Umelé mlieko pre štvormesačného synčeka
Ahojte, synček má 4mesiace. Je plne dojčený, no začal s dalším štrajkom. Od začiatku sa s kojením trápim, len čo sa dostaneme z jedneho problemu, príde další. Už nás nechcem trápiť. Cítim sa ako zlá mama, ale už naozaj nevládzem. Aké UM odporučate? Nutrilon mi odmieta.
No konečne rozumná mamička. Ja som mala tiez taký problém. Pri dcere som sa skoro nervovo zrútila lebo kojte kojte a predsa ked to nejde tak co! Dala som jej nutrilom . Moje akože kamarátky ma mali za anti matku akoby som išla otráviť dieťa. Po 6 rokoch som mala syna a uz do pôrodnice som išla s tým ze kojiť nebudem. Chvalabohu syn jak repa 4 kg ten sa prisal ale ked prišiel prvý štrajk sup Beba a tak šťastne dieťa = šťastná mama. Ja som však dostala menzes uz po troch mesiacoch po pôrode a vtedy aj začal problém s kojenim. Takze sa netráp nato su predsa vymyslene UM . A kto chce nech kojí aj do 18ky a hlavne nech sa pri tom aj fotia kadetade lebo som si všimla ze to teraz "fici"😊😊
Ja som mala najskor nadprodukciu. Upchavanie mliekovodov, zapaly. V tretom mi tvorba rapidne klesla, maly zacal strajkovat. Mala som aj laktacnu tri tyzdne som kojila postojacky maleho som natrasala na rukach, inak pit nechcel. Uz mam ruky vytahane ako opica. A ked zacal dnes rano strajkovat skoro som sa psychicky zrutila. Uz si neviem predstavit, ze to poojde od znova.... Len sa bojim o neho, aby ho nezapekalo alebo cosi....
@misaatko ...este doplnim...prvemu som po siestich mesiacoch davala BEBU...ale kojila som este v noci,alebo cez den nejaky cuc 😉 tak do roka...mozno aj nieco viac
no a pri druhom je to fakt o nervy-najma preto,ze uz ma clovek jedno dieta,nema taku pohodu a aj viac starosti a najma,ja nie som fit-takze
@kristinkahugo aj ja mam dni,kedy sa nervovo rucam 😀 chudak moj manzel
ale odkedy som si povedala,ze svet nespadne,ked dam BEBU 1x denne,ze nespadne,ked vydrzim,co vydrzim a ked aj skoncim na BEBE...co sa stane?natrapila som s anaozaj dost
ja mam problem najma s jednym prsnikom,kde ma zuzene mliekovody a to by som uz vedela asi aj knihy pisat,co treba robit pri pocinajucich zapaloch,co robit pri zapaloch ...atd...atd...
jednoducho
ako je kazda zena ina,aj kazde dieta je ine...a myslim,ze sa ceni max snaha matky...no ked to uz prinasa viac trapenia ako radosti a ma mat dopad na zdravie a rodinu,netreba sa trapit
@misaatko nie,nie si zla matka...ver,ze nie....unava robi svoje...ak nema dietatko nejake problemy,skus dat BEBU...prip.sa porad s pediatrom...ale myslim,ze to aj tak ostane na tvojom rozhodnuti a na "chuti"babatka
mne HAzlozky jeden stary lekar pediater neodporucal,lebo vraj ked nie je predispozicia na alergie,nemusi dieta po troch mesiacoch mat take mlieko...
...a ked aj zavedies do jedalnicka UM,stale kojit este mozes-nemusis hned skoncit...aspon to "odstavenie"postupne pride same.....
Skus sa popytat okolozijucich ci ti niekto neda jednu davku na vyskusanie. Ale beba je asi "najchutnejsia" 🙂 a zla nie si. Vsak neprechadzas na UM aby si mohla chlastat a zurtovat 🙂 preco by ste sa mali trapit, ked mozete si uzivat pekne vysmiate dni 🙂
Chcela som kojit co najdlhsie, lebo nic lepsie mojmu synovi dat nemozem. Nechapem to, bola som v tom, ze ak ze chce kojit prosto koji. Ale opak je pravdou
A taka co by mohli tak prestane lebo cigarety su jej prednejsie...
