icon

Mám začať dávať umelé mlieko?

marus313
8. sep 2013

ahojte baby mam taky problem neviem ci mam zacat mojmu synovi davat UM.Ma dva mesiace a dnes som si osavala mlieko a vytiahla som si 80ml z obobch prsnikou zda sa mi to malo.Neviete kolko by si mal vytiahnut????Mam este 5rocnu dcerku a tu som kojila do 11mesiacou tak som z toho trosku vedla a neviem ci mam utekat kupit umele alebo nie.Poradte mi dakujem 😒

Strana
z2
nativanativa
8. sep 2013

@marus313 je známe že dieťa si vytiahne omnoho viac ako odsávačka,ja som prestala používať odsávačku asi po troch mesiacoch. Určite máš dosť mlieka, ak by bol malý hladný,pýtal by sa na prsko a bol by nespokojný. Veľa pi a papaj,tvorba mlieka sa prispôsobuje obdobím ako dieťatko rastie. Určite by som si nerobila z toho veľkú hlavu,daj sa do kludu pekne. Možno máš iba laktačnú krízu,stáva sa to. Aj psychika robí svoje. Môj malý bude mať 11.mesiacov a stále kojím. Držím palce

livocka21
8. sep 2013

@marus313 no podla toho ako sa syncek sprava... ak je spokojny tak mu to zrejme staci.... ak place, tak je to malo...

tinki
8. sep 2013

@marus313 ak nechceš prestať, tak neprestávaj..neboj sa..častejšie prikladaj a tvorba sa zvýši..Ak synček prospieva a teda priberá, bolo by škoda mu dávať umelé mlieko. Každé dieťa si vyťahá koľko potrebuje..Ak je spokojný a priberá, tak netreba..Vôbec nemysli na to, či máš dosť alebo nie..Ja som mala vždy málo, keď som si odsávala..ledva som si vytiahla 40 ml a pritom moja malá bola taká gulička..Svokra sa ma vždy pýtala, či netreba dokrmovať, lebo ona mala toľko mlieka, že jej synovia keď jedli, tak im bokom po lícach tieklo mlieko..a ja, ja som ani vložky do podprsenky nepotrebovala..Proste som dala vždy keď chcela a bolo..priberala nádherne, nič iné som jej do 6 mesiacov nedávala, ani čaj ani vodu, ani žiadne príkrmy..a bola zdravá a spokojná..Dojčili sme do 15 mesiacov..

marus313
autor
8. sep 2013

dakujem za radu ako maly je v pohode spinka cez den dve hodiny a vecer sa napapa o siedmej a potom sa zobudi az o jednej ale bola som s nim na poradni a lekarka ma sprdla,ze ho nechavam tak dlho spat,ze ho mam budit kazde dve hodiny tak som si myslela ze za to mam malo mlieka lebo ze malo pribral vazil 5,60 a za dva tyzdne mal 6kg tak preto som taka nesvoja odvtedy 😒

katy1979
8. sep 2013

@marus313 kebyze sa riadim tym co odsajem tak mam obe deti na UM. Ale obaja boli kojeny. Ak je po napapani spokojny tak nemas co riesit a ak pribera. Pokial si pamatam mali by pribrat aspon 150g mesacne. Moji jedli niekedy kazdu hodinu potom kazde dve a priberali viac ako by bolo treba.

artep87
8. sep 2013

Ahojte dievcata,ja mam trojmesacneho synčeka a tiež sa obavam toho že už mam malo mliečka. Vždy ked som kojila tak mi z druheho prsa tiež tieko mliečko a teraz už nie,asi ho mam menej. Malý pije max. 10minut ale poslednou dobou sa po 7minutach vždy začne vrtiet a škubat mi bradavkou 😖 . Väčšinou pyta papat každe dve az tri hodiny,v noci vydrzi dlhsie budi sa len raz. No pre istotu som kupila dnes umelé mliecko nech je v pripad nudze doma 😀 . Snad nebudeme musiet prikrmovat co myslite?

