icon

Skúsenosti s AR mliečkom pre bábätká: Aké máte rady?

zdenkak87
21. nov 2023

Ahojte. Ake mate skusenosti s AR mlieckom? Ktore sadlo babatku najlepsie? My sme mali HIPP obycajny, ten dobre znasala ale kvoli refluxu sme presli na AR no ten jej vobec nesadol-hnacky, bolesti bruska. Museli sme zrusit, davame zatial normalne ale grckanie je caste tak potrebujeme nejake AR. Len sa zas bojim zapekania a vobec neviem po akom siahnut, prvy syn pil celu dobu HIPP a nebol absolutne ziadny problem 🤦‍♀️ viem ze je to individualne ale tak aspon nejaky nazor?

snehulak77
21. nov 2023

@zdenkak87 ahoj, my sme dávali malému Sunar AR, je aj proti zapekaniu. Do roka nám ho predpisovala pediatricka 🙂

pinkgirl
21. nov 2023

@zdenkak87 ahoj, môžeš ostať pri mlieku ktoré dieťatko toleruje a do neho zamiešať Nutriton - zahustí mlieko proti grckaniu:
https://www.benulekaren.sk/nutrilon-1-nutriton-...

mili2016
21. nov 2023

@zdenkak87 my sme tiež z HiPP prešli kôli grckaniu na Nutrilon AR + malej dávam každý deň probiotiká Biogaia

zdenkak87
autor
22. nov 2023

@pinkgirl o tom som citala ale bojim sa ze ju bude zapekat z toho

pinkgirl
22. nov 2023

@zdenkak87 nemáš mať prečo obavy, je to múka zo svätojánskeho chleba ktorú obsahujú aj AR mlieka. Táto prísada v brušku dieťatka nabobtná s mliekom a zhustne a je ťažké ho vygrcať.

meg321
22. nov 2023

@zdenkak87 Ahoj, my sme mali predpisanu Bebu AR 1 -chutila jej a aj po nej dobre a bezproblemovo kakala (mam jednu neotvorenu, kt ti mozem predat v pripade zaujmu (expiruje az 9/24)), no tazsie sa rozmiesavala/ vo flaske mi zostavali hrcky a tak sa som musela pouzivat sitko.. Pred 3m som teda radsej poprosila o predpisanie Nutrilonu AR. Ten jej tiez chuti, dobre kaka a hrcky sa nerobia. Predpisovat sa mozu oba do tusim 1,5 roka dietatka.. popytaj sa na to urcite svojej pediatricky

meg321
22. nov 2023

@meg321 a este daco som chcela 🙂 Ak sa bojis ze babo bude zapekat… staci ak budes chvilu pripravovat redsie mliecko => napr do 150ml vody das nie 5 naberaciek mliecka/prasku, ale len 4.
Pripadne prva pomoc je aj teplomer ci vatova tycinka namocena do lekarskeho oleja-supnes kusok do ritky a kruzis..

nyphadora
22. nov 2023

@zdenkak87 nutriton sme skusili dvakrat a katastrofa,najdi AR mlieko, my sme mali Bebu Ar a davali sme do nej biogaiu, okolo pol roka reflux prestal, keď zacala s prikrmami.