icon

Ako často kŕmiť bábätko na umelom mlieku?

Dnes o 06:12

Ahojte baby, dcérka má 3 mesiace a 2 týždne, a sme na UM, prosím vás tie co to mate rovnako alebo máte s tym skúsenosť ako často kŕmite vaše babatka ? Každé tri hodiny ? Alebo každé 4? A koľko vypijú? Dakujem vám za radu, lebo dcérka doteraz pila každé 3 hodiny 120ml ale uz vypije niekedy aj 150ml, a teraz neviem ci ju krmit každé 3 hodiny každé 4? Nechcem aby bola hladná ale ani ju nechcem prekrmt..dakujem za rady

anix
Dnes o 08:06

@anonym_autor Ahoj, naša dcérka je o týždeň staršia a kŕmenie máme nastavené tak, že si odrátame 3 hodiny, odkedy skončilo predošlé a vtedy začneme chystať mlieko. No ak spinká, necháme ju a dáme po 4 hodinách (ak sa sama nezobudí skôr). Ak je hladná a plače (lebo predtým menej vypila), dáme aj po 2,5 hod. V noci dávame "pauzu" medzi kŕmeniami 5 hodín (ak vypije predtým menej, tak 4 hod. a potom opäť 4 hod.). A robíme momentálne 150 ml, niekedy vypije menej, niekedy sa nám zdá, že by chcela aj viac, ale zatiaľ sme viac nerobili. Máme klasický Nutrilon.

autor
Dnes o 08:21
@anix

@anonym_autor Ahoj, naša dcérka je o týždeň staršia a kŕmenie máme nastavené tak, že si odrátame 3 hodiny, odkedy skončilo predošlé a vtedy začneme chystať mlieko. No ak spinká, necháme ju a dáme po 4 hodinách (ak sa sama nezobudí skôr). Ak je hladná a plače (lebo predtým menej vypila), dáme aj po 2,5 hod. V noci dávame "pauzu" medzi kŕmeniami 5 hodín (ak vypije predtým menej, tak 4 hod. a potom opäť 4 hod.). A robíme momentálne 150 ml, niekedy vypije menej, niekedy sa nám zdá, že by chcela aj viac, ale zatiaľ sme viac nerobili. Máme klasický Nutrilon.

@anix dakujem pekne 🥰

autor
Dnes o 08:21
@anix

@anix a môžete mi este napísať ako spinkate cez den a ako v noci ??

simca06022011
Dnes o 08:36

na krabici mlieka mas dennu davku napisanu, ak sa do nej vpraces, vsketo je ok... krmila som dceru kazde 3hodiny - min odstup, vtedy nam to odporucali kvoli traveniu, aby ju nebolelo brucho, postupne sa davka zvysovala jednotliva, ale cas nie... v noci ked sa nebudila, som ju nebudila. Nie davky som nedobiehala ak proste v noci nic nejedla.
na stranke nutrilonu npar teraz pisu: Dávkovanie:
Vek dieťaťa Min. počet dávok na deň (24 h)
0.-1. uk. mesiac 6 x 100-133 ml mlieka
2.-3. uk. mesiac 5 x 166 ml mlieka
4.-5. uk. mesiac 5 x 200 ml mlieka
6. uk měsíc 5 x 233 ml mlieka

cize tvoje dieta je uplne ok, ak potrebuje 150ml, tak jej daj 150 do jednej davky

anix
Dnes o 08:44
@anonym_autor

@anix a môžete mi este napísať ako spinkate cez den a ako v noci ??

@anonym_autor Cez deň rôzne, niekedy spí 2 hodiny, niekedy hodinu, niekedy menej. Väčšinou keď spí menej než hodinu, tak ďalšie spanie sú aspoň 2 hod. A v noci spinká bez problémov, nebudí sa ani na kŕmenie, musíme ju my zobudiť po tých 4-5 hodinách (ona je hladná, aj sa mrví, len sa sama nezobudí a neplače).