Tak ja jednoznačne odporúčam mliečko Baby Love cena, kvalita super 🙂 my papkáme to BIO
Uz mame kupene babylove. Malicky nechce flas, vobec nevie ako z nej pit. Len ju hryzka dasienkami. Nema ani dudlik lebo ho z neho napina... To este bude trapenie. A ako je to s cajikom alebo vodickou? Mam ponukat alebo?
Neni na ten pohar este maly??
@misaatko su aj take male od 4 mesiacov. Ale v telke som videla jednu vychytavku a tam si mamina zavesila flasku s UM na krk a miesto dudla to malo dve hadicky, ktore sa lepili na prsia a pri kojeni babo scuclo aj to UM 😀 skoda, ze to bola anglicka stanica, ale mozno sa to da aj na slovensku zohnat 🙂
Tak vyskusame vecer ten poharik. No chcela by som aj kojit aspon v noci. A cez den budem odsavat co to da.
Avent, mam aj rucnu aj elektricku ale nepozivala som ju
@misaatko v noci,ked je dietatko este take zaspinkane,neprebudene vacsinou papa a nevzmzsla,nespekuluje...preto aj mne napr.vzdy kadejake zatvrdlinky v prsiach najskor v noci vytahal
odsavacka avent je super..ale mne napr.aj ked som sa snazila odsavat iba do uvolnenia prs sice pomohla,ale mam pocit,ze mne nejako strasne zvysovala produkciu-co by bolo normalne,ale neodsala to,co mala 😒
kamoska "kojila"s elektriockou aventackou odsavackou tri roky,z toho 1,5 vylucne mliecko
musis vyskusat viacero sposobov a najst pre seba a pre dietatko to naj
moj nechcel tiez cumlik-ani jeden,ani druhy...ale na flasu si zvykli,hoci tazsie...ale nemali na vyber 😒 nedalo sa jedno obdobie inak a nemala som cas na cievky,krmenie po prste a poharik a lyzicku-bol velky odpad,nervozita...ale flasa-trosku jedovania....nechaj troska pocmulat,oblizat...musi si zvyknut
resp.samozrejme,najidealnejsi by bol poharik,dufam,ze sa ti to podari...mne sa nedarilo s poharikom,tak ostavala flasa 😒
Ja odporúčam BIO nemecké mliecko HIPP alebo Lactana😊 velmi ľahko stráviteľné, kvalitne a vhodne aj popri kojeniu alebo aj samostatne UM😊popri UM treba podávať vodicku😊 na flašku si zvykne buď trpezliva😊 DRZIM PALCE🍀🍀🍀 ps; spokojna a stastna mamicka=spokojne, zdravé a stastne dietatko😊😊
Ked mala moja 9 mesiacov, tak som chytila silnu hnisavu anginu a nemohla som tyzden kojit. Najhorsi tyzden v mojom zivote 😒 skusila som vsetky dudle co boli v predaji az na siesty den zozufalstva som jej dala z flasky cappyjunior a podarilo sa 🙂 6 dni som ju lyzickovat 😠
To iste sa stalo aj mne, strajk-netrpezlive babo , do toho dvojrocny surodenec, boli to velke stresy, tiez sme skoncili s bebu, v noci sa este podari nakojit. Vsetci radili odsavaj no nedalo sa starsi syn, hladne babo a malo casu. tiez som to zle znasala a nepomahali mi ani reci okolia...
