Trojtýždňový novorodenec nechce piť umelé mlieko
Ahojte. Stretli ste sa niekto s problemom, ze novorodenec (3tyzdne) nechce pit UM? Vypije 30ml a uz je najedeny. Zvysok do neho musime natlacit po kvapkach. 😔
UM sa ani nema davat castejsie ako v 3h intervaloch. Ja som to malej nemerala takto striktne, ona sa mi na krmenie ani nebudila, kedze mala zltacku a ja som ju veru v noci nebudila. Ak mas uz teraz zly pocit z pediatricky, tak ju vymen. My sme so zltackou boli 10 dni v nemocnici, a nik neriesil pri prepustani, ze mala nema porodnu vahu.
@lambertha inak keď je problém s kojením, len v tom odobratom bábatku, tak kamoška mala tiež taký problém ale normálne si zavolala laktačnú domov a tej sa podarilo rozkojiť až mesiac po pôrode a kojila skoro dva roky.
@lambertha
Kojenie - mozes este skusit laktacnu, ale vzhladom na to, ze si uz teraz vystresovana z pitia a nepriberania maleho neviem ci to bude cesta.
Vaha pri prepusteni - mne povedali, ze dieta schudne trocha, tusim 10% svojej porodnej vahy, a je to v pohode. Ak som sa pomylila je mi to luto, naozaj sa ko nieco take zda, ze mi vravel doktor.
Priberanie - tvoj maly pribera, moznomje na hranici a mal by priberat viac, to uz musi vediet pediater, a zas sa zaujima a riesi, hoci teba s tym stresuje.
Skus naozaj zmenit flasu, cumel, pripadne aj mlieko, alebo sa porozoravaj v pokoji s pediatrickou a povedz jej co a ako. Myslim tym, bud na poradni/prevazeni, partner by s nim mohol pockat, lebo ja viem, ze som mala milion otazok, ale mala zacala plakat a myslienky som uz mala inde.

@lambertha zbytočne ta stresuje. Veď priberá, málo ale predsa. Podľa mňa sa rozpapa. Treba dávať probiotiká na bruško. Moja tiež malo priberala aj sme váhu kúpili a chodili na prevážanie každý týždeň. Upravilo sa to niekedy v mesiaci a pol. Netreba sa stresovať za kojenie,. Keď sa nedá tak sa nedá. Moja je tiež na um takmer od narodenia a svet sa nezrutil.