Stretli ste sa s hemangiomom u malých detí?
Stretol sa stym niekto hlavne u malých deti?
aj moji mali, rôzne po tele aj vnútorné na pečeni... na MK je tejto téme venovaná aj skupina, pohladaj
Môj ma na hrudníku dosť veľký a mal ho aj veľmi vypukly. Je tu aj skupina hemangiom
Moj maly ma dva na pliecku. Jeden bol vypukly a cely silno cerveny a druhy mal ako keby pod kozou a bolo vidno vsetky cievky a taky bledsi. Ten vypukly mu uz skoro uplne zmizol a ten podkozny uz je ovela slabsi. Zo zaciatku sme pouzivali na to robenu masticku, na ktoru nam dala dr. recept. Myslim, ze aj ta co-to pomohla.
@parvinka0001 ma to od narodenia?
@majka9094 keď sa narodil nemal ale neviem presne kedy aa mu urobilo bol v inkubátore 3tyzdne ale cca po týždni po narodení sa ku urobil v pôrodnici nič nepovedali ja som ho videla až keď sme šli domov
@parvinka0001 ja som si to tiez všimla až asi po 3 týždňoch od narodenia,ma to na palčeky a ma to dosť vypuklé bojim sa aby si to nejak nezaskrabol hoci nechtiky mu striham každé 3 dni
@majka9094 určite stým choďte niekde ci nemá aj vnútorné náhodou. Netreba nič podceniť. Ja dom sa vďaka skupine rozhodla ze pôjdem keďže kožná a detská nič o tom nevedeli že treba počkať že to samo zmizne no to neverím ze samo by mu také veľké zmizlo.
@majka9094 takéto to mal. Teraz ta prvá fotka je aké to má teraz
Syn mal na kolienku, škaredý, vypukly bordovy hemangiom, boli sme na onkológii (tam sa to rieši), liečia to propranololovym sirupom, ale liečba musí byť začatá najneskôr vo veku 6m dieťaťa. Sú tam rizika, ten sirup je svinstvo, dieťa musí byť sledované kardiologom, niekoľko dní hosp. na onkologii. Odmietla som liečbu, syn má 15m a zo dňa na deň sa mu začal hemangiom vytracať. Aj bez sirupu. Poznám maminu s dcérkou, ktoré liečbu podstupujú a výsledky majú porovnateľné s našimi.
@parvinka0001 sme objednaný v novembri na kožné
@majka9094 radšej by som šla na onkológiu detskú
@majka9094 ak mozem poradit, ako pise @parvinka0001, choďte radšej na onkologiu.
Nam dala pediatricka hned vymenny listok aj na kozne aj na onko ale ja som sla hned na onko. A tam nam dr dala aj listok na sono, aby sme vedeli, ci ho nema aj niekde v tele na nejakom organe. A ako som pisala vyssie, dala nam recept na masticku, zda sa mi ze tamiol alebo tak nejako sa vola a robi sa z ocnych kvapiek.

Áno moja mala a teda ešte aj ma, aj keď už uplne svetlý, bude mať 11. Je to pomerne bežné