Mám vynechať ranné umelé mlieko?
Ahojte. Rozmyslam, ze by som vynechala ranne UM a davala len pred spanim vecer, mala ma 1 rok. A po um mi rano do polhodky uz aj ranajkuje, lebo je hladna a je to velky papkac. Vsetko zje a aj dost velke porcie mimo um zje ranajky, desiatu, obed, olovrant, veceru a pred spanim este UM. Cize 7 jedal denne (z toho 2x UM). Myslite, ze mozem vynechat pomaly to ranne UM? Musim ho nahradit mliekom? Lebo my ho ani nekupujeme, nepijeme doma.
Staci ho nahradit mliecnymi vyrobkami a pokial dostatocne papa pestru vyvazenu stravu, tak UM mozes vynechat, ale nic sa nedeje, aj keby si jej ho nechala - ak by ho vyzadovala.
Do roka som dávala umelé, potom už nie. A pomedzi to už dieťa aj tak konzumuje kravské mlieko v jogurtoch, syroch atd. Okrem toho ročne dieťa by už malo mať normálnu pestrú stravu a vitamíny a minerály prijímať z nej, mlieko je len doplnok .
nemusis jej rano davat mlieko, mozes davat mliecne vyrobky aby si ho nahradila priebehu dna
Do asi 14 mesiacov a potom sme prešli na plnotučné.. ani my ho s mužom nepijeme ale pre deti je dôležité
Preco ho chces vynechat? Ked zje bez problemov vsetky prikrmy a ine jadla, preco to chces menit?
Ja by som umele mlieko za kravske urcite nemenila. Kravske mlieko robi viac skody ako uzitku. A ak, tak skor 2%. Tie plnotucne su prilis tazke pre tak male dieta.
MOj ma 5 rokov a stale mu davam umele. On kravske ani nechce.
Od roka môžeš UM nahradit celkovo obyčajným kravskym mliekom, bez problémov.
Ja som tak dávala detom, 1,5% UHT.

do 2-3rokov. ale to mala len 1 x denne. uz neskor. asi len zo zvyku sme davali a kvoli vitaminom. jasne ze uz jedla skoro vsetko.