icon

Koľko umelého mlieka by malo piť 13-mesačné dieťa?

24. jún 2025

Ahojte. Staci um uz len pred nocnym spanim (cca 2 hodky po veceri)? Pretoze moj pije aj rano - davam zo zvyku, ale hned na to ranajkuje do polhodky. Normalne papa jogurty, maslo aj syry ktore moze, cize mliecne v strave ma. Len ma zneistuje, ze v tom veku maju batolata prijat 500 ml mlieka denne [um]. Je to tak?

angeli121212
•
24. jún 2025

To sa mi zdá trochu divné... Ak jedáva vyváženú stravu a má dostatočný pitný režim nevidím dôvod do neho nasilu tlačiť UM.. ja som mala syna kojeného a niekedy v tomto čase som začala s odstavovaním a nahradením MM za UM a vypil dvakrát denne cca 160 ml a v noci niekedy ešte jeden krát niekedy nie

pl2y
•
24. jún 2025

Ja som cca v 14-15 mes prestala kojiť a to som kojila uz len raz na obed a raz v noci a nedávala som vôbec umelé mlieko..keďže v strave mala dost mlieka..už vraj jeden jogurt a plátok syra pokryje dennu davku..moja dcerka vtedy ráno papala chlebík s lucinou a sem tam syrom a na olovrant spapala biely jogurt a na veceru napr ešte krupicu, plus aj mliečne polievky..čiže da sa aj bez umelého mlieka

autor
•
24. jún 2025
@pl2y

Ja som cca v 14-15 mes prestala kojiť a to som kojila uz len raz na obed a raz v noci a nedávala som vôbec umelé mlieko..keďže v strave mala dost mlieka..už vraj jeden jogurt a plátok syra pokryje dennu davku..moja dcerka vtedy ráno papala chlebík s lucinou a sem tam syrom a na olovrant spapala biely jogurt a na veceru napr ešte krupicu, plus aj mliečne polievky..čiže da sa aj bez umelého mlieka

@pl2y ved to, ze aj moj zje cely jogurt biely, aj mliecnu kasu, aj syry.. takze skusim to ranne vypustit.

lenkakravcova
•
24. jún 2025

Moje dieťa (deti) pilo v tom veku asi liter mlieka denne. Ale nie UM. Od 12 mes normálne kravské UHT. Už potom to UM od 12mes má rovnaké zloženie. Jedine pre deti s oblickovymi ochoreniami sa používa špeciálne 12m+ s menším obsahom bielkovín. Inak môžeš kravské už dávať

mullerova46
•
24. jún 2025

Po odstavení v 12 mesiacoch nepil žiadne mlieko lebo som myslela že má abkm a po 3 mesiacoch prišli výsledky a nemá takže som zaradila mlieko a papa mliečne výrobky ale nikdy nepil pred spaním um alebo iné mlieko okrem materského a to iba do roka. Všetky potrebné živiny sa dajú doplniť stravou. Nie je nutné dávať umelé

lucia13022023
•
24. jún 2025

Neviek kde si to čítala, ale určiť nemusí vypiť pil litra mlieka. Stačí to pred spaním, a ani to nemusí mať (aj nechce)

gejb
•
24. jún 2025

V noci sa ti vôbec nebudi ?

anavixy
•
24. jún 2025

Ked ma mliecne vyrobky dostatocne zastupene v strave tak staci.

mareen1
•
24. jún 2025

Podla naseho pediatra to bolo v 13.mesiacoch približne 300ml mlieka, ale to uz vratane mliecnych vyrobkov, ktore dieta konzumuje...15g tvrdeho syra, alebo 30g makkeho je priblizne za 100ml mlieka

autor
•
24. jún 2025
@gejb

V noci sa ti vôbec nebudi ?

@gejb nie nebudi sa na hlad. Zobudza sa len na dudel, ale to kvoli zubom.