icon

Ktoré mlieko je naj po ukončení kojenia u 1r. dieťaťa?

annie13
21. mar 2011

Nechcem dávať ešte obyčajné mlieko a postupne by som chcela malú odstaviť kt. značku by ste odporúčali?

Strana
z2
agjg
23. máj 2011

Ahoj.Aj my sme skúšali asi všetko a skončili sme pri sunáre....Veď na tom som vyrástla aj ja 😉 A malý tiež neprotestuje 🙂

andrejka1974
26. máj 2011

ja som vzdy pouzivala nutrilon

jespera
27. máj 2011

moja slecinka od 12 mesiacov pila len hami a po 18 mesiaci som jej miesala kravske a teraz uz pije len kravske...nikdy nebol problem. Inac zobrala som si krabicu nutrilonu a hami - je to uplne to iste.., niektore hodnoty napr. nieco je v nutrilone 90 a v hami 88 ...takze asi tak.

heln
27. máj 2011

ahojte, prešlo mi rukami niekoľko detí a skúšali sme rôzne druhy mliek.....
v dnešnej dobe sú zhruba všetky na rovnakej kvalitatívnej úrovni.......
nutrilon je dobrý, ale je drahý, bebu sme neskúšali, tá vraj zapeká a je z nej zlá stolica, hami a sunar sú tiež dobré, francúzske mlieko, neviem prečo označujú za zlé, maximálne s tým nesúhlasím, je dobré pri deťoch s problémami s trávením, nebolí ich bruško ako pri iných mliekach, humanu neodporúčam, je nechutná a zle sa pripravuje, tiež som nebola spokojná s tzv. good night mliekami, od rôznych značiek, obsahujú vločky, zle sa rozmiešajú a zostávajú hrčky, cumeľ sa potom upcháva a dieťa je nervózne a ani som nemala dojem že by dlhšie spalo. tiež rozhodne neodporúčam prichutené mlieka, vanilka, jahoda atď, je to reklamný ťah a dieťa to naozaj ešte nepotrebuje.
ale je to individuálne, každému dieťaťu chutí a prospieva iné mlieko, a tiež je určite vhodnejšie dávať UM, čo sa týka nutričnej hodnoty a pomeru bielkovín oproti kravskému.

kukucg
27. máj 2011

My sme skoncili s dojcenim ked mal maly rok a tristrvrte, nabehli sme na Nutrilon, najskor nechcel ale nebolo to mliekom ale flaskou, ked sme nasli spravnu tak ho pil ako duha az do troch rokov 😀 boli sme spokojni a ziadne problemy sa nevyskytli... je sice drahsi ale kupovali sme ho v rakusku kde vychadzal o dost lacnejsie takze to bolo v pohode 😉

drzubok
27. máj 2011

a nie je skutocne pozoruhodne ze skutocne ziaden iny cicavec po tom ako samica ukonci kojenie- odstaví jedinec prechadza na normalnu stravu viac mliekov neuvidí??? zeby skutocne len clovek bol taka výnimka v zoo ríši?

kmirkav
28. máj 2011

My sme začali Nutrilonom, mala ho aj pekne pila asi 3 mesiace, potom sa zatala a nechcela vobec otvorit usta, ked som jej podavala flasu. Boli sme v poradni, dcerka slabo priberala, pretoze nechcela mlieko, vtedy som ju este neprikrmovala. Dr. mi vravela, aby sme skusili Bebu alebo Hami. Na 2. den som bezala kupit bebu, tu aj pila, ale nepacila sa mi jej stolica, zelena ako trava a skaredo zapachala. Viem, ze z UM to byva, no nam sa to stalo prvy aj posledny krat. Tak do tretice na dalsi den Hami a to mi pije doteraz, stolicu mala ako dieta na materskom mlieku. Tot moja skusenost. My sme nemali ziadne zapekanie z ani jedneho UM, len na zaciatku ako som prestala kojit, tak sa mi zdalo, ze mala z Nutrilonu akoby krce.

zuzikah
1. jún 2011

Ja som maleho kojila 13 mesiacov a ked som chcela prejst na Um, tak nam to trvalo tyzden, kym si zvykol na inu chut..vyskusala som nutrilon, ten mi vygrcal, teda evidentne mu nechutil, potom bebu, ani ta mu nebola po chuti, hami mliecko vobec nedostal ani len do ust a nakoniec som skusila francuzske a huraaaa, pijeme ho doteraz, malemu hned zachutilo a vobec nemame problem so stolicou, to je moja skusenost, ale osobne si myslim, ze vsetky mliecka maju nuticnu hodnotu upravenu tak, aby vyhovovala nasim ratolestiam, je len na nich ktore mliecko im zachuti, treba len vyskusat, co im zachuti)

Strana
z2