Pred testami na mliečnu bielkovinu, máme prejsť z Alergy UM na normálne, je to ok?
Ahojte potrebujem súrne poradiť ak má niekto skúsenosť. Mám 11 mesacne dieťa, ktoré bolo skoro od malička na um začali sme normálnym sunarom maly však mal strašne bolesti bruska hnačky a plač. Zistili nám dosť zvýšené hodnoty na mliečnu bielkovinu- alergia. Podotýkam, že aj ja mna alergiu na mlieko. Zrejme to má po mne. Do roka sme mali nárok na mliecko na predpis teraz však maly bude mat rok a mame ísť znova na teší ALE mamemalěu kúpiť normálny sunar a minimálne pred testami dávať take mlieko a to aj napriek tomu, že aj keď bude mat bolest bruska a bude plakať. Čo si o tom myslite? Ja sa nedokážem dívať na moje dieťa ako trpí bolesťami len kvôli testu. Aby nám však predpisovali ďalej mlieko aj po roku musíme to podstúpiť. Čo robiť? Ďakujem ak máte skúsenosť 🙏
Bohužiaľ sa to musí. Organizmus musí byt zaťažený inak by testy mohli vyjst falošne negatívne :(
Dobry den,neviem ako ste to vyriesili,ale moj syn ma tiez alergiu na bielkovinu krav.mlieka,lenze nikdy ju nemal v krvi ani koznych testoch ale mal hrozny ekzem...u nas ked alergologicka kazala urobit expozicny test stacilo mu dat napr.obycajne tycinky,alebo som mu dala 3 lyzicky smotanovej polievky a na druhy den mal ekzem...takze tak som to podala aj lekarke,ze proste po hocicom co obsahovalo mlieko sa to vracalo...maly mal v tom case uz skoro 2 roky,nakolko na alergiu sme prisli az po roku chodenia na kozne....

@miruschkar on mal problém od narodenia s bolesťami bruška, takže v 8 mes. prestal piť normálne UM a prešli sme na špeciálne pre alergikov, doteraz je na bez mliečnej diete a netráp sa, že malý to má po tebe, ja ani manžel nemáme žiadne alergie a naše 3 deti majú všetky alergiu na mlieko, tiež nechápem prečo, ale čo človek urobí