icon

Hladné 10 mesačné dieťa

sonapalagyova
24. feb 2015

Ahojte, chcela by som sa vas viac skusenych opytat -ze :,, moja dcera ma 10mesiacov a papa nutrilon 2 .ale zda sa mi nejaka hladnejsia za posledny tyzden (vyzaduje viac mlieka) .myslite ze by som mala prejst na nutrilon 3 ?vi myslite, ze je este skoro?Ci bude najlepsie skusit este zajtra zavolat nasmu pediatrovi, ze co povie na to on? Dakujem za odpovede.

sonapalagyova
autor
24. feb 2015

@moni244 no mixujem ale nie uplne dohladka ale aby tam boli hrudky aby si uz zvykala..a davam jej aj mrkvicku do rucicky tak si hryzka a tak...

ivkadracova
24. feb 2015

ked sa ma naucit jest potrebuje prilezitost, nasej od 7 mesiacov davame napr. chleba s maslom na tanier, nech sa uci, aj platok syra, a sunku, a ona sa uci, dakedy jej to natrham do ust po kuskoch, ale aj sama to dokaze zjest, kedy ako, ma 9mesiacov, uz sa snazi napodobnovat aj jedenie s lyzickou z mysky, maso papa od 7/8 mes nemixovane, iba kusky, normalen si s tym poradi, aj tuhe hovadzie.. ma len tri zuby, takze tym to nie je. ja navrhujem len skusat a mat trpezlivost, lebo neni to tak, ze sa nauci zo dna na den jest, ale musi aj sama skusat, najlepsie kazdy den 2-3x, vsetko jedlo ako vy dospeli jete, nemusite davat cili alebo silne korenia predsa.

moni244
24. feb 2015

@sonapalagyova a možno jej idú zuby a preto štrajkuje a nechce tuhé jedlo, tak skús polievky, jogurty a tak

sonapalagyova
autor
24. feb 2015

@ivkadracova no ja co mi jeme jej odoberam a davam... Dkusim teda aj ten chlebik..ja dom dala rozok a zacala sa mi dusit tak som prestala lebo som sa zlakla -som myslela ze je este mala na to ked si nevedela s nim poradit.

sonapalagyova
autor
24. feb 2015

@moni244 no to je pravda ide nam von zub..

ivkadracova
24. feb 2015

a este ma napadlo.. ja som dcerke zaviedla rezim stravy v 5 mesiacoch, pomohlo to vtedy, ale teraz vidim, ze nevie zjest tak vela zas ako by potrebovala, takze je hladna o dost skor ako nejaky moj rezim. normalne 5x denne potrebuje jest, a rano a vecer ma navyse mlieko, takto hladna nie je.. nepribera, iba rastie (uz lozi a snazi sa chodit, takze aj vybeha vela). A ak nahodou aj tak je hladna je, tak jej dam nieco navyse, ona si dokaze teda pekne vypytat (otravnym graucanim : )

moni244
24. feb 2015

@sonapalagyova tak preto ti odmieta tuhú stravu, moja je veľký jedák, ale keď odmietala všetko jedlo, chcela len tekuté, som vedela, že idú zuby, tak som jej jedlo nenútila a viac som kojila

ivkadracova
24. feb 2015

@sonapalagyova to mozno vyzera hrozne : ) ale to nevadi, lebo ono jej par krat zabehne, ale potom na x-y krat uz jej nezabehne, nauci sa posuvat si to jedlo v ustach.. chce to trening. sa nam dusila dcerka v lietadle hruskou, skoro ma slaktrafil, ale vytrepali sme to z nej (5mes..) teraz sa dusi iba cajom, ako kazdy clovek co nevie poriadne pit lebo sa sustredi na 300 veci naraz : )

moni244
24. feb 2015

@ivkadracova počkaj, keď sa dostane do štádia, keď ta odvedie ku chladničke a začne ukazovať na ňu. Mne to tak robila, odvliekla ma ku chladničke, ja som ju otvorila, ona sa vypýtala na ruky, pozrela čo je tam a ukázala čo chce 😉

jankastubka
24. feb 2015

Suhlasim s tym, ze dat viac ineho jedla. A co pije cez den okrem mlieka? Dostava vodu akebo caj? Lebo okrem hladu moze byt aj smadna.
Pomaly postupne nahradzat mlieko normalnym jedlom a mlieko davat ako doplnok po jedle. Moja tiez uz v 10 mes papala chlebik sama. Na chlebik natret, co uz moze rozne natierky napr. Mrkvova, zltkova, syr, maslo... nakrajat na kocky a dieta nechat nech si same dava do pusy. Ja som jej k tomu davala vzdy aj zeleninku paradajku, uhorku, papriku... vtedy jedla viac zeleniny ako teraz, zial teraz mi uz nechce.
k obedu mozte skusit zaradit polievocky. A chybal mi u vas olovrant bud ovocie, jogurt, neskor tvaroh.
inak pekne inspiracie na to co dat je stranka www.prikrmy.sk
hovori sa, ze ked je dieta cez den malo, tak hlad sa prejavi v noci a dobieha to presne tym mliekom.

ivkadracova
24. feb 2015

@moni244 no tak to si idem kupit ciapku s reproduktorom, ktory bude opakovat "NIE!, "NIE!", ... nemam rada ked deti vydieraju, to je hnusne, lebo je to tazke odopriet im

jolly84
24. feb 2015

@sonapalagyova ahaaaa, nechce? Miixujes? Skúšala si aj jogurt? Krupicnu, pohankovu kasu? Určite sa rozpapá........

