakukelova
Baby prikladám aj foto 😂🤷♀️
A na večeru má čo? Ja osobne by som neucila v noci na mlieko. Budeš nočným otrokom veľmi dlho. Treba sa pozriet na tu večeru a možno pár noci vydržať aj s revom aby si zvykol na to že nedostane nič.
@3petka Hami kašu na dobrú noc
skúšala som to 3 týždeň reval nemala som na to trpezlivosť
Jasne ze môžeš dat viac keď mu nestačí...moj pil viac v 5 mesiacoch akk ty dávaš v roku...ale v noci som nedavala už davno
Ja osobne nebudem radiť nedávať mlieko - sama som dcére šupla v takom veku aj neskôr keď sa v noci zobudila a jačala , no nemala som nato enrvy dve hodiny ju nervacit, dala som fľašu a spala ďalej. Rovnako ako syn. Akurát teda že obaja sa v Tom veku zobudila tak jeden krát keď tak v noci ? Príde mi veľa že sa budí ročné dieťa ešte každé tri hodky, aj preňho by bolo lepšie spať, ale možno keby sa viac nápadov vecer a väčšia dávka teda toho mliecka keď sa zobudí prvý raz. Inak ja som v Tom veku už vôbec nesledovala neratala koľko vypijú, proste som dala a hotovo, dcéra okrem toho celý deň krásne papala. A teraz má 6 rokov a je úplne chuducka ako vyžla, vždy taká bola, a zúbky má krásne takže všetko ok 😀
Aha naozaj, no HiPP sme mali naposledy pred 6 rokmi 🙈, ale fakt som vystriedala veľmi veľa mliek a toto vidím prvýkrát. Tak možno skús na noc nejakú kašu
Áno, do 3 rokov má piť UM, ale nie v noci. Ročné dieťa má v noci spať, trávenie si potrebuje oddýchnuť a ani na zuby to nie je dobré. Skôr mu zvýš množstvo jedla cez deň. Aký má jedálniček?
Ak chceš dávať umelé, tak ok, ale nie v noci. Drobec už by mal spať v noci, nie jesť. Ak chce pred spaním, daj, ale v noci to umele mlieko už nemá opodstatnenie.
Ak sa dieta budi cez noc tak je skor chyba v jedalnicku, skus ten zmenit. Ja som kasicky robila, ked bola babatko, a nie rocnemu dietatu, tam uz na vecer bol klasicky chleba s natierkami.
Ja som tiež toho názoru, mlieko v noci nedať alebo ho obmedziť. Je to zvyk. Ak sa dieťa riadne cez deň naje, mlieko v noci nepotrebuje. 3x na mlieko sa budí novorodenec, nie ročne dieťa.
Ale k otázke, jasne ze môžeš zvýšiť dávku, nikdy som sa neriadila krabicou ale dieťaťom.
Nemyslim si ze sa budi na mlieko ze ho potrebuje od hladu. Mozno zvyk mozno potrebuje teba. Nam zase pediater povedal ze umele mlieko od roka nepotrebuje (mozme davat) ze uz ma papat normalne jedlo. Kasa na veceru mi pride dost tazka.
To každý večer je kašu? Skús vymeniť za niečo iné
Moja má dva roky, pije HiPP tiež a pred spaním jej dávam 180ml a v noci to isté. Starší mi píl HiPP pred spaním ešte vo veku 3+
Áno, zvýš mu ak je hladné. Predsa ho necháš plakať..
Môžeš skúsiť dať aj čajík, či nie je iba smadne. Ale možno mu mlieko chyba. Moje deti pili mlieko do 2,5r aj v noci. Teraz má dcéra 2r a vypije 0,5l mlieka (od roka pije kravské UHT 1,5%)
@autorka uplne v pohode mu daj zvysenu davku nech sa napapa mpzno pospinka dlhsie.. moj pil UM do 2,5 roka 🙂
Mozno pyta proste len preto, ze mu je tych 135 ml malo. Moj ma 8 mes a vypije pred spanim 240ml UM. Pritom niekedy este raz v noci papa a niekedy az rano. A to ze vecer nedas kasu alebo inu veceru v 1 roku, ale mliecko, je uplne v poriadku. Vela deticiek to ma dlho ako ritual pred nocnym spankom, pripadne rano po zobudeni, ze chcu proste mlieko z flasky.
@belllinka cez deň papa dostatočne veľa až moc 🤷♀️😂
@domka222 nie každý večer mením mu to
Však napíš koľko toho zje za deň.
Z toho umelého mlieka sa dosť priberá. Keď zje toho dostatok cez deň, zrušila by som mlieko v noci a ponúkla iba čistú vodu, keď sa zobudí. Iste budú revy, ale treba vydržať lebo sa toto budenie bude ťahať dlho a nevyspíš sa ani ty, ani on.
Môj ma 20m sme na hip biocombiotik 1+ a cez noc sa aj 2x zobudi na mlieko. A to celý deň papa všetko. Kľudne mu daj 180ml. Neboj sa nebude obézny. Od roka už by mal mať mlieko hip +1 sa mi zdá ze 3 je do roka. Pozri si to priestoru
@skeblicka777 ano hip ma takú vedsiu odmerky 1je na 45ml 1 a 2 sú malé odmerky a 3 a viac su velke odmerky

Ročné dieta v noci vobec nepotrebuje jest ani pit mlieko. Moja dcera mala od 8m mlieko len ráno a večer a v cca 1,5 roku už vobec ziadne. Takže nie je to to tom, že je hladny, veď celý den normálne je, nie? Je to o zvyku, nepohode, potrebuje sa ukludnit a znovu zaspat. Miesto zvyšovania dávky mlieka by som ho skor začala uberat. Inak si koleduješ o problémy so zubami a váhou.