5-týždňový syn mi vypadol z ruky
Dobrý deň. V skratke. 5 týždňovy syn mi nejak vypadol z ruky. Na posteľ a asi z 50cmovej výšky. Plakal asi 10 minút a to už prišla manželka že ho prevezme. Ona oddychovala a malý plače dosť často takže nebolo čudné prečo tak place. Teraz už spia a mňa žere sebavedomie. Nemám ich zobudiť a ísť pre istotu na pohotovosť?
skusam si to predstavit ale nejde mi to.
nemusi ist len o otras mozgu. tak malemu dietatu sa mohlo sat aj vselico ine. prepac ale neverim ze ti vypadlo. bol si nastvany? frustrovany? islo ti na nervy. ak nie si schopny ho postrazit radsej sa s tym zene priznaj nech to neskonci zle
@anonym_autor určite smer pohotovosť. A čo najrýchlejšie dieťa zobudiť. 50 CM je fakt veľa na 5 tyznove aj keď len na matrac.
nemusi ist len o otras mozgu. tak malemu dietatu sa mohlo sat aj vselico ine. prepac ale neverim ze ti vypadlo. bol si nastvany? frustrovany? islo ti na nervy. ak nie si schopny ho postrazit radsej sa s tym zene priznaj nech to neskonci zle
@pralinka25 viete čo ja sa nečudujem. Mužovi tiež naša skoro pri meneni polohy vypadla.
No v prvom rade si to mal povedať žene, keď si "dieťa prevzala" ... je to maličké bábo, pol metra "tak nejak vypadnúť z ruky" je fakt dosť.
@anonym_autor Ty vieš, ako padol. Či sa len zľakol a chcel sa upokojiť pri manželke alebo bol ten pád nebezpečný. Čo sa deje teraz? Zaspal, jedol, správa sa normálne? Neplače, neboli ho niečo? Ak nie, tak ho sledujte. Ak nejaké podozrenie, divný pohľad, správanie, vracanie - išla by som na pohotovosť. Inak nie. Ale žene by som povedala, lepšie ho pozná, nech ho sleduje i ona. Radšej, ako si niečo vyčítať. Bude nahnevaná, ale nespravil si to naschval.
Zalezi ako ten pad vyzeral, bola na matraci perina? Ak bola, tak to nebude taky pad, ze by sa nieco naozaj stalo. Ale keby sa sprava divne, tak ihned smer nemocnica. Aj ked podla mna sa nic nestalo, lebo postel normalne nie je taka tvrda a 50cm nie je taka vyska. Ale naozaj treba 72hod dieta pozorovat, ze ci ma normalne reakcie. Ci nema niekde divne flaky, modriny
@anonym_autor ake "sebavedomie"? hadam svedomie, nie? Normalne manzelke povedz pravdu.
Treba ho sledovat. Ja by som ho pre pokoj v dusi isla dat kuk. Radsej zbytocne, ako neskoro.. mozno ti este zena raz podakuje, ze si sa priznal..
Na matraci bola perina. Ja som ho chcel tak otočiť ako manželka ho dáva na ruku lebo vtedy je kludnejsi. A nejak sa vysmykol. Poviem jej to ráno, a v noci ho budem sledovať
Ak bude cez noc/ráno ok, asi by som jej to ani nespomínala, naco sa potom uz zbytočné stresovať. 50cm a dopad na perinu a matrac zas nie je nic strasne.
