Dokedy môže dieťa piť pokračovacie mliečka rady 2?
Keď sme prešli na 3 - a to sme začali Nutrilonom, Bebou i Sunarom - začali zažívacie problémy.
Podotýkam, že do roka sme sa kojili, potom postupne začali prikrmovať nutrilonom 2 - neboli žiadne problémy...
až keď sme prešli na 3.
Preštudovala som zloženia, čo sa týka vitamínov+minerálov - nepatrné rozdiely, ale veľký rozdiel v pomere
kazeínu a srvátky. Vychádza mi z toho, že 2 ešte nie je tak zaťažená bielk.krav.mlieka (kazeínom)...
napr. pomer kazeín:srvátka u Nutrilon2 = 60:40, u Nutrilon3 = 80:20
Nerada by som teraz prechádzala na HA mliečka... niekde som čítala, že pokračovacie mlieka sú len marketing...
a poznám mamy, ktoré dávajú od roka kravské mlieko (a to nie je 1, 2, 3..🙂
Aký je váš názor?... poraďte pls!!! Ďakujem.
my sme 2 týždne pred dovŕšením 1.roka skúsili dávať po troške kravské mlieko, s odsúhlasením pediatričky (kedže malý už jedol takmer všetko, a my nie sme alergici) a po 3 dňoch sa vyhádzal, má atopický ekzém, vyzeralo to hrozivo
dovtedy pil Nutrilon 2, pred pár dňami sme prešli na 3, problémy nie sú
a máš pravdu v 3 je viac bielk. kravského mlieka, asi mu/jej nerobí dobre bielkoviny, ja by som asi vydržala na 2 ešte pár týždňov a potom skúsila opäť aká bude reakcia
nepíšeš aké zažívacie problémy má, môj maly bol po kv nepokojný a nakonic sme skončili na kožnom:(((
som mama, ktorej dieta /deti/ po ukonceni kojenia zacali pit krabickove mlieko/neprevaram, len zohrievam, kedze je to upravene mlieko /, nevidim na tom nic zle, deti nemaju ziadne alergie nic, mlieko im velmi chuti, najmladsi ho ma dokonca aj na uhasenie smädu / pije aj 2 litre na den/...pokial nemate v rodine alergiu, alebo pokial dieta po podani takehoto mliecka nema neziaducu reakciu, tak nevidim problem...poznam deti, ktore vôbec, ale vôbec mlieko nepiju, ani UM ani krabickove, jednoducho ho odmietaju...ale maju dostatok mliecnych vyrobkov a nie je to problem ..myslim, ze deti su uz velke, papaju uz skoro vsetko, vitaminy maju aj v inom..takze je to na kazdom rodicovi.. 😉
ahoj najstrsi synJurko teraz uz bude mat 18 presiel od kojenia na kravske mlieko, Simonko bude mat 13 pil mlieko do roka potom uz nechcel, Matusko bude mat 11 ten mi pil mlieko az do 3 rokov potom presiel na kravske a najmladsia Sindy ma 2,5 a stale pije Nutrilon ar 2 a budem jej ho davat pokial bude chciet a popritom dostava aj jogurty
by som namiesto toho skusila "mlieka" - ryzove, ovsene, sojove, mandlove, orechove, makove a podobne 😉 su mnam, a o uzitocnosti, vitaminoch a mineraloch - prirodnych ani nehovorim. a netreba riesit ani nutrilony, sunare a beby a ani nevhodnost kravskeho mlieka 😉 pre dieta to je rovnako mlieko ako hocico ine co by bolo biele a nauci sa na to ze to je mlieko. raz ludia aj tak dojdu na to ze bude uzitocne ubrat kravskeho a pridat tych co som spominala. ked si teda chcela pocut nemarketingovy nazor podla zdraveho rozumu /a zdraveho stravovania ;)/
tiez by som neriesila ani UM ani KM...proste treba papat kyslomliecne vyrobky, syry, takisto acidko je super aj od smadu... 😉

my sme tiez zacinali nutrilonom,potom im nejako prestal chutit a tak sme presli na sunar a ten pouzivame doteraz.Len sme prechadzali na vyssie cislo az o 2mesiace neskor,lebo sa narodili o 6tyzdnou skor a problemy nam to nerobilo.Pouzivam aj kravske mlieko ale to sme zacali asi tak v 20tich mesiacoch,aj to ako kakavko.A urcite sunar budeme pouzivat min.do 3rokov.POdla mna tie mlieka maju svoje opodstatnenie,predsa len obsahuju aj rozne vitaminy a mineraly.Inak ja tiez poznam take mamy,dokonca aj take co davali svojim detom arasidove chrumky v 6mesiacoch. 😲 Skoro mi oci vypadli 🙂