Náhrada umelého mlieka

mellany76
12. feb 2016

Ahojte, mam 5 mesacneho chlapceka, vecer ho dokrmujem umelym mliekom, chcem ho vymenit za obilninove, ma s tymniekto skusenosti ? Uvazujem nad ryzovym, alebo ryzovym so psenom, niekde radia aj mlieko s mladeho kokosu.

luba41
12. feb 2016

namiesto večerného hocijakého mlieka mu daj príkrm / zeleninu a pod/ a nadojči..zbytočné iné mlieko.. ale ak by si dojčila na požiadanie, tak máš MM aj večer..

mammamiamiama
12. feb 2016

@mellany76 no, nepises, preco ho vecer dokrmujes umelym a ani to, preco chces seknut s umelym a opat menit, takze tazko radit. Mysli vsak na babatko, nie na experimentovanie. Nemusi sa ti to vyplatit. Ak mozes dojcit, tak mu nedavaj ziadne umele mlieko, ved od 6.mesiaca aj tak zacnes s prikrmami. Ak potrebuje umele na vecer a nasla si vhodne, z ktoreho ho neboli brusko, tak v tom pokracuj.

mellany76
autor
12. feb 2016

Dakujem za odpovede, bola by som rada, keby mi niekto napisal vlastne skusenosti, nechcem experimentovat, potrebujem doplnit kaloricky prijem niecim inym ako um, z par lyziciek prikrmov,, ktore chcem postupne tiez zaviest sa maly hned nenaje. Viem ze sa odporuca nahradit um obilninovym ale nepoznam nikoho , kto to aj spravil. Dojcim na poziadanie, ale mali sme problemy s mliekom aj papanim a skoncili sme s dokrmovanim um, ktore som postupne znizila a teraz ho chcem zrusit.

yanni
12. feb 2016

@mellany76 A uz nemas problem s dojcenim? Ak nie, tak ho predsa mozes dojcit aj vecer. Ked to UM vymenis za MM, tak sa ti aj produkcia mlieka zvysi a bude stacit aj na vecer.
A ver, ked zacnes na obed s prikrmami a o mesiac na to vecer s kasickou, tak vecer to nebude len par lyziciek. Ked bude hladny, zhltne toho dost. A potom este nakojis a ma plnohodnotnu veceru.

mellany76
autor
13. feb 2016

@yanni tak nejak si to aj predstavujem, ze o mesiac uz bude pekne papkat 🙂 , rozne rastlinne mlieka su bezne pouzivane a odporuca sa ich zaviest miesto um, ja ich chcem davat drobcekovi, dojcime sa stale na poziadanie, aj vecer, toto uz neriesim,

luba41
13. feb 2016

@mellany76 odporúčajú sa zaviesť až po 6 mes ak chce niekto nahradiť UM / ked deti neboli dojčené/, ale samozrejme nie ako hlavný zdroj stravyy..tie deti čo sú na UM, tak by som nahradila ale tak max 2 denné chody..ked chceš, rob z neho kaše ,ale ak máš MM tak by som absolutne rastlinné mlieko ako náhradu dojčenia neuvažovala...a kaše sa dajú urobiť takisto z vody, max ich pridala do nejakého sladkého pokrmu.. a je možné, že dieťa Ti nebude pekne papakať ani o mesiac, ani o polroka..dieťa sa učí nové chute, spoznáva nové jedla min do 2r. života..je kopec detí, ktoré sa "rozjedli až po 1 alebo aj v 2r. života..MM je stále plnohodnotná strava pre dieťa v 1,2,3 atd rokoch..a prikrmovanie dojčených detí je len popri dojčení.. napr. http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/ -pre vysvetlenie..

mellany76
autor
13. feb 2016

@luba41 presne ako hovoris , mm som ani vo sne neuvazovala zrusit, len vymenit jedno jedlo za druhe, um za rastlinne, pisala som to na zaciatku. Aj ja cerpam z mamily,