14 mesačný syn prestal piť mlieko. Čo mám robiť?
Mile mamičky,ak by mi vedela nejaka mamička poradit co mam vyskusat ked moj 14mes.syn poslednu dobu pil ledva 100ml mliečka,teraz par dni mi nechce vypit ani kvapku,zarabala som mu sunar,skusila som aj kupovane prevarat-ak mate nejaka s tym skusenost,prosim o radu,ale ak je dost velky na to ze ho uz nepotrebuje to by bolo fajn..este raz dakujem Vopred
mikejka - tak ako pise atrami, jogurty,syry proste mliecne vyrobky lucina , cottage, tymto vsetkym sa da nahradit mliecku, v jeho veku sa to stava dost casto, tiez si myslim, ze je to len prechodny stav aj moja mala tym presla a teraz mlieko opät pije 😉
mikejla, riešila som ten istý problém,lebo keď som dcéru prestala kojiť /mala 18mesiacov/ odmietala takmer všetko mliečne a tento stav trval skoro do jej troch rokoch,ale detská lekárka mi povedala,že keď zje dostatok zeleniny,tak vápnika má dosť a nemám ju do toho nútiť... 🙂
Dakujem Vam 🙂 za odpovede,uz som pokojnejšia,Marko máva aj mikačiky aj kaše takze asi je to OK,skušam mu davat ráno kakao tak uvidim ako to pojde dalej 🙂 este raz Dakujeeem Miška 😵

mikejla,
mne prestal syn piť mlieko, keď som dokojila. Marko, je už vo veku, keď mlieko možeš nahradiť. Potreba dieťaťa v tomto veku je 500 ml na deň. Možeš dávať smotanový jogurt 125g jogurtu = 250 ml mlieka. Na chlebík alebo vianočku daj maslo. Ja som varila rozne prívarky s mliekom a na večeru kašu. Možeš vyskúšať mu dať mlieko v spánku, ale podľa mňa je to len otázka času a mliečko znova zachutí. Ja som si ráno urobila kávu s mliekom, malému kakao a pomaly sa naučil.