Prečo je moje 7-týždňové bábätko stále hladné?
Dobrý deň!
Moje bábätko večer sa na papá o 20:00 a spí do 01:00-02:00 . Napapá sa a zobudi sa o 05:00-06:00.
Ale cez deň si pýtá každých dva hodiny. Pije UM.
Prisun potravy 🙂
Ahoj a aka je otazka? Ci chces aby nejedlo tak castp ako 2h cez den?
A kazde dve hodiny je uplne OK. Ak je to chlap, tak je to jasne. Chlapi su hladni staaaale!
Ved to mas aky pekny rezim.. aj sa vyspis v noci a cez den pekne pravidelne.. mne sa na tom nezda nic zle..
ja som cosi take vobec nepoznala pri kojeni... Nespali v noci, nespali cez den, na prsniku kazdu hodinu
Ahoj a aka je otazka? Ci chces aby nejedlo tak castp ako 2h cez den?
@blondinka95 ano. Bojim sa že mu to ublizi ak dostane kazdych 2 um
Vsetci traja synovia mi tak papali a teraz su z nich chlapi Ako hory. To vydrzis, neboj. Ono to raz prejde. Ked to nebudes vediet vydrzat do 6. mesiaca, od 5. kludne mozes pridat bezlepkove obilniny, chude biele masko, .... Poradit sa s lekarom, od kedy a co mozes babu davat. To zvladnes, neboj!!!
A kazde dve hodiny je uplne OK. Ak je to chlap, tak je to jasne. Chlapi su hladni staaaale!
@matikarka je to dievčatko 🫣 narodila sa s váhou 4kg a teraz už má 5,6kg
@anonym_autor a vypije celú dávku,.ktorú jej urobis? A keď dávaš UM, môžeš medzi kŕmeniami aj trochu vody dať. Ak vypije celú dávku, tak by som urobila viac mlieka, možno bude dlhšie sýta. Ale nezačni nahrádzať vodou mlieko, vodu ponúknu napr hodinu po mlieku a len trochu. Je to ešte bábätko. Okolo 6 týždňa sa zvyšuje hlad u dieťaťa, je to bežné. Buď rada,.že noc prespí.
@anonym_autor a vypije celú dávku,.ktorú jej urobis? A keď dávaš UM, môžeš medzi kŕmeniami aj trochu vody dať. Ak vypije celú dávku, tak by som urobila viac mlieka, možno bude dlhšie sýta. Ale nezačni nahrádzať vodou mlieko, vodu ponúknu napr hodinu po mlieku a len trochu. Je to ešte bábätko. Okolo 6 týždňa sa zvyšuje hlad u dieťaťa, je to bežné. Buď rada,.že noc prespí.
@anonym_530df8 jasné vypie 120ml a niekedy jej ani nestačí. Už som ja plakala stoho 🫣 a doktor že nemôžem jej dávať toľko.
A este otazka na teba. Nemalo drobatko novorodenecku zltacku? Moj drobec spal celu noc pre toto.
A este otazka na teba. Nemalo drobatko novorodenecku zltacku? Moj drobec spal celu noc pre toto.
@matikarka nie nemala.
@anonym_autor rastie?
@anonym_autor rastie?
@anonym_4fec8d rastie
@anonym_4fec8d rastie
@anonym_autor tak je dobre. moja spala aj 4hodiny, a praveze hrozne malo pomaly priberala cele dni len spala. ked ti pribera je dobre. ono sa to casom zas upravi.
Kŕmenie každé 2 hodiny je úplne normálne. Dieťa treba kŕmiť podľa jeho potrieb. Keď máš veľké dieťa, tak potrebuje viac. Určite namiesto plakania radšej zváž 150 ml a možno to nebude s plačom od hladu po 2 hodinách.
A lekára by som s odporúčaním "dávať menej" určite ignorovala. My máme našťastie lekárku, ktorá sa neriadi tabuľkami, ale grafmi - zohľadňuje individuálnu výšku a váhu a sleduje vývoj.
