icon

Oplatí sa zmeniť umelé mlieko pri refluxe?

22. nov 2025

Ahojte, skúsim sa opýtať. Syn má 4 týždne, prvé 2 som skúšala kojit, ale mlieko sa mi nerozbehlo, dokrmovala som. Od 3t je len na umelom mlieku Nutrilon AR, keďže má reflux. No stále problém s prdením, s kakaním. Posledných pár dní má riedku stolicu, kaká aj po každom papaní riedku svetlozltu stolicu. Furt je nespokojný, stále plače, stále sa napína, nevie zaspať, keď aj zaspí, každé šuchnutie ho zobudí. Dieťa vykakané, vyprdené, najedené a len rev a plač. Slabo pomaličky priberá. U doktorky som bola, ale bol tam zástup, podľa zastupujúcej doktorky UM netreba meniť, mám mu dať ryžový odvar na tú stolicu. Ale aj keď bude kakať niečo hustejšie, spokojnejší nebude. Čo robiť, zmenili by ste UM?

pribinak
22. nov 2025

Zmenila

xlucia
22. nov 2025

u nas davali predcasniatkam vlockovy odvar. neverila som ale fakt pomohlo

autor
22. nov 2025
@xlucia

u nas davali predcasniatkam vlockovy odvar. neverila som ale fakt pomohlo

@xlucia ako ja chápem, že sa tá stolica zmení...ale mne to príde tak, že sa z neho ani nenaje poriadne, lebo je stále nespokojný, veľa kaká, málo priberá a nespí poriadne...

xlucia
22. nov 2025
@anonym_autor

@xlucia ako ja chápem, že sa tá stolica zmení...ale mne to príde tak, že sa z neho ani nenaje poriadne, lebo je stále nespokojný, veľa kaká, málo priberá a nespí poriadne...

@anonym_autor asi sme sa nepochopili. nie odvar sam o sebe, ale urobili odvar a do neho UM. tak deti papali. cize sa aj najedli, aj brusko prestalo boliet

autor
22. nov 2025
@xlucia

@anonym_autor asi sme sa nepochopili. nie odvar sam o sebe, ale urobili odvar a do neho UM. tak deti papali. cize sa aj najedli, aj brusko prestalo boliet

@xlucia ja som to pochopila, len si nemyslím, že ten odvar v tom um ho zázračne zasýti a začne priberať

tinka3435
24. nov 2025

Moja dcéra mala reflux mliečko som jej dávala Nutrilon Advance a keď mala koliky prvý mesiac a pol Nutrilon Comfort Colics ale lekárka mi neodporučila meniť mlieko pretože ten reflux prejde .....také malé deti ho proste mávajú