Ten tlak na kojenie je nenormálny a žial vela žien je nainfikovaných myšlienakmi presne ako ty misatko - nič lepšie mu dať nemožem, ..čo to je ,,svätená voda,,? Ale možeš mu dať lepšie - pokojna, oddýchnutá, usmiata mamina na ,,umelku,, je z mojho pohladu väčším prinosom pre dieťa ako nervná, unavená mamina v strese ale dojčiaca. 4 mesiace je krááásny výkon, možeš byť na seba hrdá, že si prekonala množstvo prekažok a dostala si sa až sem. Každý máme svoj strop ,,zvládateľnosti,,. Ak to chceš ešte ,,lamat cez koleno,, tak skus ten suplementor, ak si neskusila, odsavaj mlieko a skušaj ale hlavne sa zbav pocity viny ak máš pocit že to nejde, a ak sa ,,už nechceš trápiť,, tak proste s tým sekni a hotovo...ten kamen čo ti zo srdca spadne budeme aj počuť.
Ja som odsavala do 4 mesiacov a potom som robila psie kusy aby sme sa rozkojili - tiež v noci ale bez uspechu,nemalo to zmysel aj ked sa prisal tak sa z toho nenajedol aj tak som musela robiť ,,umelko,,. Sekla som s tým - to neni život visieť na cecku či odsavačke a decko furt hladné. Flašu treba ponukať a ponukať a raz sa chytí, alebo ak chceš s tým poharikom. Držím palce a prajem vela pokoja.
Nasmu starsiemu sadlo mlieko Hipp Bio Combiotic. Mladsej sadlo Babylove s bifidokulturami z drogerie DM. Kazdemu babatko vyhovuje ine mliecko, takze niekedy treba vyskusat aj viac druhov. Drzim palce, nech malemu zachuti 🙂
@misaatko no hej, MM je asi najlepsia volba, ale ked to pre nieco nejde, tak co sa zabijeme? ako pekne pise
@sardinka333 , su ovela dolezitejsie veci do zivota, kopec lasky, pohodova a spokojna mamina = spokojne babo 😉 ja som tiez vyskusala vsetko mozne a maly bol stale hladny, az ked som sa zmierila s nutrilonom, tak sme ostali akisi pokojnejsi, aj ja aj maly 😉 pri druhom babu by som asi vyskusala to babylove mliecko, dost ho tu baby chvalia, ale inak nas pil nutrilon HA, ine sme ani neskusali, nebolo preco, tak nemam ako porovnat
My sme používali Hami, a spokojnosť. Ešte aj doktorka nám vravela, že je dobré. No neodporúčala nám mlieka z drogérie značky babylove.
Predam 4 ks. 800 gramove neotvorene balenia Beba HA 1 za vybornu cenu. Plus 20 ks. jednorazove nasadky na odsavacku soplikov ZADARMO. Popripade na dobierku alebo osobny odber. 🙂

@misaatko ani nevies ako ta chapem...ja mam uz druheho,ale problemy s kojenim od zaciatku a skusala som vsetko,aj laktacne pomahali...skratka....nejde to tak ako ked si druhe mamicky prilozia babo k prsniku pri porode a koja sa do 3rokov
mozno tomu pomohla zltacka,neustupujuca pri prvom a druhom,pobyt v nemocici a kadejake lekarske "skusania"a cajikovania,aby sa znizila...neviem...prveho som kojila do 6mesiacov-v prvom mesiaci som dokrmovala BEBOU...zvykol si z flase spat na prsnik...
druhy ma 3,5mesiaca a mam pocit,ze je to este horsie(opat silna zltacka,pobyt v nemocnici...)...ale ideme dalej...kazdy den daco...a ked si uz myslim,ze fuuuha,konecne pokoj...zacnu sople a opat-neprisavanie,odsavanie nosteka..odsavanie mlieka...
ono teraz mi mamicky napisu-cievka,poharik...po prste kojenie...hej baby,da sa...ked mate doma klud,pohodu...a mamicka je fit...no,trapim sa a kojit chcem do polroka tiez
aaaale uz mam kupenu BEBU a ked som total out,urobim jednu davku
a pokial to uz nezvladnem,koncim s kojenim....lebo mam est ejedno dieta a ine problemy a neda sa zit iba kojenim
ked to ide,ide...ked sa neda-su rozne dovody....neda sa,dolezita je kludna mamicka....
takze ja odporucam BEBU-nie HA....nebol problem u mojich