icon

Umelé verzus kravské mlieko

dzejndzejnova
12. nov 2017

Baby mam otazocku..za 4 dni budeme mat 11 m.. prikrmy papame normalne.. uz vsetko skoro... zacali sme papat v 4m.. este kojim pred spanim a v noci...len tu je ta galiba.. sa mi zda ze malej nestaci mliecko... z jedmeho ciciku.uz nechce vobec..asi neni.co... a z druheho pije ovela menej.. myslite ze mam zacat davat um alebo.uz kravske?

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@pininka preto my papame toho vela..a stale skusame nove veci..

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@evittam a zacali si tak napr ze.do kase..alebo do jedla .. az pak dat pit?

evittam
12. nov 2017

@pininka To je dnes "moderne"- hlavne sekty "dojcomatiek" podporované mamila.sk.😉

evittam
12. nov 2017

@dzejndzejnova Normalne hned pit. Kasu uz mali cca okolo 10.mesiaca.😉 Dávala som najskôr to z automatu-cerstve, syna z toho prvýkrát prehnalo, dcerka hned v pohode.😉

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@evittam my nezijeme na sk.. tak nemam moznost takeho mliecka..okolo 10. Mali.kasu s mlieckom?

blue_eyes
12. nov 2017

Od siedmych mesiacov som davala krabicove a dieta zije 🙂)) a UM som tym padom ukoncila, kojena nebola.

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@blue_eyes a kolko percetne? Mam zacat davat keby som chcela?

evittam
12. nov 2017
evittam
12. nov 2017

@dzejndzejnova Urcite plnotucne. Tie polotucne a nizkotucne nie-to mozes rovno kupit plnotucne a zriedit ho litrom vody.😉

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@evittam si prevarila a zamiesala do kase? A ake kase si davala?

blue_eyes
12. nov 2017

@dzejndzejnova mne kazali polotucne...1,5% klasika a prevarila som....aj granko som tam obcas dala a nemali sme problem 🙂

pininka
12. nov 2017

@dzejndzejnova tiez som urcite za plnotucne, aj tak je podla mna riedene a z toho polotucneho uz pomaly len voda ide. Ale ak zijes v zahranici, mozno mate viac na vyber aj inych mliek,jogurtov a pod.

evittam
12. nov 2017

@dzejndzejnova Krabicove nemusis prevarat, kasu krupicovu.

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@pininka
@evittam
@blue_eyes baby tak sme sa s muzom dohodli ze pomaly zacneme robit krupicu.. do jedla jej davat mliecko.. moc vam dakujeme za pomoc

pehavcek
12. nov 2017

Ahoj. Mne doktorka povedala, ze kedze maly nemal ziadnu alergiu na potraviny tak zacat po 11 mesiaci s kravskym mliekom. Najprv do varenia. A okolo 12 mesiaca uz aj pit. Nerobila by som z toho vedu. Vsetko ma vyhody a nevyhody. Umele ako vyplyva z nazvu je predsa umele a nie vsetko v nom je zdraviu prospesne. Zavadzaj pomaly a ak ti nebude hnackovat tak pokracuj.

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@pehavcek super... presne na toto sa chystam.. moc dakujem 😘

pininka
12. nov 2017

@dzejndzejnova nemas zaco, presne ze treba pouzit zdravy rozum. Ja mojej davam instantne kase a zboznuje ich, ale ma len 7 mesiacov, takze chcem este pocat aspon do 10 mesiacov nez dam do jedla.

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

@pininka aj nasa tak od 7 mesiaca papa take kase 😉

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

Dakujem... skusime 😋

danusskaaa
12. nov 2017

Mozno ma niektore ukamenujete.....ale, moj o chvilku 9 mesacny papa vsetko. To co my tak aj on. Obmedzili sme trosku korenie, ale inak zje vsetko. Jeho neochutene jedla odmietal. Tetaz je z neho jedak. Kravske mlieko som skusila dat v 7 mesiacoch a kedze som nebadala ziadnu reakciu pije ho z flase i v jedle ho ma. Cely den papa co mu dam (a aj sladke - aspon ochutnat) v noci je kojeny. Aj ked sa chce pomojkat tak je sem- tam na cicke pocas dna.
Pri prvej dcere som sa riadila knizkami a vsetko striktne pripravovala -vysledok je, ze nic poriadne neje! Pri malom robim podla uvazenia a ide to ovela lepsie. Je zdravy, spokojny a hlavne najedeny 😉

dzejndzejnova
autor
12. nov 2017

Preco by ta mali ukamenovat...podla mna kazde dieta.je ine.. a my sme mami a vieme co.je pre ne naj 😉

dzejndzejnova
autor
13. nov 2017

@pininka
@sivypegas
@beky1813
@malasandrika baby ktore mlieko? Podla vas? To biele je pasterilizovane obe su 3.5

lucylka25
13. nov 2017

Kozie?

dzejndzejnova
autor
13. nov 2017

@lucylka25 toto je kravske... normalne z.obhodu..len neviem ktore dat

sivypegas
13. nov 2017

@dzejndzejnova daj to frische,je asi menej bez konzervantiv ako to,jt vydrzi dlhsie,fskt netusim.A myslus ze tvoja je hladna??Ved skus ak oresoi ok,no vela bab bolo sklamanych,ked im deti v nici dobre ani oo um nezacali spat.Som ozaj zvedava,ci sa vam to zlepsi

pininka
13. nov 2017

@dzejndzejnova suhlasim,radsej take co vydrzi menej, lebo ak mlieko vydrzi dobre pol roka,no co v nom moze byt

malasandrika
13. nov 2017

@dzejndzejnova voda nepomohla?

dzejndzejnova
autor
13. nov 2017

@malasandrika
@pininka
@sivypegas my nemame problemy zo spanim...ja to nie kvoli tomu.. a zaciname polievoxkou sosovicovou .zato som sa pytala. Dakujem 😘

gabona1
13. nov 2017

Ahoj, ja stále dávam umelé mliečko a môj malý má už 2 roky, začali sme v 6 mesiacoch. Tiež som zvažovala kravské, aj svokra moja ma stále prehovárala. Nakoniec zvíťazilo umelé amilk bifido a som rada, lebo mám pocit, že som urobila všetko preto, aby nemal alergiu...atď. Sú v ňom aj probiotika, čo je výhoda.