Umelé mlieko - rady a skúsenosti
Prosím vás, zrazu mi došlo mlieko, kúpili sme umelé. Čo mám robiť alebo nejaké rady- skúsenosti mi môžte dať? Ďakujem veľmi pekne
@sandra342 myslis s UM? Urob mliecko podla navodu a daj dietatku... Ziadna tragédia. Ak mu nesadne (zapcha, hnacka, bolesti bruska), treba skusit ine. Co sa tyka kojenia... To sa ti z nicoho nic prestalo tvorit? Skus si este odsat, ci ti pojde... A pripadne krm pol na pol s umelym. Alebo koľko bude.
@sandra342 Tak ak si postupovala podľa návodu, tak by to malo byt všetko v poriadku 🙂 Ak nie si si istá teplotou vody, tak pouzi teplomer (moja dcéra má 2 a pol roka a doteraz jej mlieko a polievky meriam teplomerom 😀). Mliečko by malo mať tých 37, max 40°C. Ja pri 40 dávam prášok a hrkam, opláchnem cumel a ide sa. Co sa týka vody, tak niekto použiva dojčenské vody, niekto si prevára kohútikovú vodu. Neboj, nemáš na tom, čo pokaziť. Ohľadom vrátenia MM sa neviem vyjadriť, ja som nekojila vôbec a ani som mlieko nemala. Zaujíma za ešte niečo? Kľudne sa pýtaj.
@sandra342 mne teplomer veľmi pomáha, mam 1 teplomer len na meranie teploty mlieka a polievok 😀 Ja som to nikdy nevedela odhadnúť ako iné maminy 🙂 A ešte jedna vec - um zvyknú obsahovať aj baktérie mliečneho kvasenia a tie sa ničia pri použití príliš horúcej vody, tak nato pozor 🙂
Ahoj. Koľko má bábätko mesiacov? Podla toho UM 1, 2, 3...
Nikdy som neprevarala dojčenskú vodu. Ak ste pripojeny na verejný vodovod,tak voda by mala byť plne bezpečná. Prevariť, nechať vychladnúť - vždy pocitovo,aby nebola vrela a vedela som fľašu udržať, do cca 40°C vody podla počet odmeriek podľa návodu. Jemne schladiť a bábätku. Každému bábätku sadne iné. Verím,že intolerancie nebudú...u mňa bolo dôležité zloženie. Vyhralo kozie mlieko Loulouka. Rovnako majú aj kravské. Je na objednávku. V DM majú veľa mliek na výber. Aj Kendamil je fajn.
@sandra342 Ako baby píšu, tak každému dieťaťu môže sadnúť niečo iné. My sme mali to šťastie, že malej sadlo hneď prvé mlieko, ktoré jej v pôrodnici nasadili. Začínala mliekom pre predčasne narodené deti Beba Discharge, následne sme prešli, na základe odporúčania z nemocnice, na Beba Optipro. Teraz má 2 a pol a asi mesiac dozadu som jej skúsila mlieko Babylove a chuti jej, zloženie dobré 🙂
@sandra342 moja je na Kendamil a sadlo jej hneď od začiatku. V nemocnici mi povedali, že Bebu nemám dávať keď je dieťa iba na UM,lebo Beba je vraj ťažká a vhodná najmä pre deti, ktoré sú aj kojené. Ja robím tak, že si prevarim vodu v kanvicu (prevarím jej viacej a nechávam v kanvici) max 24 hodín. V prípade potreby dávam vodu ohriať do mikrovlnky (je to čistá prevarená voda, nemá sa čo mikrovlnkou na nej “pokaziť”). Pomer vody a mlieka dávam podľa návodu a odporúčam kúpiť antikolikové fľašky - my máme tieto plastové, umývam buď v jadrovej vode, alebo dávam do umývačky. Tak to robím od narodenia a už má 1,5 roka. V prípade otázok kľudne napíšte správu 🙂
https://www.benulekaren.sk/dr-browns-dojcenska-...
Podľa mňa je Hami mlieko celkom fajn, obe deti do pili. Syn má 2,5 roka a stále ho pije🙂
@sandra342 moje odporucanie ak ostanete na UM- zadovazit ohrievac flasiek. Aj tu na MK v bazari najdete za par €. Staci Vam ten co udrziava teplotu - nastavite 40 stupnov, date tam flasku s vodou a hlavne v noci nemusite stresovat s miesanim a ochladzovanim etc.- nasypete mlieko a hotovo 🙂
Co sa tyka vody tak synovi som najprv prevarala aj dojcensku vodu (asi do pol roka), potom do 10 mesiacov mal neprevarenu dojcensku a potom sme presli na vodu z kohutika ale tu mu este prevaram. To uz ako vy uvidite a uznate za vhodne. A k mlieku- kazde dieta je ine, kazdemu sadne ina znacka mlieka. Neda sa pausalne urcit ze toto ano alebo toto nie. Uvidie ako vam male bude reagovat na mlieko co mate doma a pokial bude hnackovat, mat zapchu alebo nejaku inu zlu reakciu tak je potrebne mlieko vymenit a sledovat ci sadne alebo nie 🙂

@sandra342 Aké konkrétne rady máš na mysli? Teplotu vody, ako sa zarába, či niečo konkrétne? Moja dcéra bola na UM od narodenia, kľudne sa pýtaj, čo ťa zaujíma.