Prespia deti na umelom mliečku celú noc?
Deti na UM skôr prespia celú noc / zvyknú prespať celú noc. Pravda alebo mýtus?
Čo mám načítané z 2 skupin je to pravda (každé dieťa je však individuálne čo iným sadne vášmu práve nemusí sadnúť) 😊
@anonym_66aab5 hádam tomu neveríš. Alebo radšej prestaneš kojiť aby si len mala pokoj v noci od dieťaťa?
Moje obe deti boli čisto na UM a prespali vždy celú noc. Napriek tomu si myslím, že to neplatí plošne pre všetky deti na UM.
Ja som mala obe od narodenia na umelom mlieku. Kde jeden sa v noci zobudil jeden raz na mlieko,tam druhe dieta malo obdobie kedy som vstavala kazdu hodinu a musela robit mlieko. A teda druhe dieta sa budilo urcite castejsie.
Bol na UM a vstaval kazde 3 hodiny ako hodinky
@anonym_autor staršia dcéra od 3m. plne na UM od narodenia prespala celú noc.
Mladšia dcéra, plne kojena (0 um) od narodenia prespala celú noc... od 7 večera do 7 ráno od prvého dňa do 6 rokov, nedávno sme posunuli večierku na 8pm... ono to bude niekde inde. Ja som vždy obe v noci prikrmovala od prvých príznakov nespokojnosti v spánku. Tiež prebalila v spánku. Tym sa im vytvoril obom režim nenaruseneho spánku. Telo si navyklo a bolo jedno ake mlieko ktora pila.
Skor si myslim, ze je to o tom, ze mama vzdy vytiahne prsnik. To sa s UM nerobi. Moje obe kojene prespali noc pred 6.mesiacom. Ale ziadne uspavanie na prsniku a pod. som nepraktizovala.
@anonym_66aab5 hádam tomu neveríš. Alebo radšej prestaneš kojiť aby si len mala pokoj v noci od dieťaťa?
@anonym_071308 svoje dieťa hladné nenechám keď sa proste nedá a keď ti poviem že dokonca mám odpozorované na detoch v mojom okoli že tie na UM sú zdravšie tak čo roztrhne ťa? 😅
Skor si myslim, ze je to o tom, ze mama vzdy vytiahne prsnik. To sa s UM nerobi. Moje obe kojene prespali noc pred 6.mesiacom. Ale ziadne uspavanie na prsniku a pod. som nepraktizovala.
@simsalabim ja som mala vzdy pripravené menšie dávky um a vodu v termoske na noc a v sekunde namiešala mlieko ked bolo treba. Ziadne nočné vstavanie, svetlo atd. To všetko len narúša spánok. Da sa kŕmiť na požiadanie v oboch prípadoch.
@anonym_autor u nas vobec
moja je od narodenia na UM a od 1.mesiaca spi celú noc 🫣 ..známa má chlapca najprv kojila, potom MM+UM teraz len UM už bude mať rok a stále sa budí 1-2x na mlieko
Na moje obidve deti to sedelo že po UM spali dlho,na kojenie sa budili častejšie
Syn, kojeny, pekne spal celu noc od mesiaca do pol roka s jednou prestavkou o polnoci, co som ho ja vybrala z postielky a nakojila.
Potom sa nieco pokazilo a budil sa casto. Od 8 mesiacov bol na UM a ziadna zmena, stale sa budil. Upravilo sa to znova az ked mal nieco cez rok.
@anonym_autor vyrastala som na sunare a dlho veľmi dlho som neprestala celú noc, kojená dcéra prespal kazdú noc od šiestich týždňov, druhá striedavo um a kojená, od 4m výhradne um ešte aj v 2-3r sa v noci budila
Dieta na UM do troch rokov nikdy neprespalo noc, medzi 0-2 roky sa budilo aj 5-10krat za noc
Obidvaja na UM od narodenia, jedina vyhoda bola, ze sa budili min.kazde 3 hodiny. Inak celu noc prespali od 1,5roka a druhy mozno az teraz od 2,5roka (dufam, ze to uz tak zostane, lebo uz mi to fakt lezie na nervy).
ja tomu verím. a aj tak som kojila moje deti niekoľko mesiacov. vylievať mater. mlieko mi bolo ľúto.
