Umelé mlieko v noci u 18 mesačného dieťaťa
Dobrý večer...píšem len tak zo zvedavosti...mám dcérku 18 mesačnú a v noci mi stale pije UM aj pred spanin....stretla som sa uz aj s takými nazormi ze 18 mesačné dieťa nemá co v noci piť mlieko...( uz aj od doktorov)....no podľa mňa co je na tom zle? Ked si proste pyta mlieko preco jej ho nedať?
@ninka1609 pretoze zubky sa mozu pokazit.. Le mam kamosku,ktorej tusim do 2rokov,mozno aj dlhsie pytli okolo 1mlieko. Dala im ho. Casom to preslo. Moji nepytali,len v case choroby mala dotala MM na poziadanie aj v noci. Rob ako ty myslis,tu okrel zubkov ide aj mozno o travuaci trakt,aby nebol zatazovany. Jedine,ze zzmenis mlieko za vodu,ja tiez,ked sa v noci zobudim kvoli wc,tak sa automaticky aj napijem.
Ale moje deti,co sa syn po 7r.v noci zobudil,sz len vycikal a siel spat a dcerz,co sa tak 2-3xza rok zobudi v noci kvoli wc,pit nechxe tiez. Takze je to take,ze na tebe,ked ti to.nerobi problem,kasli na reci cudzich..
@maminka1986 u nas cim.neskor,tym rychlejsie,dovtedy x neuspesnyxh pokusov a syn skor ako dcera..
Nam kázala lekarka v noci odstaviť koli tomu ze aj detský žalúdok potrebuje pauzu od prijímania potravy. a to nam kázala este v roku
@ninka1609 podľa mňa je to tak, že teraz už je tak ci tak neskoro jej prestať dávať.. Ja mam syna ktorý má 2 roky a 5 mesiacov a stále mu dávam mlieko.. Ale nesúhlasím s tým, no dieťa je už múdre a vie co mu dávaš keď to ochutna.. Takže čaj a vodu nechce.. Lebo je zvyknuté na mlieko.. Je pravda, že tráviaci systém tak isto ako obličky by mali v noci oddychovať.. No na tom sa malo začať pracovať skôr.. Druhý syn má 10 mesiacov a síce nespi celu noc ale už nepapa nič v noci.. Budí sa len kvôli zubom, keď ho nebolia, spí celú noc..
@maminka1986 mam to doma s mojim synom a aj tak súhlasím s tým, čo hovorí @lulu0123
Je to moja chyba, že stále pýta mlieko v noci.. Mala som mu prestať dávať skôr, teraz už môžem čakať kedy sa sám rozhodne, že nechce...
@jonnie Ani moje deti nie su tabuľkové. Vôbec. V živote som ziadnu tabuľku ani nevidela az tu na MK. A obe spia celu noc od 5.mesiaca. Spanok a potreby deti nemaju nič spoločné s nejakymi tabulkami.
@ninka1609 Ako som uz napisala v inej diskusii, organizmus ma v noci oddychovat a dieta nepotrebuje uz v tomto veku v noci jest.😉
@maminka1986 Aj ja som si myslela,ze povedacky typu, že dievčatka su šikovnejšie je pravda, kym som nemala dceru.😉 Kazde dieta je individuálne, je jedno či je to chlapec alebo dievča.
@ninka1609 Najlepsie je nedavat nic.Proste oducit ako od inych zlozvykov.Ale je to samozrejme na Vas.Ja som moju odstavila od dojcenia v roku a pol,ked sa budila aj 5-6krat v noci a mlieko som uz nenahradzala nicim.Prve dve noci som jej ponukla akurat vodu z pohara,ale to nechcela a tretiu noc uz prespala celu.A vobec to nebolo take zle ako som cakala.Takze je jasne,ze to uz naozaj nepotrebovala a budila sa zo zvyku.Cim neskor to bude len tazsie,lebo tie deti su mudrejsie a mudrejsie a budu len viac a viac vymyslat a dozadovat sa svojho.
@maminka1986 nechápem čo sa opleskuješ na @lulu0123, normálne odpovedala a tvoja reakcia na ňu je uplne odveci 🙄
A si predstav že má pravdu! V noci si má trávenie oddýchnuť.
Nikde nenapísala že ste blbé ani nič podobné čím by vás urazila. Napísala jasnú odpoveď, prečo je nočné pitie "zlé" resp. nepotrebné. 😘
@maminka1986 "hmmm ty si z tuch mudrych matiek vo asi toto nemali tak sa im lahko hovorí...hm"
píšeš o sebe, že? ťa nadvihlo 😖
@maminka1986 86-ročník ... už by si mala mať trochu rozumu v tomto veku.