moni244
24. feb 2015

@ivkadracova ona nevydierala, bola hladná a nevedela, ako to povedať, väčšinou si vypýtala jogurt

lulistek
24. feb 2015

@sonapalagyova podla mna je normalne ze chce len mlieko, to mala aj moja dcera take obdobia, ze nic nechcela len mlieko. ak si ho vyzaduje daj jej ho , je to len prechodne obdobie si myslim ako bolo u nas. Niekedy ani my dospeli nemame stale chut jest to co by sme mali. uvidis o par dni bude pekne papkat ostatne jedla , teraz to nechaj tak. mozu jej ist zuby vtedy detom nechuti moc papat, tak v pohode nestresuj sa 🙂

sonapalagyova
autor
24. feb 2015

@moni244 no kiezby... 😄ale ona je takato posledny tyzden a premyslam ze vlastne to je umrncana zu zuba lebo ma to zdurene a nejak nie a nie ist von...mozno preto nechce stravu normalnu.tak ale samozrejme zuzitkujě rady vas vsetkych ktore ste boli ochotne a nasli si chvilocku cas poradit😄

lulistek
24. feb 2015

@moni244 tiez si myslim ze to nie je vydieranie ale len dieta je hladne vie co chce a ide ukazat. vydieranie je ked dieta nieco chce a nedostane to a zacne plakat a dupkat ale ani to nie je vydieranie ale len trucovanie a tiez len prechodne obdobie a obcas netreba ustupit

ivkadracova
24. feb 2015

a ano, dakedy ked ma dieta teplotu alebo idu zuby, tak prirodzene je menej jedla a pyta si viac kojit alebo mlieka.. to su ale prechodne stavy ktore sa upravia, uz ked bude naucene na tuhu stravu, tak sa vzdy k tomu vrati ked prejde problem, lebo jej to bude chybat

ivkadracova
24. feb 2015

@moni244 aha tak ... ja som myslela ze ta k tej chladnicke vodi pravidelne : ) nie len v ramci normalneho stravovacieho rezimu.. jogurt je aj u nas oblubeny

sonapalagyova
autor
24. feb 2015

@lulistek presne ide nam zub a nevie sa nejak prerezat von. 😄 ty mi pises ze mam dat mlieko ked ho pyta a tu jedna mi pisala ze nemam davat len jedlo pre kozmonautov 😄😄😄😄😄

moni244
24. feb 2015

@sonapalagyova uvidíš, ak to prestane, tak je to zo zubov, ja som kvôli tomu nemohla odstaviť skôr od kojenia, lebo jej išli zuby a aj 4 naraz
@lulistek presne, o vydieraní sa dá hovoriť, keď to robí tak 3-4 ročné dieťa, nie takéto malé

sonapalagyova
autor
24. feb 2015

@ivkadracova no ako pisem trva to u nas tyzden , co ju trapi ten tub co nie a nie ist von.😄

moni244
24. feb 2015

@ivkadracova ona režim na jedenie nemala, jedla, keď bola hladná a mala som vtedy aj dosť ovocia v chladničke a aj to si pýtala. Režim na jedenie som jej začala robiť až v 1,5 roku

lulistek
24. feb 2015

@sonapalagyova :D tak vies keby si kojila tak ti kazdy napise ze vsak iba koj ak si to dieta vyzaduje ale ak nemozes kojit tak toto je moja rada. Lebo logicky ak dieta nechce nic jest a chce len mlieko tak mu ho daj. lepsie je to ako nic. ako keby bolo hladne. ale urob ako ty citis, to ze par dni bude jest zvacsa len mlieko sa mu nic nestane. Aj my sme to mali ked nam zuby isli. mali sme vselijake dni. za pol roka nam vyslo 14 zubov a to bol jeden kolotoc, clovek bol rad ked je dieta spokojne. mozes mu raz za den vyskusat dat nieco nove co si mu este nedala , mozno si to da ale vravim je to len prechodne obdobie.

lulistek
24. feb 2015

@moni244 no z vlastnej skusenosti viem ze uz od 1,5 roka 🙂)) dcera skusa, obcas povolim, inokedy nie.

moni244
24. feb 2015

@lulistek to ešte nie je cielené vydieranie, to skúša hranice 😉 počkaj, čo ti bude robiť v dvoch rokoch

lulistek
24. feb 2015

@moni244 no niekedy mam z toho strach :D

moni244
24. feb 2015

@lulistek máš mať prečo 😀

natalym
24. feb 2015

@lulistek A ešte bude aj puberta aj 18 tka.

lulistek
24. feb 2015

@sonapalagyova a este mi napadlo ze urcite nedavaj mliecko pre deti od roka, ako pises ze ci mas dat nutrilon 3. my sme na HAMI a kupila som obcas na noc HAMI HAJAJA mliecko kde su ryzove vlocky a je hustejsie. nasla som ze vy mate taketo http://www.nutriklub.sk/produkt/nutrilon-2-good...

gilly
24. feb 2015

ahoj, moj ma tiez teraz desat mesiacov. Ked mu ide zub tak jasne ze odmieta jest, apotom je nervozny lebo je hladny. ked ti mala necche jest, tak daj mliecko aj viac krat ako zvycajne. Vacsinou sa to po vyjdeni zuba upravi. Ale urcite by som skusala jej ponukat aj tuhu stravu a uvidis, mozno na nieco zareaguje pozitivne.
A len etak na okraj, moj sauz dva tyzdne sa odmieta kojit takze papa cez den len tuhu stravu - rano jogurt a potom sa doje este chlebom, desiata ovocie, potom spi, po zobudeni normalne obed, potom pred poobednym spanim zje alebo ovocie, alebo nejake pecivo s maslom, po vyspati druhu cast obeda a pred spanim kasu.
drzim palce 😉