katy1979
8. sep 2013

@marus313 za dva tyzdne pribral. 0.40 kg. Vsak to je dost. Vobec umele neries a kojte sa spokojne dalej.

katy1979
8. sep 2013

@artep87 daj ho rybickam. Tvorba mlieka sa prisposobila poziadavkam tvojho dietata. Je vacsi tym padom sa rychlejsie naje. Spinka ti ukazkovo. Naco dokrmovat?

marus313
autor
8. sep 2013

https://www.modrykonik.sk/profil/katy1979/ dakujem ti velmi pekne za tvoju radu ani nevies ako si ma potesila lebo nasa pani doktorka zjavne nemala dobru naladu 🙂 uz som kludnejsia.

nativanativa
8. sep 2013

@artep87 ako som povedala,tvorba mliečka sa prispôsobuje vývinu a potrebám dieťaťa. Trojmesačný synček je už viac menej zvedavý,zaujíma ho okolie,už nebude tak papať ako predtým. Máš pocit že je nervózny a nespokojný keď sa napapá?

janinna11
8. sep 2013

@artep87 nemas malo mliecka, len sa ti to akoby ustalilo...a aj preto ti uz z druhehi prsnika netecie, lebo uz mas mliecka tak akurat, ani malo ani vela, ak chces zvysit tvorbu, castejsie prikladat, pripadne bylinky. Ja som takto konala pri prvom mimi, kupila som umele, po jednej preplakanej noci od hladu a potom to uz slo...do mesiaca sme okoncili aj dojcenie... Teraz mam pre istotu doma miesto UM benedikt a senovku v kapsulkach a ked sa mi zda, ze malemu mliecko nestaci, tak 3 dni uzivam a upravi sa to. Ale hlavne je vela pit a nezabudst pravidelne jest. Neboj zvladnete to aj bez UM.

prunee
8. sep 2013

Tiez si nemyslim, ze mas malo mliecka, ja som odsavackou nevytiahla ani 20 ml, vobec mi to neslo, ale kojila som maleho dost casto a mliecko - kojenie sa krasne rozbehlo. Vobec nemysli na to, kolko si odsala, len koj vzdy, ked bude babo chciet a mliecka bude urcite dost.

patkobo
8. sep 2013

a preco odsavas ak sa smiem opytat? Dietatko je najlepsia odsavacka, kt. vysaje omnoho viac .. casom aj energie 🙂
Ak je babo pokojne a pribera, ziadne UM neries. Ak nastava laktacka kriza, co je mozne, poradime ako ju prekonat!

artep87
8. sep 2013

@katy1979 no myslela som práveže cez den že dlho nevydrží len tie dve hodiny a teraz papal len 6 minut 😒

artep87
8. sep 2013

@nativanativa no je trocha nervozny ale to z toho že cez den nemože niekedy poriadne spat, spí maximálne hodinu niekedy dve potom sa zobudí na papanie. ale spí tak viackrát denne...

artep87
8. sep 2013

@patkobo a ako sa dá laktačná kríza prekonať?

sharlotta
8. sep 2013

Nemusis si odsat vobec nic,mlieka mas mat tolko,kolko dietatko potrebuje...Tvorba mlieka sa ma prisposobit potrebam dietata,odsavacku nepotrebujes.V zivote som si z prsnika neodsala viac,ako 40ml,aj to bolo asi 2x a dojcila som 2 roky. K tomu teceniu mlieka po ustach....mne vysvetlovala laktacna,ze to je vlastne zle,ze sa mam ist ja skusit napit vody z hadice...

asocial
8. sep 2013

@marus313 neboj..nic sa nedeje...mne lekarka hovorila, ked bol maly taky maly,ze ho mozem nechatvspat 7 hodin..odsavackou sa neriad..ja som vytiahla max 50 ml...je vsak fakt, ze moj synak mal prsnik aj ako dudel..taky maly bol kojeny aj kazdu pol hodinku..usetris peniaze za mlieko..skoda um...