Zakladateľka sa pýtala, prečo nemá dieťa v noci piť mlieko a @lulu0123 jej iba napísala normálnu odpoveď ako to je.
Pokiaľ to nechápeš tak niečo o čom.
Urážať vieš, to ti ide. Chcela by som vidieť či by si mala takú guráž aj z očí do očí ... za PC je každý hrdina že? 🙊
Nehadajte sa 😊
Nie je na tom nič zle. Má svoje potreby. Každé dieťa je iné. Počúvaj svoje dieťa, jeho potreby a nie tabuľky a články.
Ja mam kamosku,kt.ktorej synovia si pytali v noci do 3r. Nasa prestala ked mala cca rok
Moja ma 20 mesiacov a tiez v noci este pije mlieko.
Len mne je strasne luto ze nie materske uz🙁..
Su noci krfedy si nevypyta.ale potom je hore o pol 7 a hladna😀
@smoulinka1505 super nie sme tu same viacete a neviem co tu tobia tie mudre co to nemaju a mudruju...kazdejp vec ci pije ci nie aj mpj pije 23 mesačný 🙂)) bud rada ze vobec pije mlieko dake este aj ked nie materske moj bol kojeny 3 tyzd a nezblaznim sa z toho pre mna o to lepsie klud spokojny ja tiež ide o to nie či kpjis...
@agathachristie presnee 👍👌😚
@ninka1609 ja nehadam dotyčná prisla len rypat ja ju ignorujem kedze pise id veci a nie skusenost 😉
Moja ma 2r2m a minuly tyzden konecne prestala pit v noci mlieko. Uz viackrat som skusala nedat, ale vzdy sa budila a vrieskala aj 2 tyzdne, tak som to vzdala. Budila sa teda o 23, okolo 2-3 a okolo 5-6 a od 6 bola hore. Bolo jedno ci jej dam 2dc alebo pol dc mlieka, mala ho len na zaspavnie. Uz som toho mala dost, sa vyse 2r nevyspat, nehovorim o tom, ze v noci pit mlieko kvoli zaludku aj zubkom po 1,5r sa nema. Prekvapivo po prvej noci, kedy plakala 1,5hod za mliekom si dala vodu a spala az do 7. Dalsiu noc sa zobudila raz o 4 a ostatne noci prespi 20:20-7:00 bez zobudenia. Flasku s vodou ma pri posteli, ale na tu len povie, ze jej vodicka nechuti😁 a ani sa na nu nebudi.
moja mala ma 18mes a tiez sa budi v noci na mliecko, no ked som uz hore aj ja tak preco jej ho nedat dam jej ho, pekne vypije a spinkame dalej..maly sa mi budil asi do 20mes na mieko v noci a ma zdrave zubky krasne bielucke ma uz 4roky a nic sa nestalo, poznam deticky ktore prespia celu noc od 4mes.kazde dieta je ine tazko porovnavat preco ja jedni budia a druhy zasa nie 🙂))))
Moje dvojičky pili UM mlieko skoro do 20 mes aj v noci. Radili mi oducit, nefungovalo to nejak. Potom sa konecne naucili na obyč. mlieko a pili 1× v noci. Asi v 25 mes. sa podarilo prejsť na čaj. Trochu sa napiju a spia. Ale teraz 29 mes. uz nepytaju kazdu noc. Naštastie.
Ahoj ...aj my sme ešte v 18 .mesiacoch pili v noci mlieko 2x a postupne sa sám odnaucil budiť sa ...tiež som to skúšala vymeniť za čaj , no to bolo len na chvíľu ...po 2.roku už pil len občas 1x v noci skoro v rovnaký čas nad ránom a o 2 mesiace neskôr prestal piť v noci úplne mliečko ...už pije len pred spaním ...takže neboj ...určite prestane aj tvoja malá, len to chce ten správny čas 😊
ja si myslim,ze by nemalo pit,predsa len ludske telo je stavane v noci na oddych,naco ho zatazovat. moj nepije mlieko v noci od 5tich mesiacov,dovtedy pil raz o tretej. sam sa tak nastavil,je vsak pravda,ze do 10tich mesiacov som nevedela,ze ma abkm,takze kazde pitie mlieka bola vopred podpisana zmluva s diablom 😉 koliky,bolesti bruska,plac, mozno preto ho sam odmietal.

@maminka1986 aj mojsja ma alergiu ale kazali nam pit ha mlieko lebo ze je to vraj na hranici..cakame za dalsimi výsledkami po velkej noci