icon

Nočné pitie mlieka 16 mesačným dieťaťom

anny1234
20. dec 2020

Ahojte viem, že táto téma je tu veľakrát, ale 16 mesačný stále v noci pije UM aj 5krat za noc. Bojím sa už o zuby aj o trávenie a na noc by som to chcela stopnúť ale nič co som sa aj tu dočítala nezaberá. Spi sám vo svojej izbe, skúšala som ho dat aj do manželskej ale nikdy to nezabralo posadí sa ze je deň a chce sa hrať, vo svojej vždy pekne zaspí ale budi sa. Viem, že je to zlozvik ale ako ho odstrániť bez plaču? Snažím sa ho učiť púť z pohára cez deň, cumel nikdy nemal nevedel co s nim. Dskujem

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
renatka100
20. dec 2020

@anny1234 presne toto sme mali aj my, zabrala velmi jednoducha vec pri oboch mojich detoch - tri noci po sebe dostali miesto flasky suchy rohlik - bol z toho krik ale po troch nociach si na zobudenie kvoli rohliku ani nespomenuli a spali celu noc.

hennyinnsbruck
20. dec 2020

Daj mu vodu namiesto mlieka

elizabet173
20. dec 2020

@anny1234 u 16 mesacneho mozes odstranit flasu uplne. Teraz by som to cez Vianoce nechala tak a nestresovala sa, po Vianociach kup pekny hrncek s obrazkami a cez den davaj mlieko do neho. Postupne flasu vyhod

stanislavicenka
20. dec 2020

@anny1234 led chce mliecko, ponukni mu ho iba z pohara. Bude urcite nestastny, to je jasne.ale priprav ho na to cez den.
Iba nerozumiem, preco ho ucise tak neskoro pit z pohara. Mam dve deti, a kazde do roka pilo iba z pohara, ucila som od prvych prikrmov.
Drzim ti palce, pevne nervy, a pokojne srdce

mima1
20. dec 2020

Ja som prvemu davala mlieko skoro do 2rokov tusim a potom som mu ho zacala riedit v noci vodou 😂 kazdy den viac a viac az sa raz v noci nezobudil na mlieko

nikpa
20. dec 2020

@anny1234 bez pľacu to asi nepôjde, on este nechápe volaktore veci, proste to mlieko bude chcieť a ked ho nedostane bude krik, treba to len pár dní vydržať.

nika82
20. dec 2020

napis jeho celodenne jedenie, asi ma slabu veceru

janula12345
20. dec 2020

@anny1234 a ide spat dobre napapany? Moja sa takto budila do cca 15 mesiacov tusim. Potom prestala sama od seba. Ale vsimla som si, ze ked papala vecer menej a nechcela, tak viac sa v noci budila niekolko krat a pytala mlieko.

anny1234
autor
20. dec 2020

Ďakujem Vám všetkým za rady, pohárik už máme dlho taky malý hrnček s uškom s obrázkami piť vie z neho aj z našich za pomoci len keď sa chce hrať tak vodu vypluva na seba,ale to len občas. Skúšala som aj to, že v noci som UM riedila vodou, že som nerobila také husté ale znižovala dávky skončili sme na 60 tke s polovicnou odmerkou čiže skoro voda, miesil sa v postieľke 3 hodiny a stále pýtal mlieko. Keď dostane plnú dávku vydrží tak 3 hodiny späť, keď dostane vodu za 20 minut je hore a zova pýta 🙊. S raňajkami je problém keďže celú noc pije mlieko ale desiata celý jogurt plus ovocie, alebo výživa robíme domáce. O 11 30 ide spinkať budi sa o 13 30 ma polievku, plus druhé všetko varím papa nemá problém o 16 tej olovrant tiež ovocie rôzne druhy, struhame mrkvu s jabĺčkom, puding, alebo ak mal ráno jogurt tak výživa na striedačku, o 18 tej večera väčšinou co bolo na obed. Mäsko nakrájané s omáčkou a cestovinou, alebo kaše, pohankova, ovsena, krupicove.. Ale kaše teraz menej skôr to co bolo v ten deň na obed. Kasa a rybka na prírodno dusená... Rôzne varím stále. Mame len 6 zubov idú nám pomalšie zeleninu skôr dusenu ako surovú ma problém pohrist. Keď sa narodil mal 2600g len sme mali interval v kojeni každé 2 hodiny potom sme prešli na 3 hodiny a keď som okolo roka chcela to mliečko v noci ubrať sme sa zamotali. Nie a nie znížiť dávku. Mlieko chcem dávať ale cez deň, nie v noci. Asi fakt skúsim ten rožok.

stanislavicenka
20. dec 2020

@anny1234 myslim, ze toho umeleho mlieka ho mozes zbavit uplne. Ale jemu sa to asi spaja s tym prijemnym pocitom zaspavania. A podla tvojho prispevku papa dost, mlieko cez den nepotrebuje. A to nemyslim iba to umele. Zalezi teda ake. Ja kupujem mlieko malo, a led, tak z druzstva, ine by som detom nedala. Ale ked spapat jogurt, obcas syr, uplne to staci. Ak to robis kvoli vapniku, ze chces davat mlieko, tak pamataj, ze bez vitaminy D sa do tela nevstrebe😊

anny1234
autor
20. dec 2020

@stanislavicenka ďakujem za pripomienku s vitamínom D, umele je dosť drahé ale chcela som aspoň do 2 rokov vydržať, aj keď cez deň už mal aj kravské od susedov na skúšku a nemal problém.

arcanne2
20. dec 2020

@anny1234 ahoj, aj my sme mali ten problem. Ale nas sa nebudil na mlieko, ale na kasu/presnidavku. Zacalo to, ked sa sam odstavil od kojenia. Ked som ho kojila, bol hore max 1x, niekedy ani to. Bola som blba, davala som mu kasu v noci, aby nebol hladny, tym som si ho na to naucila. U nas to slo postupne, najprv som vyradila 1 krmenie, tove dni poplakal, ale zaspal. Teraz sme vo faze, ze vyradujem aj to 1 jedenie ktore ostalo. Niekedy vydrzi, niekedy je hore uz o 5.00 rano, lebo je hladny. Ale zlepsuje sa to. Pediatricka mi este poradila, nedavat jest tesne pred spanim, vraj mu vyskoci inzulin a.to u neho vyvolava hlad. To tiez pomohlo

matildam
20. dec 2020

@anny1234 Dat poriadnu veceru a v noci neponuknut nic, len cistu vodu. Tak velke dietatko uz v noci naozaj nic nepotrebuje, mozno len tu vodu. Myslim, ze tu flasu pouziva skor ako prostriedok na opatovne zaspatie a to je potrebne preucit, aby konecne zacal normalne spavat. Bez placu a zopar prebdenych noci to zrejme vobec nepojde... Ale ak s tym nic neurobite, bude tato situacia coraz horsia-nehovoriac o zuboch... Vela sil!

elizabet173
20. dec 2020

@anny1234 bez placu to asi nepojde, zrus tu flasu uplne a zabijes dve muchy jednou ranou. Zisti, ze naozaj flasu nedostane, iba vodu z pohara a pre tu sa mu neoplati vstavat

luciannka83
26. dec 2020

Na taketo maniere treba tvrdo a odhodlane. Proste nedat flasu a hotovo. Vysvetlovat, dohovarat, zvolit inu alternativu a NEPOVOLIT.