Do akého veku ste dieťatku dávali umelé mlieko?
Ahojte len pre zaujímavosť do kedy vaše deti pili UM/kravské mlieko? Všade sú iné rady ale ja by som chcela pomaly odstaviť UM cez deň a noc. Momentálne 12m a má UM ráno, 2x cez deň pred spánkom a večer pred spánkom. V noci sa budí aj 3-4x.
Ja, som dávala dcére do troch rokov. Jeden krat denne, lebo ine odmietala piť a spôsobovalo jej tráviace problémy.
Ja som síce UM nedávala, ale na MM boli obe deti do cca 19 mesiacov. Potom už mali iba normálnu stravu, kravské mlieko sem tam. 12 mesiacov sa mi zdá veľmi skoro
@anonym_autor Rok UM a potom normálna strava.
Nedavala som vobec, do 16.mes kojila a potom na večere na striedačku puding, krupica atd.
Tak za mna je krabicove kravske mlieko prazdna potravina. Nic tomu dietatu neda. UM aspon ibsahune co to. Ked uz.
Davala som mojim do 3 rokov. Nepili ho vela. A varila som z klasickeho. Teraz nejako zasadne nemliekujeme. Ako pisem za mna vyzivovo nic moc
starsej do skoro 3 rokov, mladsia max do roka a pol, odmietala ho, tak sme presli na kravske.
Umelé mlieko niečo cez rok, alebo rok a pol, keď prešiel na pestrú stravu, už obyčajné mlieko.
@anonym_autor do 12 mesiacov, potom kravske
Syn skoncil v roku a pol uz nechcel, vyriesilo sa samo a mala ma 2r a stale pije, ale na jar-leto planujem zrusit, to uz asi ani na obed nebude spat, tak to bude jednoduche. :D
Dcere v 14m - cez den nepila UM, ale skoro nic nezjedla, v noci vstavala ako aj Tebe, 4x a strasne vela vypila. Uplne sme sekli, boli to dve preplakane noci potom si uz mlieko nepytala a prespala celu noc. Teraz ma 3 roky a niekedy si popyta pohar mlieka, inak pitie mlieka nemame zaradene do beznej stravy.

Moj maly bude mat dva roky o mesiac a este je na UM... do roka MM, potom UM, budem davat asi este pol roka-rok pred spanim... ine mlieko mu davat ani neplanujem... cez den sme po roku davali pred obednym spankom, ale uz nechce, naobeduje sa a ide spat s flaskou vody...