Prechod na inú značku mlieka

zu22
14. feb 2012

Ahojte potrebovala by som poradiť. Mám doma 2 mesačného anjelika Sáru a trápi nás kolika. Máme kruté stavy plaču nič nám nezaberá a poradili mi nech prejdem na inú značku mliečka. Teraz papáme Nutrilon Comfort a poradili nám Bebu Senzitív. Len jedny mi hovoria nech prechádzam postupne a druhý mi hovoria že nech rovno prejdem a uvidím. Poradte niekto Ďakujem.

hajanka
14. feb 2012

A ja ti poradim, neprechadzaj vobec. 🙂
Dietatko v tomto veku mava koliky nie z dovodu nejakeho konkretneho mlieka, ale z dovodu nezreleho traviaceho traktu, ktory sa "uci" spravne fungovat, travit. Tiez ide aj o nahromadene emocie pocas dna, nepokoj... A je jedno ake mliecko mu das. Je to normalne a takmer kazde babetko si tymto obdobim prejde. Skus masirovat brusko, polohovat na brusku. Alebo podavat probiotika, tie upravia crevnu mikrofloru.

poleva
14. feb 2012

postupne...

zuzanamv
14. feb 2012

@zu22
Ahoj, aj ja som skusila rozne druhy mlieka, vratane beby sensitive a nutrilonu comfort, sunaru nutra defense - pri tom sme aj ostali.
Lenze nemam pocit, ze by bol nejaky velky rozdiel. Zlepsuje sa to len vekom postupne.
A davam biogaia probiotika.
Ja som rovno dala inu znacku, neviem si velmi predstavit postupne prechadzanie, jedna davka beba, dalsia nutrilon a potom zase beba? Alebo zmiesat ich? Podla mna ked uz, tak jednoducho jednu prestat davat a druhu zacat, aby nebol v brusku chaos z roznych druhov naraz.

anjelicek26
14. feb 2012

Väcsina pediatrov radi a myslim, ze dobre - ostat pri mlieku, ktore dieta pilo od zaciatku, nemenit, prve tri mesiace maju deti koliku uplne "prirodzene". To, ze zmenite mliecko situaciu zlepsit nemusi. A postupne prechadzanie je co? Miesat dva druhy mlieka? Ved ani nebudes vediet, ci to druhe mliecko robi dobrotu alebo sarapatu v brusku. Ak chce zmenit, tak naraz. Ale ako vravim - mliekom to byt nemusi, aj kojene deti skruca prve mesiace, je to proste travenim.

lopezka
14. feb 2012

ahoj @zu22
neviem, ci to pomoze na koliku, ale ja mam skusenost so zmenou mlieka a odporucam postupne ......my sme prechadzali tiez asi koncom 2.mesiaca z Nutrilonu na Sunar ........vtedy dcerka papala 6-7 davok mliecka za den, tak sme zacali tak, ze 1.den jednu davku noveho mliecka, ostatne davky povodneho a takto som jej to denne zvysovala, az sme uplne presli na Sunar 🙂 nemala chvalabohu ziadne problemy a zvykla si uplne v pohode 😅
na Sunare sme zostali az do 18 mesiacov 😉 drzim palce 😎

zuzanamv
14. feb 2012

Este ma napadlo skusit protikolikove flasky, zazraky urcite nespravia, ale trosku to pomoct moze, ak ma babo problem s vetrami kvoli tomu, ze sa nahlta vzduchu.
Ja mam objednane dr. Brown.

olgynka
14. feb 2012

Ahoj , ja som zazila to iste...do troch mesiacov plac a plac. Vystiedala som Nutrilon, Bebu, doktorka mi poradila Bebu Ha...ta troska pomohla....tiez nemam pocit , ze by to bol nejaky rozdiel. Treba vydrzat. to prejde casom...aj ked viem ze niekedy to je to "od drzku"...
Vraj sa ma prechadzat postupne, ale ja som rovno zmenila znacku. A zmen cez den , nie tu nocnu davku..Držim palce aby vam to preslo cim skor...lebo viem co je to pochodovat s placucim babatkom celu noc...a vo vedlajsej izbe spala 2 rocna dcerka....
Ale s odstupom casu na to obdobie zabudnes ...🙂))

zu22
autor
15. feb 2012

Ďakujem za rady. Protikolikové fľašky používame a probiotika nám doktorka poradila už v 6 týž. len ja vôbec neviem či to vlastne kolika je lebo malá má zlé stavy väčšinou keď si odgrgne a hneď nato chytí štikútku a potom plačeme a je nám jedno či je to cez deň alebo v noci a zlé stavy sú vždy keď sa vykaká. Niekedy ten plač dokážem uhrať na rukách a uspaním len keď ju položím tak do 5 min. je hore a plačeme znova a takto je to do ďalšieho papania. Ale aj tak ďakujem za rady.

lucinta21
19. feb 2012

kolika je castý jav a samovolne odoznieva cca okolo 3tieho mesiaca..
nie je dobre striedat mlieka, može to naopak zhoršit.. comfort je dobrý ak by ale naozaj koliky pretrvavali porad sa s lekarkou o nutrilone anticolics, ktorý je určený na koliky.. nečakaj vsak zazraky zo dna na den.. zlepšenia prichadzaju tak po týždni po dvoch..