icon

Do akého veku pili vaše deti umelé mlieko?

julka1979
25. máj 2013

ahojte.moja kamoska ma taku otazku ma 14 mesacnu dcerku pije zatial umele mliecko a pita sa do kedy pili um vase deticky.

Strana
z2
matozazzo
26. máj 2013

Kludne od roka mozes dat kravske a polotucne, plnotucne mi viacero lekarov (nakolko sme sa s manzelom stahovali dost casto) nedoporucovalo, ze je to tazko stravitelne pre maly detsky zaludok. davala som 1,8 = alebo 1,5% obom dcerkam

rora
26. máj 2013

od roka som postupne zacala zavadzat kravske mlieko plnotucne, a od 14mesiaca uz pije iba kravske

ivuska027
26. máj 2013

do troch rokov

katrinka8
26. máj 2013

Moja bola kojena do 26 mesiacov, ale do varenia som davala kravske asi cca od roku a pol (dovtedy nechcela jest take jedla, vseobecne bola zly jedak). UM som jej sice nedavala, lebo nebol dovod podla mna. Rovno sme presli na kravske. Keby chcela kakao alebo obycajne mlieko skor, tak by som jej cca v roku a pol kludne asi dala kravske - cize ak by bola na UM, tak asi do toho roku a pol by som jej ho davala a potom skusila prejst postupne na kravske.
Ale ked som chcela, aby pila napr. kakao, tak to odmietala asi do dvoch rokov. Od tych dvoch rokov pije normalne kakao z kravskeho mlieka. Hoci pediatricka tvrdi(la), ze kedze som alergik (a to mam alergiu na chlad, tak nechapem, ako to suvisi s mliekom a stravou vseobecne 😕 ), ze by mala pit UM aspon do 3 rokov... Akurat som si vsimla, ze ked som jej raz spravila kakao z mlieka priamo od kravy (nie z toho mliecneho automatu ani z obchodu, ale svokra kupuje synovcom a neteriam roky mlieko od jednej panej, co chova kravu), tak sa mi zdalo, ze mala trochu traviace problemy. Ale tak nemuselo to byt z toho zase... Z jedneho razu sa to neda asi zistit, ale uz som jej to radsej z toho nerobila potom.

lubina
26. máj 2013

do jedneho roka, potom uz normalne, ale uz aj jogurty a syrceky a ine mliecne vyrobky

vivusika
26. máj 2013

dcéra pila do troch rokov, syn bol dojčený do takmer 20 mesiacov, potom tiež by bol pokračoval v umelom mlieku, keby ho bol chcel piť, ale on nechcel žiadne... takže dostával už vlastne kravské mlieko - od kravičky či už v kaši alebo vo všeliakých mliekových polievkach a prívarkoch, pretože čisté mliečko alebo kakao nehrozilo 😉

katka1981
26. máj 2013

Nutrilon do 3 rokov, ale nemala problem vobec prejst na kravske, chutilo jej a vypije aj kozie aj ryzove a Nutrilon by si dala kedykolvek zas kludne len v prasku. 🙂 Osobne si myslim, ze chorobnost dietata je dost dana geneticky, cize ked je aj dietatko na UM od narodenia a je zdrave, nie je to mliekom, takisto ako cisto kojene dieta moze byt zdravsie a nemusi. A do 6 rokov sa ozaj neda este o imunite moc hovorit, lebo sa este len vyvija, asi sa to ukaze az neskor. Moja do vyse 3 rokov, kym nastupila do skolky bola zdrava, myslela som, ze Nutrilon je zazracny, ale skolka robi svoje 🙂

petula8
12. júl 2013

moje babuľky pili umelé mlieko do troch mesiacov,, potom prešli na kravské a sú obe zdravé ako ryby 🙂

albao
12. júl 2013

Moja nepila vobec UM. Do roka bola hodne kojena, potom uz len minimum, ale UM som jej nedala. Podla nasho pediatra to nie je potrebne. Radsej jogurty

katuska268
12. júl 2013

moj malý má 2,5 roka a este stale pije UM lebo ráno sa bez nepohne ani na krok.

adriana1980
12. júl 2013

😀 UM je sušené kravské mlieko. Iba taký dodatok

Strana
z2