icon

Môžeme používať umelé mlieko aj po záruke?

30. máj 2025

Ahojte, používali ste UM po otvorení vždy len mesiac ako je písané na krabici? Myslím keď je um v záruke, ale nestihnete ho spotrebovať do mesiaca po otvorení...

andrea_82
31. máj 2025

O kolko dlhsie by si ho chcela pouzivat. Je rozdiel minut ho napr. tyzden po tejto lehote a mat ho otvorene napr. 3 mesiace. Par dni po odporucanej spotrebe mesiac po otvoreni nie je problem. Prilis dlho by som ho ale nenechavala. Napr. Nutrilon ma rozne gramaze mlieka, radsej kupim mensie balenie.

autor
31. máj 2025
@andrea_82

O kolko dlhsie by si ho chcela pouzivat. Je rozdiel minut ho napr. tyzden po tejto lehote a mat ho otvorene napr. 3 mesiace. Par dni po odporucanej spotrebe mesiac po otvoreni nie je problem. Prilis dlho by som ho ale nenechavala. Napr. Nutrilon ma rozne gramaze mlieka, radsej kupim mensie balenie.

@andrea_82 Ahoj, presne Nutrilon mám a mám z neho odobraté asi len tri odmerky spred 2,5mes, inak je zavrety, v suchu, v tme skladovaný..no a bud. týždeň budem u dr, tak že ak by bolo treba dokrmit, nch dá muž UM..... Vôňou,farbou mi príde ako pri otvorení... No nikde sa neviem dočítať, čo sa moze s mliekom stat ked to je ako sypky prasok.. či by som videla na mlieku, že dačo mu je, či nie....

selenka7
31. máj 2025

Urcite sa mu nic nestalo, ked bolo skladovane uzavrete a v suchu. Akykolvek mikroorganizmus aby prezil a dokazal sa mnozit, potrebuje vodu (preziju jedine spory niektorych mikroorganizmov, ale to by tam najskor museli byt, aby mohli zasporulovat). Preto su suche potraviny trvanlive.

iqoska
31. máj 2025

Počula som o jednom prípade, ale išlo o extrém. Matka nakrmila novorodenca sunarom čo jej ostal otvorený po súrodencovi. Dieťa zomrelo - pri pitve sa zistilo že mu splesneli črevá. Spory plesní tam už môžu byť. Ja osobne by som 2,5 mesačnému kúpila nové balenie. Kúp sunar - ten chutí rovnako ako za komančov a čo zvýši si dajte do kávy. Mne staršie dieťa povyjedalo suchý s lyžičkou.

evcagabi
31. máj 2025

Kupila by som nove. Hlavne mam cerstvu skusenost 😅 mala som otvoreny kendamil asi 3m, tak som ho doniesla pre sliepky mame. Jej bolo luto vyhodit skoro cele balenie, tak ze si ho postupne bude robit, do ovsenej kase a tak.. a po 2davkach sa do..ala 😅😅 neviem, ci to bolo tym, ze mlieko bolo zle, alebo je to absolutne nevhodne pre dospeleho. Ale pobavilo ma to 😅 a mlieko putovalo sliepkam.

petronelag
31. máj 2025

Ja by som to dieťaťu nedala alebo sa spýtajte v lekárni.