icon

Čo robiť, ak bábätko vypilo staré umelé mlieko?

karin_71
Dnes o 12:43

Trojmesacnemu bábätku som dala staré umelé mlieko niekoľkokrát. Má stolicu konzistencie prazenice a od včera večera zvýšenú teplotu 37,6. Papa aj cika normálne. Trochu grcka. Davam mu aj probiotiká. Bude sa to zhoršovať? Čo robiť?

anonym_4f79b3
Dnes o 12:46

ja by som asi išla na pohotovosť.
to čo ťa napadlo dávať malinkému také mlieko.

karin_71
autor
Dnes o 12:48
@anonym_4f79b3

ja by som asi išla na pohotovosť.
to čo ťa napadlo dávať malinkému také mlieko.

@anonym_4f79b3 fakt nedopatrením 😔 mala som ho v dávkovači na cesty

anonym_4f79b3
Dnes o 12:52
@karin_71

@anonym_4f79b3 fakt nedopatrením 😔 mala som ho v dávkovači na cesty

@karin_71 jasné, prepáč neber to ako urážku. Len malinké 3 m bábo je ozaj háklivé.

anonym_94952c
Dnes o 12:58

S týmto na pohotovosť netreba pokiaľ nemá vysokú teplotu, nezvracia a nemá hnačku. V Pondelok ku pediatričke

karin_71
autor
Dnes o 13:06
@anonym_4f79b3

@karin_71 jasné, prepáč neber to ako urážku. Len malinké 3 m bábo je ozaj háklivé.

@anonym_4f79b3 uvedomujem si že som ho ohrozila.. mna to fakt veľmi mrzí.. ale už to nenapravím .. ja len či má niekto rovnakú skúsenosť alebo len ja som taká zla matka 😔

anonym_4f79b3
Dnes o 13:08

zlá matka nie si, možno sa to iným nestalo - ale zas sa mohlo stať niečo iné.
mne sa tiež stala jedna nepríjemná vec

anonym_cb9eec
Dnes o 13:10

To som jediná, ktorá každé jedno mlieko najprv ochutná? 🤔

karin_71
autor
Dnes o 13:10
@anonym_4f79b3

zlá matka nie si, možno sa to iným nestalo - ale zas sa mohlo stať niečo iné.
mne sa tiež stala jedna nepríjemná vec

@anonym_4f79b3 ďakujem za podporu.. ja mám pocit že čím viac sa snažím tým je to horšie..😔

anonym_2ad975
Dnes o 13:11

Co robit? Ist na pohotovost pri tak malom dietati.

anonym_56b148
Dnes o 13:21

Absolútne mu nič nebude, niektoré ste tu riadne precitlivelé. Teplotu môže mať aj z úplne iných dôvodov. Nestresuj, nič sa nestalo, o to viac si dáš pozor nabudúce.

anonym_1e524c
Dnes o 13:31

Prečo si mu to vedome dávala preboha ????

anonym_94952c
Dnes o 13:36

@karin_71 ešte otázka je, bolo po dátume spotreby alebo len dlhšie otvorené?

anonym_94952c
Dnes o 13:37
@anonym_2ad975

@anonym_2ad975 a čo tam bude? Čo si myslíš Čo budú s dieťaťom robiť? Vyčistiť jej žalúdok?

anonym_b513c9
Dnes o 13:41

Máš 3 mesačne dieťa. Tak aké staré mlieko? Do je rok po záruke?

Teplotu môže mat z úplne iného dôvodu

karin_71
autor
Dnes o 13:44

@karin_71 bolo dlhšie otvorené … teda mala som ho v davkovaci na cesty a bolo tam určite viac ako mesiac

demartka
Dnes o 13:44

Sušené mlieko v dávkovači bolo dlhšie a zarobila si ho? V tom prípade je to ok. Je to sušené mlieko, ak aj je dlhšie otvorené, nič mu nebude-nepozná dátum.
Zarobené mlieko by bolo horšie, ale v podstate by bolo tak nechutné, že by ho dieťa nevypilo, aj vizuálne by nebolo ok.
Dieťa môže mať teplotu z x dôvodov.
Zlé mlieko by dieťa nevypilo...

anonym_2ad975
Dnes o 13:45
@anonym_94952c

@anonym_2ad975 a čo tam bude? Čo si myslíš Čo budú s dieťaťom robiť? Vyčistiť jej žalúdok?

