Prechod z UM na kravské mlieko

25. júl 2023

Ahojte, mam takmer 2rocnu dcérku a rada by som prešla z UM na kravské. Dr mi to sama poradila už pred pár mesiacmi, že dcérka už má dostatok živín z potravín, ktoré denne prijima a UM je už v jej pripade zbytočne. Moja otázka, môžem do kravského mlieka primiešať na začiatok napr 2-3 odmerky UM, aby malo podobnú chuť? A mam to mlieko prevarat? Prosím len o rady mamin, ktoré s tým majú skúsenosti. Ďakujem

lenuska9999
25. júl 2023

Ahoj ja by som nerobila takú "džabu" a nemiesala do mlieka ešte umelé. Každopádne ja som odúčala od umelého mlieka tak, že som pridávala do stravy čoraz viac kravského mlieka. Jogurty, krupice , ovsené kaše atď... A potom napr večer pred spaním som už nahradila umelé mlieko takou riedkou krupicou, čo som dala na fľašu. A po niekoľkých dňoch som zasa zamenila napr mlieko pred obecným spánkom za normálne..

helcanw
26. júl 2023

Ja som takto synovi miešala um s kravskym, ale on mal vredy rok. Najprv som pár dni davala zmiešané pol na pol, potom zase trištvrte kravského a štvrť um a nakoniec už samé kravské. Neprevarala som ho nikdy, hriala som v mikrovlnke.