icon

Používate nižšie čísla mliek u starších detičiek?

bambushka
30. máj 2021

Ahojte maminy, prestala som kojiť malu. Ma 22 mesiacov a prešla som na hipp combiotik 1x denne ráno ako doplnok výživy. Lekárnička mi poradila 2ku, že čím nižšie číslo, tým kvalitnejšie mlieko. Teda neviem, pozerala som zloženie a nepripadalo mi to moc rozdielne oproti 3,4 ...Používate aj vy nižšie čísla mliek u starších deti? Dakujem za odpoved.

tani777
30. máj 2021

Ziadne UM jej netreba,staci pestra strava 🙂 pokracovacie mlieka su len dobry marketing..

ckatka
30. máj 2021

My sme po roku dávali na večer normálne do fľašky kravské....
Občas nejaké DM bio...ale v zásade kravské pije večer dodnes...A to už chodí do.skolky

vendulka80
30. máj 2021

@bambushka treba davat formulu adekvátnu veku. Je blbosť, ze čím nižšie cislo tym kvalitnejšie. Pretoze kazde jedno cislo zohľadňuje to, co dieta v danom veku potrebuje. Moja ma 1,5 roka a pije Hipp 3. A nie, nie je to marketingový ťah. Keby som tak dlho kojila tak bolo by mi luto bachnut dietatu hned kravské. Moji pili formulu do 3 rokov.

sono2
30. máj 2021

Tak veľkému dieťaťu um?
Ja teda 2 ročnú dojčim, ešte ani nie v júni bude mať, ale um nemala nikdy ani kravské
Sprvu som odstavila v 22 mesiaci a tiež nemala nikdy um
Načo vlastne?

asia83
31. máj 2021

@bambushka Nie. Iba keď kúpim viac a zvýši mi, treba to dopiť. Inak kupujem podľa veku na obale.

anjelicek26
31. máj 2021

Samozrejme, ze je jednotka najkvalitnejsia, su na nu najprisnejsie normy, najviac sa podoba materskemu mlieku - to sa predsa tiez uderom 6/12/18 mesiacov nemeni! Vyrobcovia si to ulahcuju, leb v starsom veku deti mozu pouzivat menej stiepenu kravsku bielkovinu, cukor nie len s laktozy, ale aj klasicky, mozu pracovat s aromami a nahradami, co pri jednotke je maximalne prisne riesene, ze NIE. Teda kym na jednotke mlieku je marza zisku len okolo 20%, u dvojky je to uz 35% a o trojke ani nehovorim. Cim skor mamicka na to vyssie mlieko prejde pre nich lepsie. A ze dane mlieko zohladnuje co v tom veku dieta potrebuje? No dobra hlupost. Materske je ako jednotka, a ano dieta MLIEKO potrebuje len take. Preto od pol roka papa prikrmy a od roka normalnu stravu, aby malo ten "zvysok".

asia83
31. máj 2021

@sono2 Do troch rokov treba mlieko. Žeby na rast??? Majte si deti s nízkou hustotou kostí, s ich vyššou lámavosťou, váš problém. Moje deti pijú s budú piť DO troch rokov Sunar, od troch rokov 3,5 percenté kravské mlieko. 😉

anjelicek26
31. máj 2021

@asia83 toto tiez nie je uplna pravda. Dolezite je spravne zlozenie stravy a mlieko (ani v tom veku) nie je absolutne potrebne. Mlieko je "najjednoduchsi" sposob ako dostat do seba tuk, cukor, vapnik vo vacsom objeme, ale nie je to jediny zdroj... sama mam syna, co od 9 mesiacov nevypije ani hlt mlieka, co nas lekarka ponahanala na vysetrenia, ze to neni dobre... krvne testy mal vzdy tip top ukazkove, vapnika vyborne hodnoty aj vitamin D... postavu ma vybornu, samy sval. Nezje ani jogurt, ani syr, dokonca ani maslo, ani keby ho podplatim, neni sanca... su rozne "modely" stravovania, zbytocne strasit mamicku, ze budu mat "lamave kosti", pretoze to nie je pravda...