Ja radím- nohy v teple a hlava v kľude. U Teba. Bábo sa zrejme viac zľaklo, ako si ublížilo. Ty vieš, ako padlo, či to bola nejaká neprirodzená poloha, alebo "kvázi" v pohode. Ak sa správa bežne, neplače v určitých polohách, chutí mu jesť, nevracia zrazu, nie je prehnane spavé/ nedokážete ho zobudiť zo spánku, tak to bude zrejme ok. To vypozoruješ, že sa dieťatko správa zrazu inak. Ak chceš mať kľud tak zbehnite ráno k pediatričke, nech ho pozrie. A hlavne kľud a rozvahu. Stane sa aj najlepším. Ja som môjmu pár týždňovému decku buchla hlavičku o postieľku nechene, no prvý krát matka, všetko je ok. Zadunelo, ale decko vyzerá byť normálne😂
Na matraci bola perina. Ja som ho chcel tak otočiť ako manželka ho dáva na ruku lebo vtedy je kludnejsi. A nejak sa vysmykol. Poviem jej to ráno, a v noci ho budem sledovať
@anonym_autor skontroloval si aspon ci hybe rukami, nohami? Treba sledovat vracanie. Chlapci mavaju koliky. Nam pomohlo nosenie v nosici, rektalna rurka na vypustenie prdikov a ak koji, jej nenafukujuca strava.. mojmu to trvalo od 3.tyz do 3mes. Kazdy vecer od 19 do 22. 😞
To naozaj si zatajil manzelke, ze ti spadlo dieta?? Ved ked ho bude v noci krmit, nech si ho odsleduje, nie zatajovat taketo veci 😐
@anonym_autor povedat si jej to mal, aby ho sledovala. Ako pisali vyssie, vies ako spadol a ako dopadol na postel...ked nic krkolomne a dieta vyzera ok, tak by som nestresovala.
Nas, sice uz pol rocny, sa zrazu pretocil a z postele bum na zem. Okrem zlaknutia mu nic nebolo, ale sledovala som ho cely den.
V jednej ruke si držal mobil a myslel si si, že jedna ti stačí na dieťa? Ako ti mohlo nejak vypadnúť? Bože, chlapi! Fakt minimálna (niekedy žiadna) zodpovednosť!
@pralinka25 no kludne sa zvrtne, to je okamih, hlavne ak nemaju perinku. Mne sa kolkokrat stalo, ze ma pichlo v krizoch a uz som letela na dieta, nastastie som sa stihla zachytit a nepripucila som ho. A prvemu synovi som hlavku o skrinu obuchla, ked som sla v noci ho ulozit do postielky.
Stava sa vselico.
V jednej ruke si držal mobil a myslel si si, že jedna ti stačí na dieťa? Ako ti mohlo nejak vypadnúť? Bože, chlapi! Fakt minimálna (niekedy žiadna) zodpovednosť!
@anonym_a8c92b ale zas tieto obvinenia, kokso. Tak chlap sa stara o dieta a este aj dostane nalozene. Ako vies?
No ak menil polohu, ze ho chcel dat "na tigrika", moze sa stat, ze sa vysmykne. Kym nema sikovnost v rukach, kludne sa to moze stat. Preco hned konspiracie, ze mobil...🫣
@anonym_a8c92b ale zas tieto obvinenia, kokso. Tak chlap sa stara o dieta a este aj dostane nalozene. Ako vies?
No ak menil polohu, ze ho chcel dat "na tigrika", moze sa stat, ze sa vysmykne. Kym nema sikovnost v rukach, kludne sa to moze stat. Preco hned konspiracie, ze mobil...🫣
@anonym_cdd1ca Nehnevaj sa, ale ty sa zastavas chlapa, ktoremu vypadne babatko z ruk? Dakujem krasne za taku starostlivost. Asi je riadne nemotorny. Keby tam ta postel nebola, a spadlo babatko na zem, to by si sa tiez zastavala? Vsak babatko drzim ako najvacsi poklad neexistuje, ze mi padne z ruk.
Keď tu píše žena, že jej spadlo bábo tak kopu pochopenia a ťuťulimuťuli komu sa to nestalo... napíše chlap a už je to nezodpovedné hovado ktoré sa hrá na mobile 😵
Nikdy, nikdy viac uz nezataj zene ked sa nieco stane!!! Ty si ocividne tak “pototo” ze sa jej to bojis povedat, takze to asi nebolo len take makkucke padnutie. Chranit si v tomto pripade vlastny chrbat a nepovedat o pade babatka, lebo sa ocividne bojis, ze ti vynada, to je uplne nechutne. Mama ma vediet, co sa deje s detmi. Vzdy!!! To si zapamataj. Nech to vyhodnoti ona.