@anonym_autor ake mas UM? Ja som davala Hipp combiotik a odporucana davka v 7t bola 120ml, 5-6 davok za den takze podla mna som davala tak ako ty, cez den po 2h.. nevidim v tom problem
Vies, co povedala mne pediatricka s cca 45 rocnymi skusenostami pred 23 rokmi (tolko u,a najstarsi syn)? Ze dietatu uplne staci kojit 2 mesiace. Chvalabohi som pochopila, ze o kojeni Ako prvorodicka svojom zdravym sedliacktm rotumom viem viac ako kekarka, ktora studovala za komunizmu, ked sa musela povinne robit reklama umelemu mlieku, vypytala som si kartu a presla k najlepsiemu lekarovi v meste. Ten mi v zivote taku sprostost nepovedal.
@anonym_autor ake mas UM? Ja som davala Hipp combiotik a odporucana davka v 7t bola 120ml, 5-6 davok za den takze podla mna som davala tak ako ty, cez den po 2h.. nevidim v tom problem
@blondinka95 ha dávam malej Sunar complex
Ak rastie a je spokojná, tak nepočúvaj doktorku 😅 aj mne hovorila naša, že nemôže každé dve hodiny a nemôže prespať celú noc a podobne. Ale ja som išla podľa seba a dcéry. Teraz má už 2 a pol roka a je to jedno spokojné dieťa, ktoré mi už dva roky spí celé noci a jedáčka je tiež riadna 😀
@blondinka95 ha dávam malej Sunar complex
@anonym_autor davaj jej ako je hladna.
Môj malý má teraz 5 mesiacov, v noci spinká od narodenia ako tvoje bábätko a potom mi cez deň papá každé 2 hodiny. Pekne rastie aj priberá a moja doktorka je spokojná, vôbec to nerieši a malý je tiež v pohode.
Môj malý má teraz 5 mesiacov, v noci spinká od narodenia ako tvoje bábätko a potom mi cez deň papá každé 2 hodiny. Pekne rastie aj priberá a moja doktorka je spokojná, vôbec to nerieši a malý je tiež v pohode.
@h2so4 kolko kg ma? A davas mu umelé ?
@anonym_autor to mas krasny rezim. Moj si pyta aj v noci kazde dve hodiny. Tiez je na um Sunar Complex a pije len 60ml max 70 a ma 6tyzdnov. Ma reflux a ked dame viac, tak grcka.
Neporovnavaj deti, viem, je to tazke, ale uz to je rozdiel, ze niektore sa narodi s ledva 3kg a ine 4kg, jedno je viac hladne, druhe menej (ako aj dospely clovek). Ak je hladna, daj jej, deti postupne budu menej priberat, lebo sa zacnu viac hybat casom. Ked zacnu prve prikrmy a budu jej chutit, tak bude dlhsie z nich syta.. 2h medzi mliekami nie je malo. Neuskodi to.
@anonym_530df8 Voda by sa nemala ponúkať vôbec, malé deti nemajú kapacitu ju spracovať a potom sú z toho zbytočné problémy.
Autorka, keď je dieťa hladné, daj mu najesť. Organizmus si to jedlo z nejakého dôvodu pýta (či kvôli rastu, kvôli tomu že malý žalúdok sa rýchlo naplní a vyprázdni), do troch mesiacov sa to upraví. Dovtedy dieťa nemá ani mentálnu schopnosť riešiť niečo viac než "som hladná, je mi smutno, niečo ma bolí, som v nepohodlí".
@blondinka95 ano. Bojim sa že mu to ublizi ak dostane kazdych 2 um
@anonym_autor a zvysujes mu pravidelne davku um? Ak pyta kazde dve hodiny tak je hladne, postupne navysuj.
To je normálne ešte je maličké mne dcéra prespala celú noc bez jedenia v dvoch mesiacoch syn až v štyroch mesiacoch

Mne sa to tiez stalo. Tyzdnovy noborodenec prespal komplet celu noc bez kojenia, ale cez den od hladu nespal voooobec. A ani sa v noci nedal zobudit na kojenie. Kedze to bolo tretie dieta, vynasla som sa. V noci som si dala budik, odstriekala si mlieko, a v noci som mu ho pomalickysl striekala striekackou do pusinky. Jasne, ze musel byt v polohe hlavickou hore, aby mu nezabehlo. Trvalo to nekonecne, unavena som bola Ako Kon, ale oplatilo sa. Maly si zvykol na prosim potravu v noci a pi nejakom case sa zacal budin na kojenie v noci sam. Od vtedy aj cez den spal ovela lepsie. Drzim paste a prajem ti vela odhodlania a trpezlivosti!