@anonym_94952c do roka aj so zvysenou teplotou radsej ist ako nechat tak. Od roka samozrejme nebehat s kazdou "blbostou". Minimalne vedia vysetrit crp, ci teplota nie je priznakom nejakeho zapalu v tele. A nehovorim o urgentom prijme v nemocnici ale o pohotovosti. Neviem o tom, ze na pohotovosti by robiki vyplach zaludka. Rovnako probiotika mozu v niektorych situaciach pri traviacich problemoch viac poskodit ako pomoct. Radsej ist zbytocne ako nieco zanedbat, najma ak dieta aj zvracia.

cyberk
Dnes o 13:46

Na pohotovost? Vam dobre sibe 😂 prekaka to a bude dobre

anonym_56b148
Dnes o 13:46
@karin_71

@karin_71 bolo dlhšie otvorené … teda mala som ho v davkovaci na cesty a bolo tam určite viac ako mesiac

@karin_71 tak z tohto mu určite nič nie je, ak by bolo zle skladované, tak by navlhlo a bolo ako skala. Určite s takouto vecou nechoď na pohotovosť.

Zvýšenú teplotu môžu mať bábätka bežne, majú horšiu termoreguláciu, dokonca aj pri únave môžu mať vyššiu teplotu, ak by bolo nepokojné pri vyššej teplote, tak vtedy je to možná začínajúca choroba. 🙂

katkazatka
Dnes o 13:50

Nic mu nebude. Ved je to trvacna susena potravina. To by si mysela mat rok otvorene a zvlhnute. Nerob paniku, ziadna pohotovost.

anonym_52feb5
Dnes o 13:53

Haloooooo.....vam uz vsetkym fakt šibe?????Ta teplota je z virozy,urcite nie z toho mlieka,predpokladam,ze boli zavreté v dávkovaci.
Pozrela by som sa na tie pohľady na pohotovosti...🥳

soraya25
Dnes o 13:56

Ak ma teplotu Treba lekara kvoli
Veku ! Nejde ani tak o Mlieko.
Klidně to moze byt náhoda

anonym_94952c
Dnes o 13:59
@karin_71

@karin_71 tak toto by som vôbec neriešila. Bolo v dávkovačovi, zatvorené, ved aj umelé máš v originál balení otvorené. Bude všetko ok, z UM to nebude

karin_71
autor
Dnes o 14:18

@karin_71 Ďakujem vám, uvidíme čo prinesie noc. A samozrejme ak bude mat horúčku utekám na pohotovosť.

anonym_887d81
Dnes o 14:52
@karin_71

@karin_71 Ďakujem vám, uvidíme čo prinesie noc. A samozrejme ak bude mat horúčku utekám na pohotovosť.

@karin_71 akože vôbec to neni z mlieka z dávkovače nemusíte sa báť , nie ste ale že absolútne zlá matka. Zlá matka by sa vystrašená nepýtala to je jedna vec a druhá že pravdepodobne má niečo iné len sa vám to spojilo s týmto. Pokiaľ nemá nad 38 , nevracia prúdom alebo nekaka prudom ostaňte doma a pondelok určite pediater. Ešte vám poradím ak máte dôveru , tam máme dr 24h a poraďte sa tam. Tam si len chatujete s lekarom nemusíte ani volať a budete mať 100% istotu. Držím palce a skoré uzdravenie bábätku

iwesska
Dnes o 16:05

Susenemu mlieku sa nemalo co stat,max.stratilo nejake vitaminy,tak nestresuj. Nezjedlo mesac stare zarobene mlieko🙈 Teplotu ma z niecoho ineho,urcite nie z toho.

anonym_09375e
Dnes o 16:16
@anonym_2ad975

@anonym_2ad975 na pohotovosť? Naozaj? Dieťaťu nič nie je, tak s čím na pohotovost?

Čo znamená staré mlieko?

karin_71
autor
Dnes o 16:18

@karin_71 tak teplota klesla na 37,1.Dúfam že sa nevráti.Ešte raz všetkým ďakujem.

anonym_4f6544
Dnes o 18:39
@karin_71

@karin_71 ak bude mat horucku, ma ju v prvom rade rodic zrazat liekmi. Na to su sirupy a cipky. A ak zrazas horucku uz nejaky cas (kazdych 4/6 hodin ma lieky a napriek tomu Ti ani po 2-3 dnoch neklesa), az vtedy nastupuju doktori. A to sa samozrejme nebavime o horuckach 37,5. Ist s tymto na pohotovost, aj keby mas horucku, to su presne tie pripady, kvoli ktorym su pohotovosti pretazene. Ci co ako ocakavas, ze by s tym dietatom robili? S prazenicovou stolicou a 38,0 s tym, ze rodic to zatial neriesil...?

Aj ja som mala prve dieta, ale treba trochu aj pouzivat rozum a nacitat si relevantne informacie, ako sa zachovat, co problem je a moze byt, a co nie.

K tomu mlieku - z toho ze si zarobila susene mlieko co bolo otvorene dlhsie ako mesiac - z toho fakt dieta ziaden problem nema a ani nebude mat. 😶