icon

Mesačná dcérka vypije 120 ml Nutrilonu každé 3 hodiny. Je to veľa?

piknik10
14. feb 2014

ahojte, moja mesačná dcérka, mám pocit, že je stále hladná, každé 3 hod. zvládne vypiť aj 120 ml UM a to na krabici by mala okolo 60 a 90 ml, pretože pri jej apetíte potom prekročíme dennú dávku. Nemôže sa jej nič stať, či ako to je, naša MUDr. povedala, že ju nemáme prekrmovať, ale ona stále plakala čo bola hladná, keď sme jej dali viac, hneď vydržala ležať aj spinkať. Pekne sa aj vykaká tak raz, dva razy za deň.

sense
14. feb 2014

moja ked mala mesiac tiez sme pili kazde 3 hodky 120ml....mne povedala lekarka mam dat tolko kolko si pyta, len mam dodrziavat odstup aspon 2.5-3 hodiny kedze UM sa travi dlhsie ako materske a nemame prekrocit liter denne ....

ivetkab.
14. feb 2014

To že dieťatko plače, neznamená, že musí byť hladná. Aspoň do toho pol roka dodržuj dávky. Pre mamičky je krásne ak majú bacuľaté bábatka, ale neustále dávať mliečko si môžu dovoliť maminy ktoré koja a nie tie, ktoré sú na umelom mliečku. Zbytočne dieťatku natiahneš žalúdok a bude mať z toho len problémy a bolesti. Uprav mu čím skôr dávku, ktoré je uvedené na balení a dodržiavaj ho aspoň zo začiatku. 😎

stanislavao
14. feb 2014

vobec nic sa jej nestane, nebojte sa. moj syn pil kazde 2 hod. na minutu presne. neriadte sa krabicou a odporucanim, ale vasim dietatom. ked je hladne, trebu mu dat mliecko. 120ml neni vela.

rheia27
14. feb 2014

kazde dieta je ine 😉 treba jej dat ked si pyta a kolko vypije tolko vypije, neriad sa krabicou

mata128
14. feb 2014

Ahoj,tiez sme boli na nutrilone,pili sme tak isto kazde tri hod 120ml....a tym,ze bol maly operovany hned po narodeni na srdiecko,chodili sme po lekaroch non stop a aj v DKC mi lekar hovoril,ze netreba prekrmovat,ale vraj tak ako sme davali bolo v poriadku...bola tam vsak aj mamicka,ktorej dietatko velmi priberalo,tak jej potom odporucili davat v pomere nie 1:30, ale 1:40

lenka07
14. feb 2014

moje deti si pytali tiež často mliečko plačom aj každe dve hodinky ak je hladne tak to vypije ak nie vypluje ja som to nikdy neriešila na hodiny .no moja švagrina presne dodržuje a krmy malú presne na minuty každe štyri hodiny no nič v zlom ale niekedy sa mi zda že to prehaňa a mala často plače no nechce jej dať mliečko skôr ako po štyroch hodinách .nechcem ju odsudzovať mala by vedieť čo jej dieťatko potrebuje a nie sa riadiť návodmi a čo sa píše na letákoch .mala už mala rok a ešte jej nedava ani riadne papanie len kašičky ☹ ja ked som s ňou a dam jej uchutnať piškotky tak si zlatučko pochutnava no ked pride na to aby jej dala ona niečo tak s každym hada že ona vie čo robi ...ja mam na ňu ťažké srdce že malu obmedzuje v tom čo by mala papať ani lekarku nepočuva tiež jej vravela aby už davala riadnu stravu a nie kašičky

carie32
14. feb 2014

Aj moja mala vypije každé tri hodiny 120 ml a má jeden mesiac, tiež som sa bála či to nie je veľa...

p3tuliatko
14. feb 2014

ako keby som teraz videla môjho krpca ... Ten v kuse plakal že bol hladný aj ked sme mu zvýšili davku ... A to sme mali dokonca AR čo je zahustené ...Nakoniec sme to vyriešili tak, že mal pred 5 mesiacom a už sme prišli na UM č. 2.... A verte či nie bol svatý klud ... Asi mu nestačilo to čo mal... A teraz? Teraz by aj svojich rodičov zapredal za jedlo, v kuse musí mať niečo v ustach a to už má 14 mesiacov, neskutočný jedak je to ...
Takže je to normalne, že je hladné len treba brať aj do uvahy či to niekedy nieje aj bruško, či jej to mliečko nesadlo na žaludok ... Zase treba brať ohľad a odtiaľ-potiaľ 🙂 😉 😉

simca06022011
14. feb 2014

Ja by som dala vyssiu davku ale urcite by som nesla v intervale nizsie, cize skor ako za 3 hodiny by som jej nedala dalsiu davku.

