icon

Spia lepšie bábätka s umelým mliekom?

28. apr 2026

Ahojte maminky...tie ktoré krmite umelým mliekom ako spia vaše bábätka ?? A koľko vypijú ??

yonce
28. apr 2026

podla mna deti, ktore su krmene umelym mliekom, tak vseobecne spia lepsie. moja dcera ked presla na UM, tak konecne zacala spavat celu noc, na prsnik sa budila neustale a myslim, ze takto to maju asi vsetky deti.

autor
28. apr 2026
@yonce

podla mna deti, ktore su krmene umelym mliekom, tak vseobecne spia lepsie. moja dcera ked presla na UM, tak konecne zacala spavat celu noc, na prsnik sa budila neustale a myslim, ze takto to maju asi vsetky deti.

@yonce a akú starú máš dcérku ??? Kedy ste prešli na UM?

gejb
28. apr 2026

@anonym_autor kŕmili sme UM od 2 mesiacov, mala dlhšie nocne spánky ako kojene deti mojich kamosiek, vydrzala spat taka malicka aj 3 hodiny vkuse...ale celu noc prespala az keď mala cca 1 rok 10 mesiacov....

kacena4
28. apr 2026

mala som asi 8 deti na UM (profirodic) kazde spalo inak, vacsinou vsak neprespali celu noc 😥

michaela329
28. apr 2026

Pil podľa veku a krabice od UM 🙂 Najskôr každé dve hodiny, v budilo sme aj v noci, lebo žltačka. Keď prešla a malý vypil potrebné množstvo, priberal pekne, tak som v noci nebudila. Prvého štvrťroka roka boli možno dve krmenia, potom občas dve a väčšinou jedno nočné kŕmenie. Sám sa budil. Od cca 8 mesiacov do roka sa budil okolo štvrtej, najedol a spinkal do šiestej. Teraz už bez kŕmenia zaspí o ôsmej a vstáva o tej šiestej.

zuzitko74
28. apr 2026

Moje dve staršie deti boli na UM, najmladšia bola dojčená do 16 mesiacov. Všetci traja spali približne rovnako, aj najmladšia spala v noci dobre (prvú sedemhodinovku potiahla už v pôrodnici).

ivinkapink
28. apr 2026

Bud dieta spi dobre alebo nie, nesuvisi to s tym ci je krmene UM alebo dojcene, tolko moja skusenost. Prve od zaciatku na UM a dve dojcene, spali vsetky naprd 🤣

biba_18
28. apr 2026

moje plne kojené dieťa spalo dobre 😏

fairyy
28. apr 2026

obavam sa, ze mlieko bude len jeden faktor z mnohych... ak sa rozhodujes ci dojcit dalej alebo nie len kvoli spanku neviem ci to je rozhodujuce az tak... moja je na UM a ma mikrozobudeni od narodenia podla poctu tlaciacich sa zubov, teraz bude mat rok a 8 mesiacov (tu vyssie som citala ze asi od 10tich mesiacov zacalo spat dieta - dakujem mamicke za svetlo na konci tunela lebo mam dost)....najmenej bolo asi 3 zobudenia za noc... ale ano v noci ziadne mlieko nerobim, uz dlho na jedlo sa nebudi...

katica06
28. apr 2026

@anonym_autor obe dcéry výhradne kojené 6-8m. Jedna nespala v noci hoc sme už boli niekoľko mesiacov na UM. Druhá spala do 6. každý deň už ako päť týždňové bábo.

anonym_8ed305
28. apr 2026

@anonym_autor prvé dieťa na UM, do jeho 2 rokov som nevedela čo je spánok. Druhé prvého pol roka kojene potom UM a spalo dobre od narodenia. Od 8 mesiacoch celú noc

sisska96
28. apr 2026

Nie

anonym_e78c8f
28. apr 2026

Moje dieta od zaciatku na UM sunar. Od zaciatku pokojne babatko. Plakal iba, ked sa zobudil a bol hladny. Hned som dala UM a zase kludne babatko. Od pol roka spal cele noci. Ale neviem ci je to mliekom, alebo povahou. Dodnes je nase dieta kludny a vesely chlapcek 🙂. Uz ma 6 rokov.

marianarem
28. apr 2026

@anonym_autor Mlieko podla mna spanok nerobi. Moj bol od narodenia na UM a prve 2 mesiace bol spanok hrozny, kazdu noc jedno bdele okno 2-4 hodiny a este druhe tak do hodiny. Potom zacal zrazu spat, bez akejkolvek zmeny v mlieku. Viem si predstavit, ze u niektorych babatiek moze byt caste budenie, lebo je trebars mlieka malo, mama o tom nevie a su proste casto hladne. Prechodom na UM sa to v takomto pripade moze zlepsit, predsa len sa dava presna davka.

anonym_ff25a0
28. apr 2026

Dieta na UM od zaciatku, spalo mizerne, do dvoch rokov aj 15krat za noc hore, prvykrat prespalo noc v 3 a pol roku, takze nie je to o mlieku.

anonym_736602
28. apr 2026
@yonce

@yonce nemaju... Moj sa od 3.mesiaca nebudil, ak, tak len obcas a len raz za noc - to budenie raz za noc mal novorodenenckych cias, rano prsia na kamen, nez si po 3 mesiacoch zvykli, ze v noci tolko netreba. Dcera sa budila v noci raz ( len ak mala soplik, tak viac raz, ale to lezala vtedy vzyd vedla mna, aby sme nemuseli vstavat) a od roka prespala celu noc ( dojcena do dvoch rokov) Takze su aj take dojcene babatka, ktore spia dobre. Kamoskine na UM sa budli este aj ako 2-3 rocne.