@anonym_autor v knižke lož,v realite , žiaľ , pravda ...
@simsalabim toto. Presne tak
mytus. ako profesionalny rodic som mala asi desiatku deti (na UM) a takmer ziadne mi neprespalo celu noc
Neverim… jedine ako ti dieta prespi celu noc je, ked zistis ako funguje, aby tu noc prespalo. Tak ako stroje maju svoj mechanizmus, tak ho maju aj ludske tela, len je na tebe ako matke zistit ako to tvoje dieta funguje.
@anonym_autor podla mna pravda. Proste statisticky keby sa to vypocitalo tak si myslim ze deti na UM z toho vyjdu ze spia lepsie.
Uz len z toho dovodu ze kojene dieta ked sa preberie potrebuje utisit, ukludnit takze prirodzene pren ten prsnik funguje ako taky uspavac.
Deti na UM maju urcite castejsie cumlik (alebo aj nic) takze ten funguje ako taky ukludnovac.
Proste si myslim ze keby sa vedla seba postavi 100 kojacich mamin a 100 mam ktore robia UM tak tie s detmi na UM im skor prespia noc alebo vacsinu noci a zobudia sa menej casto.
Netvrdim ze prespia komplet celu noc bez zobudenia to sa podari aj maloktoremu dospelemu.
Čo ja viem… štatisticky asi áno, ale ja som syna dojčila a spal celú noc.. mali sme perfektný režim, už o 16-17 okúpaný, nadojčený a uložený, zobudil sa o 21-22 a spal do rána do 4tej. O 4tej sa napapal a ešte pospal do 7mej. To bolo obdobie cca od 3-12 mesiacov, potom sa režim prirodzene menil a aj zo zdravotných dôvodov som ho odstavila, takže prešiel v roku na UM.
@anonym_autor moja bola na um, pije ho aj ako 3 ročná a áno, spáva strasne dobre od narodenia
@anonym_autor podľa mňa je to dieťaťom a nie mliekom. Moje prespalo celú noc, teda asi od 21,00 do 5,30 od štyroch týždňov a spávalo tak stále a bolo len kojené. Ale neuspávala som na prsníku, jedenie a uspávanie som oddeľovala, aby keď sa dostane do plytšej fázy spánku, nehľadalo prsník, lebo s ním zaspávalo. Nakojila som, musela som nechať odgrgnúť, inak sa mi dieťa budilo, pomojkala a uložila, hladkaním uspala.
@anonym_autor podla mna pravda. Proste statisticky keby sa to vypocitalo tak si myslim ze deti na UM z toho vyjdu ze spia lepsie.
Uz len z toho dovodu ze kojene dieta ked sa preberie potrebuje utisit, ukludnit takze prirodzene pren ten prsnik funguje ako taky uspavac.
Deti na UM maju urcite castejsie cumlik (alebo aj nic) takze ten funguje ako taky ukludnovac.
Proste si myslim ze keby sa vedla seba postavi 100 kojacich mamin a 100 mam ktore robia UM tak tie s detmi na UM im skor prespia noc alebo vacsinu noci a zobudia sa menej casto.
Netvrdim ze prespia komplet celu noc bez zobudenia to sa podari aj maloktoremu dospelemu.
@anonym_c06683 kojila som, ale na uspávanie sme mali cumlík, kojene to nijako nenarušilo. Každé dieťa, ktoré sa preberie, očakáva tú istú situáciu, v ktorej zaspávalo, čiže ak to bol prsník v ústach, tak ten, ak cumlík a vypadol mu, chce cumlík, ak bolo na rukách, chce ísť na ruky.
U nas mytus. A velmi si vycitam ze som sa nechala o....t.
Že dobrá blbosť. Najdlhšie čo prespala do roka boli 2 hodiny a to bola od narodenia na UM. Proste sú detičky čo pospinkajú a čo ani za pána.
Syn bol iba na um, nekojila som vôbec a prvé dva mesiace 20 minút spal a 4 hodiny dračal.Nonstop dokola

Čo mám načítané z 2 skupin je to pravda (každé dieťa je však individuálne čo iným sadne vášmu práve nemusí sadnúť) 😊