Nutriton - dávkovanie a hustota
Prosím vás, ako dávkuje té Nutriton? Lekárka povedala, že mám dať menej ako v návode, lebo to budem mat husté.
1. V návode píše na 100ml mlieka max 1 zarovnabu odmerku a ma to mega riedke oproti Bebe AR ktorú sme mali.
2. Na internete je na viacerých stránkach ze na 60-90 ml mlieka 2-3 odmerky a nie je to návod na tu kašu co sa robí pred dojčením, ten je tam uvedený. No bojím sa dávať takú dávku vyššiu, aby ju nezapekalo.
@vevulik18 @mediana dievčatá, autorka sa pýta na Nutriton - to je zahusťovadlo mlieka, nie na Nutrilon - klasické mlieko kde je to dávkovanie ako píšete.
@vuvu163 a necháš mlieko po zamiešaní Nutritonu odstáť tých 7minút ako odporúčajú? Ak je aj potom dosť riedke, tak skús pridať ešte 1/3 odmerky Nutritonu na 100ml mlieka.
Ja som na radu detskej Dr. používala pri grckaní kombináciu mlieka Nutrilon klasické 3odmerky a Nutrilon AR 2odmerky. Takto pripravené mlieko malo dostatočnú hustotu že ho syn nevygrckal, dobre sa mu ťahalo z fľaše a nezapekalo ho.
@vuvu163 prosím vás, nepamätate si ako to dopadlo ? Aká dávka toho prídavku vám nakoniec vyhovovala ? Lebo my sme ho teraz dostali od doktorky na reflux, postupujem podľa návodu, dokonca troška menej dávam a dcérka má dosť tvrdú stolicu, pučí sa a až plače ked kaká...
@katarina2962 so stolicou nemala ťažkosti. Dávala som 1 a trištvrte odmerky na cca 200ml mlieka, teraz dávam do 200-250 ml už len 1 odmerku. Neviem koľko dávate? Ako fakt my sme taky problém nemali. Ale neboli ste teraz na očkovanie? Rotaviry? Môže to mať z toho. Naša malá asi aj 2 mesiace problémy z toho. Ze možno si myslíte že to je zo zahustovadlo a môže to byť kľudne niečo iné

@vuvu163 1 odmerka na 30 ml vody, tak ako je aj v návode