sharlotta
8. sep 2013

@artep87 castejsim prikladanim...smerodajne ma byt 6 pocikanych plienok denne.Dobre pocikana plienka je asi taka tazka,ako ked vylejes do pampersky 60ml vody.

lauricka
8. sep 2013

@marus313 ty ako matka predsa musis vidiet, ci ti babo prospieva, ci poriadne saje, ci je spokojne, nie? to, kolko si odsajes odsavackou predsa nic neznamena, naco si to vlastne robila? pises toho malo, aby to clovek dako pochopil. Pokracuj v kojeni a hotovo, ci mas aj nejaky iny problem okrem toho, ze sa ti zda, ze si malo odsajes z prsnika? Mlieko sa tvori podla toho, kolko si dieta vytiahne, proste ponuka a dopyt, aky dopyt, taka ponuka.

katy1979
8. sep 2013

@artep87 hlavne mysliet pozitivne. Deti sa rychlo menia. Mozno mas krizu tam treba skusit senovku ci su aj homeo. Pit vela tekutin. Podla mna ak vydrzi dve hodiny je to ok. Nemozem chciet od kojeneho dietata aby vydrzalo 4hodiny. Ako to co urobis ako je len na tebe. Ja by som ho nedokrmovala. Dat um urcite niekedy laka preto si treba dat po paprciach.

nativanativa
8. sep 2013

@artep87 nič sa neboj, malinký určite netrpí hladom,krásne priberá. Ako radia baby,treba často prikladať a mlieko sa upraví 🙂. Ja som zo začiatku odsavala okolo 100. Včera som skúsila a odsala som asi zopár kvapiek

lauricka
8. sep 2013

@artep87 ak ma spravnu techniku sania, tak pije, kolko potrebuje a tie intervaly, co spominas, mi pridu uplne bezne, primerane jeho veku

artep87
8. sep 2013

@katy1979 to um som kúpila len v prípade velkej núdze a keby nás to chytilo v noci, inač ho nemienim použiť radšej ho budem častejšie prikladať. a este sa chcem spýtať je znamením ustupujúceho mliečka špinenie? lebo som aj začala špinit a viem že sa hovorí žena ktorá kojí tak nemá menzes...

artep87
8. sep 2013

@nativanativa
@lauricka dakujem dievčatá za radu dúfam že budeme pokračovať v kojení a to umele mliečko zostane len na poličke 😀 radšej budem kojiť než ho nalievať umelým mliekom a potom mať nejaké problémy s kolikami a podobne ☹

sharlotta
8. sep 2013

@artep87 vobec nie,ja som dostala hned po sestonedeli.Osobne poznam asi len jednu zenu,co nedostala pocas celej doby.

artep87
8. sep 2013

tak dakujem všetkým dievčatám za rady, už sa musím ísť venovať tomu mojmu drobcovi bo si pýta moju pozornosť 😀 😀 ešte raz dakujem

asocial
8. sep 2013

@marus313 neboj..nic sa nedeje...mne lekarka hovorila, ked bol maly taky maly,ze ho mozem nechatvspat 7 hodin..odsavackou sa neriad..ja som vytiahla max 50 ml...je vsak fakt, ze moj synak mal prsnik aj ako dudel..taky maly bol kojeny aj kazdu pol hodinku..usetris peniaze za mlieko..skoda um...

lauricka
8. sep 2013

@artep87 s kolikami si to nespajaj, koliky nesuvisia s mliekom, moze ich mat tak kojene dieta ako aj nekojene, to je jedno. Ak budes potrebovat naozaj podporu pri nedostatku mlieka, tak potom si pozri toto http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/domper...

katy1979
8. sep 2013

@artep87 pri oboch detoch mi nabehol menzes hned po sestonedeli. Bohuzial. Mozes aj nemusis mat menzes.

Strana
z2