Môžeme používať umelé mlieko aj po záruke?
Ahojte, používali ste UM po otvorení vždy len mesiac ako je písané na krabici? Myslím keď je um v záruke, ale nestihnete ho spotrebovať do mesiaca po otvorení...
O kolko dlhsie by si ho chcela pouzivat. Je rozdiel minut ho napr. tyzden po tejto lehote a mat ho otvorene napr. 3 mesiace. Par dni po odporucanej spotrebe mesiac po otvoreni nie je problem. Prilis dlho by som ho ale nenechavala. Napr. Nutrilon ma rozne gramaze mlieka, radsej kupim mensie balenie.
@andrea_82 Ahoj, presne Nutrilon mám a mám z neho odobraté asi len tri odmerky spred 2,5mes, inak je zavrety, v suchu, v tme skladovaný..no a bud. týždeň budem u dr, tak že ak by bolo treba dokrmit, nch dá muž UM..... Vôňou,farbou mi príde ako pri otvorení... No nikde sa neviem dočítať, čo sa moze s mliekom stat ked to je ako sypky prasok.. či by som videla na mlieku, že dačo mu je, či nie....
Urcite sa mu nic nestalo, ked bolo skladovane uzavrete a v suchu. Akykolvek mikroorganizmus aby prezil a dokazal sa mnozit, potrebuje vodu (preziju jedine spory niektorych mikroorganizmov, ale to by tam najskor museli byt, aby mohli zasporulovat). Preto su suche potraviny trvanlive.
Počula som o jednom prípade, ale išlo o extrém. Matka nakrmila novorodenca sunarom čo jej ostal otvorený po súrodencovi. Dieťa zomrelo - pri pitve sa zistilo že mu splesneli črevá. Spory plesní tam už môžu byť. Ja osobne by som 2,5 mesačnému kúpila nové balenie. Kúp sunar - ten chutí rovnako ako za komančov a čo zvýši si dajte do kávy. Mne staršie dieťa povyjedalo suchý s lyžičkou.
Kupila by som nove. Hlavne mam cerstvu skusenost 😅 mala som otvoreny kendamil asi 3m, tak som ho doniesla pre sliepky mame. Jej bolo luto vyhodit skoro cele balenie, tak ze si ho postupne bude robit, do ovsenej kase a tak.. a po 2davkach sa do..ala 😅😅 neviem, ci to bolo tym, ze mlieko bolo zle, alebo je to absolutne nevhodne pre dospeleho. Ale pobavilo ma to 😅 a mlieko putovalo sliepkam.
Ja by som to dieťaťu nedala alebo sa spýtajte v lekárni.

O kolko dlhsie by si ho chcela pouzivat. Je rozdiel minut ho napr. tyzden po tejto lehote a mat ho otvorene napr. 3 mesiace. Par dni po odporucanej spotrebe mesiac po otvoreni nie je problem. Prilis dlho by som ho ale nenechavala. Napr. Nutrilon ma rozne gramaze mlieka, radsej kupim mensie balenie.