Keď tu píše žena, že jej spadlo bábo tak kopu pochopenia a ťuťulimuťuli komu sa to nestalo... napíše chlap a už je to nezodpovedné hovado ktoré sa hrá na mobile 😵
@anonym_196376 To vazne tu niekto pisal, ze komu sa nestalo, ze nevypadlo babatko z ruk? Otras. Ked bolo moje dieta babatko, ako najvacsi poklad sme ho nosili a neexistuje, aby nam spadlo z ruk. Preboha. Neskutocne nieco take napisat. Az mi je zle, ze niekto povazuje za bezne, ze kazdemu spadne babatko z ruk. Normalnemu cloveku babatko z ruk nespadne. A starym ludom, ktorym sa trasu ruky sa da babatko max tak, ze clovek pridrziava babatko staremu cloveku.
Bože tieto prirovnania/ porovnávania / odsudzovania / hrania sa na dokonalosť samú....keby na svete existovali iba dokonalí ľudia tak asi by svet bol rovno rajskou záhradou... dieťa treba pozorovať nič viac...pokiaľ sa vám niečo nebude zdať smer pediater... A po dohode s ním konať... držím palce 🙏🙏🙏
Bože tieto prirovnania/ porovnávania / odsudzovania / hrania sa na dokonalosť samú....keby na svete existovali iba dokonalí ľudia tak asi by svet bol rovno rajskou záhradou... dieťa treba pozorovať nič viac...pokiaľ sa vám niečo nebude zdať smer pediater... A po dohode s ním konať... držím palce 🙏🙏🙏
@sonicka19983 To je hranie sa na dokonalost, ze normalnym rodicom babatko nespadne z ruk?
Za mna je zase naozaj divne povazovat spadnutie z ruk za normalne a este to obhajovat.
Takmer kazdemu rodicovi spadlo dieta - z postele, z gauca, stane sa, nikto to neurobi naschval. Co ale nie je ok, ze si jej to zatajil. Keby za mnou rano prisiel muz, ze pocuj, vcera mi maly spadol na postel, isiel by som radsej na pohotovost, asi by sa nedozil vecera
Normalnym ludom, ktori maju v sebe zodpovednost, nespadne dieta z ruk, ani z gauca ani z nicoho.. tuto to fakt obhajuju len taki, ktorym sa to stalo… zene to povedz, matka pozna lepsie, ci je nieco zle.
Takze vsetci rodicia, ktorym dieta napriklad spadlo z gauca, alebo odhocikial su nenormalni? Rodic nie je superman, ze dokaze byt v pohotovosti 24/7, to je vela krat sekunda nepozornosti, ked sa rodic otoci za hrackou, utierkami, hocicim.. mne dieta sice nespadlo, ale urcite nebudem odsudzovat tych, ktorym sa to stalo
Myslím, že bábu sa nič nestalo, len sa zľaklo. No nabudúce určite manželke takéto niečo povedz, budeš bez výčitiek. Stalo sa, nabudúce budeš už len opatrnejší.
@anonym_196376 je rozdiel ked dieta kt sa zacina hybat a otacat sa zgula zo stredu postele, ano nema sa to stat, ale predsa je to ine ako ked niekomu par tyzdnove dieta vypadne z ruk. Ved vzdy jednou rukou to dieta drzim aj keby bolo mokre smyklave ci sa metalo neexistuje ze vypadne z ruky. Mali sme take dieta tak viem o com hovorim.
Autor mal by si si na youtube pozriet videa ako manipulovat s dietatom a ako ho spravne bezpecne pridrziavat aby ti nespadlo za ziadnych okolnosti.

Pravdepodobnosť že mesačné (?) dieťa dostane otras mozgu z toho že padlo na matrac z pol metra nie je moc vysoká, ale zároveň je nenulová. Ak nevracia, je pri vedomí, nekŕváca, nie je zvláštne letargický tak to nie je urgentno-urgentné ale určite by bolo fajn sa ozvať minimálne manželke a potom buď pohotovosť alebo pediatričke.