edvelyn
14. feb 2014

Moja dcera od narodenia pila nutrilon a v prvom mesiaci tiez vypila 90 - 120ml a tiez kazde tri hodiny.presne ako hodinky aj v noci.dieta vie kolko chce vypit.ked bola hladna vypila vsetko a ked viac nechcela zacala s jazyckom vytlacat cumel von.a teraz ma 5 mesiacov a vypije 160 - 200 ml na jednu davku.asi tak 5x denne.plus sme zacali s prikrmami a nie je vobec tucna alebo buclata.

olusam
14. feb 2014

Moja si pyta kazde 3hod.ale zase v noci sa budi len raz.Mojho mlieka nemam dost,co vytiahne ma,a potom ju dokrmim...davali sme v poslednom case 90ml,ale znizili sme na 70-80ml,dost mi aj vygrcne.

dadushe
14. feb 2014

Dcera byla taky hladovec. S takovým tempem dopadneš jako u nás, malá strašně příbírala, až nás pediatra varovala. Takže radím nabízet převařenou vodu a dodržovat intervaly krmení🙂 U mojí malé to zabralo, prostě měla jenom žízeň🙂

lucka011
14. feb 2014

Dcérka bola tiež taká keď som jej začala dávať v 1,5mesiaci Nutrilon. Bola som šťastná, že mi vydrží vôbec 2hod. Potom chcela papať znovu. A pila tiež viac ako mala. Tiež som sa bála, že to nie je dobré, ale nechala som ju. Keď to spapala a bola kľudná, bol to dôkaz, že proste hladná bola. Teraz má tri mesiace a už pár dní zase riešim problém, že poriadne nepapá. Po troch hodinách vypije ledva 90ml. Ono sa to pri týchto našich drobcoch bude stále striedať. Raz budú hladní každú chvíľu, raz im bude stačiť polovičná dávka. Každú chvíľu inak.. 🙂 😉

veriiii
14. feb 2014

asi je raz viac hladna, raz smadna, skusali ste aj vodicku alebo cajik?a mozno ma len velky apetit🙂nech vypije kolko chce, pokial dodrziavate tie stanovene casove intervaly,lebo ozaj sa umele mliecko travi pomalsie, mohlo by ju bolet brusko alebo grckat potom..ak by sa zdalo,ze nevydrzi ten interval aj po tom co vypila vela,mozno stoji za pokus skusit davat trosicku vodicky ci cajiku medzi, ci to pomoze..

danky24
25. apr 2014

Ahoj, my máme 9 týždnového chlapčeka a tiež je na UM, mne doktorka poradila sa riadiť pravidlom, že dieťa má vypiť za 24hod maximálne šestinu svojej váhy. Náš má teraz 5810g, čiže 5810 deleno 6 je 968ml denne a teraz to už len rozdelíš na počet krmení, náš papá 6krát za deň takže má vypiť 986:6=160ml to je max. dávka čiže všetko do týchto ml je OK. Reálne vypije 120 a pekne priberá. No sú dni kedy dá aj menej, niekedy nevypije celú dávku ale pri ďalšom krmení si vypíta viac ako 120. By som povedala že je to dosť zložité to odhadnúť ale musíme bojovať. Drž sa

dievcatko79
25. apr 2014

moja Miska este v nemocnici po narodeni vypila 100ml UM, sestricka mi to sama povedala, takze myslim si, ze je to v pohode... tiez som nedodrziavala davky podla navodu na krabici, stale vypila viac, ono sa to casom upravi, neboj... teraz ma skoro 5 mesiacov a pije 180ml, pije kazde 4 hodiny, niekedy vydrzi aj viac, v noci prespi aj 7 hodin bez papapnia.... a podla navodu na krabici by mala pit viacej, ale toto jej staci... a nemam pocit, zeby bola prepchata, alebo tucna... 🙂

leanax
25. apr 2014

jéj moja dcérka bola taká istá, ona tiež by len jedla a jedla, iba s plným bruškom bola spokojná, ale nakoniec sme prišli nato, že ju prvé tri mesiace trápila kojenecká kolika a na to nám nepomohlo nič, len masírovať bruško a vydržať, po troch mesiacoch to samo prešlo, lenže ostala jej tá chuť na papanie, rozšírili sme jej zrejme žalúdok, lebo sme jej stále dávali UM papať a dnes má 3,5roka a 25kg... takže radšej opatrne s tým prekrmovaním...

emma_932
25. apr 2014

tiez nutrilon som davala synovi a tiez tolko pil 🙂 okrem noci, lebo tu prespal, ked sa poriadne napapal /nutrilonu/. bol to taky maly tucko, ale potom sme postupne presli na "normal" jedlo a zacal behat, teraz ma tri roky a je to stihly fesak 😉 nema ani gram navyse...

katka.l
25. apr 2014

Len jej daj, ked je hladna, nieje o com, nech sa napapa 🙂