icon

Koľko mikrogramov je IU?

nina88
8. apr 2012

CHcem sa spytat ci niekto nevie,ked je na UM napisane,ze v 100 ml mlieka je 1,5 ug a na vigantole je v jednej kvapke 400 IU,aka je to vlastne hodnota v tom mlieku na IU??
Kurnik mam strach,malemu som od narodenia dala D-cko mozno 20 krat,takze skoro nic,UM pije od 15 mesiacov,inak bol kojeny,co sa tyka D-cka nic moc a teraz sa bojim ci nebude mat nejake nasledky... ☹ Ako nic mu neni,len som mu skusila fontanelu a troska ju ma stale otvorenu (bude mat 21 mesiacov) a tak ma napadlo,ci to neni preto. Prosim nepiste mi aka som hlupa,viem,no vtedy bola ta afera so zlym vigantolom a ja som sa tak zlakla,ze som mu uz nedala vobec. Teraz som kupila od Jamieson kvapky a budem davat kazdy den,myslite ze nie je neskoro? ☹

miroslava124
8. apr 2012

@nina88 ahoj podla mna sa nič nestane ak si mu ten vigantol nedavala. Ja som mojim detom dávala pravidelne a asi pred mesiacom im brali krv a povedala mi dok. aby som ho aspon na mesiac-dva vynechala lebo ho maju až veľa, ale že to vobec nevadi. Ja som dávala 2 kvapky denne presne. Nevynechala som ani raz a chalani maju teraz 16 mesiacov.

ikke
8. apr 2012

1mcg zodpovedá 40 IU
http://sk.wikipedia.org/wiki/Vitamín_D

"ug" = μg = mikrogram = mcg 😉