nevenka
31. máj 2021

@anjelicek26 mne raz jeden znamy farmaceut povedal, alw na mna ako dospelu, to bolo myslene, ze vapnik neries, ten je doslova vsade. Decko doplname detom aj vo vyssom veku, teda u nas konkretne 7,5 a 5,5 roka, hlavne od jesene do jari, este stale im davam. Ked nie kazdy den, tak kazdy druhy s rybim olejom. Syna som kojila do 17 mesiacov, s doktorkou som riesila, co potom, lebo som otehotnela, ked mal 13 mesiacov a mlieko sa mi postupne stracalo. Nechcel ziadne umele, ani kravske. Ale jedol mliecne vyrobky. Jogurt do neho dostanem malokedy. Dcerka, ta napriek traviacim problemom, chcela a chce pit ciste mlieko. Bola dojcena, sem tam aj prikrmovana. Bezlaktozovym UM jednotkou a 3,5 bezlaktozovym. Neviem, preco, bezlaktozove jej robilo lepsie a postupne sme presli na ciste kravske, mozno v 2,5 roku cca. Dnes nema problem si len tak hocikedy vypytat mlieko a vypit za pohar a syna striasa. Kostami a svalovou hmotou su na tom rovnako, len su mierne chudokrvni, to je aj moje tretie, pravdepodobne, mal silnu zltacku, ma 5 mesiacov, pojdeme na odbery. Ale co sa tyka tych kosti, neviem, svaly - no...nie su sportove typy, nemaju to mat po kom, takze su aj troska hypotonicki, hypermobilni, no doktorka skonstatovala, ked vidim Vas, tak sa ani necudujem. Proste niektore deti taketo su, to len treba troska cvikmi spevnovat. Pediatricka sa na margo toho mlieka vyjadrila, ze kojeny, super, v 6 mesiacoch zacnite prikrmy, umele nespominala. A ze kojene dieta v takom veku, 17-20 mesiacov, ze to by bol zazrak, aby mi chcelo nejake umele jest. Ze skusit mozem, ale ze nutne nemusi, pokial budu mat ine mliecne vyrobky. Mali teda syry, jogurty, kase, tak som neriesila.
Ale mna udivuje fakt, ze doktorky, mam teraz cerstvo z okolia, maju taku tendenciu, ze uz 4 mesacnemu, ze prikrmujte umelym. A ta mamicka, a to preco, ked mam dost svojho. Dieta pribera, az nadmieru, je rozhodne tazsie ako moje 5,5 mesacne 🙂, mlieko si mama este aj odsava, co ho ma vela, dieta spokojne. Na kieho certa umele??? Tak sa rozculila ta mamicka, ze az. A ze odpoved bola, no viete, ona je taka papkacka. No ved vsak je, ved nech papa moje a hotovo. A potom, ked dcerka mala tie problemy s bruskom, tak jedna doktorka, starsia pani, gastroenterologicka, tak ta mi radila, do pol roka nic ine, snazte sa len co najviac materskeho a do ROKA materske urcite a najlepsie by bolo, keby ste kojili co najdlhsie s kvalitnymi prikrmami. Ze umele dieta nepotrebuje. Max., ked uz nie je dost materskeho, tak kvoli tomu zelezu, kym nema dostatocne dost inej stravy, z ktoreho by babo malo dost zeleza. Nasej sme davali kvalitne masovo zeleninove vyvary, zelezo jej to dvihlo tak, ze dalsia gastro doktorka hikala, ze co sme jej davali, ze zeleza ma viac ako my dve dospele zeny dokopy. Povedala som popravde, ze len tieto vyvary. Takze ja som za svoj zivot s 3 detmi kupila par krabic umeleho, po prve pre istotu a obcasny dokrm alebo tak, ze som musela ist na dlhsie prec a krmil muz alebo mama. Ked som nemala dost svojho odsateho a zamrazeneho. A su zdravi v tomto smere. Na materske mlieko sa bud pozerame ako na svaty gral alebo ako uplne bezcennu tekutinu po pol roku dietata. Ale ono je to uplne jednoduche. Ked ma mama dost mlieka, tak to materske je podla mna najlepsie davat co najdlhsie a ked proste nema, tak do toho roka a pol dat to umele. Ale nie tym stylom, ze v 4 mesiacoch dietata matke povedat, ze dietatu to jej mlieko uz asi nestaci...ASI...🙄

sono2
31. máj 2021

@asia83 prosím ťa. Jedia jogurty a staršia len chvíľu po dojčeni nepila mlieko a za krátky čas si obľúbila kravske. Mladšia papa tiež jogurty
Veď kľudne dávaj