5-týždňový syn mi vypadol z ruky
Dobrý deň. V skratke. 5 týždňovy syn mi nejak vypadol z ruky. Na posteľ a asi z 50cmovej výšky. Plakal asi 10 minút a to už prišla manželka že ho prevezme. Ona oddychovala a malý plače dosť často takže nebolo čudné prečo tak place. Teraz už spia a mňa žere sebavedomie. Nemám ich zobudiť a ísť pre istotu na pohotovosť?
@selest keď dieťa plače tak že sa vám trasú ruky lebo sa bojíte že čo mu je tak sa to stať môže. Navyše mal pod sebou posteľ takže hlava jednou nohou bola v pohode že šak tu aj keby padne tak je to v pohode. Veľa krát sa nám stalo že to bola sekunda a spadla by aj nám. Tí čo máte dieťa také že je dobrucke neplače resp nezachadza sa niekoľko desiatok minút vkuse ste pokojný, pokojne manipulujete. Ale keď moja vrieskala tak sa mi trislo celé telo a stať sa to mohlo aj keď sa mi to nestalo a má 11 mesiacov už tak tu nebudem niekoho kopať pod čiernu zem. To že decko spadne z postele je rovnaká zodpovednosť ako keď padne na matrac. Aký je v Tom rozdiel? V Tom prípade je takmer každá matka alebo rodič nezodpovední
@anonym_18b333 a ešte jedna vec. Jediná nezodpovednosť je že to zatajil. To je veľké no go.
@anonym_196376 je rozdiel ked dieta kt sa zacina hybat a otacat sa zgula zo stredu postele, ano nema sa to stat, ale predsa je to ine ako ked niekomu par tyzdnove dieta vypadne z ruk. Ved vzdy jednou rukou to dieta drzim aj keby bolo mokre smyklave ci sa metalo neexistuje ze vypadne z ruky. Mali sme take dieta tak viem o com hovorim.
Autor mal by si si na youtube pozriet videa ako manipulovat s dietatom a ako ho spravne bezpecne pridrziavat aby ti nespadlo za ziadnych okolnosti.
@selest kamoske spadlo sestram v porodnici po porode, isli vazit a smyklo sa. Prezilo bez nasledkov, ako zazrakom. Boli nezodpovedne? Vacsina deti pada z prebalovakov, to nam hovorili na kurze prvej pomoci pre skolky. Lebo rodic nevie, ze jedna ruka vzdy na dietati. Preto takto doma neprebalujem, ale na zemi na podlozke. Tiez poznam ludi, kde napr pri kupani sa smyklo dieta, ako stat sa vzdy moze.
nepozeral niekto vcera Slub az priliz intenzivne? Tam tiez chlapovi spadlo decko, tusim z gauca.
Sa potom asi niekomu snivalo...
@selest keď dieťa plače tak že sa vám trasú ruky lebo sa bojíte že čo mu je tak sa to stať môže. Navyše mal pod sebou posteľ takže hlava jednou nohou bola v pohode že šak tu aj keby padne tak je to v pohode. Veľa krát sa nám stalo že to bola sekunda a spadla by aj nám. Tí čo máte dieťa také že je dobrucke neplače resp nezachadza sa niekoľko desiatok minút vkuse ste pokojný, pokojne manipulujete. Ale keď moja vrieskala tak sa mi trislo celé telo a stať sa to mohlo aj keď sa mi to nestalo a má 11 mesiacov už tak tu nebudem niekoho kopať pod čiernu zem. To že decko spadne z postele je rovnaká zodpovednosť ako keď padne na matrac. Aký je v Tom rozdiel? V Tom prípade je takmer každá matka alebo rodič nezodpovední
@anonym_18b333 mala som presne take dieta presne so sekundy kludu presiel do vreskotu a prehybal sa metal z nicoho nic. X krat skoro vypadol z ruk ale nastastie sa nikdy nestalo. Preto aj pisem ze je dobre si pozriet ako taketo dieta pridrziavat bud na stehne alebo v kohutiku palcom a ukazovakom vzdy istit. A ked sustavne vrieska a tak ist s nim na postel a ked s nim takto chcem manipulovat tak nekto kto je pri mne a pomaha mi, pridrziava, a tesne nad postelou hlavne ak clovek nema prax. Ja ked som videla ako sestricka manipulovala s dietatom pri kupani, alebo ako naskladali deti v perinkach na vozik tak to som sa divila ze sa neboja a ze im nespadnu. Tak ale ocividne aj padaju aj sestrickam, stat sa moze naozaj vsetko uplne kazdemu potom si ale clovek musi uprimne povedat ci ozaj mohol nieco urobit inak. Lepsie sa dopredu bat ako sa zlaknut ked uz je zle. Uz sa stalo pouci sa do buducna. Aj ked ja teda poznam aj ludi ze im dieta aj spadlo z postele a aj tak ho potom nechavali na kraji postele "ved len zbehnem po mlieko, hadam uz druhy raz sa nestane..".
No je rozdiel, či spadne 15 mesačné dieťa, ktoré už nemotorne uteká, skáče... alebo 5 týždňové bábätko. Každé dieťa spadlo nespočetnekrát, ale mesačné?
Wtf čo by mu malo byť akože 🤣 šak spadol na mäkké nie na zem.. nerieš
Ako môže 1 mesačné dieťa vypadnúť z rúk pre boha ? Ja byť tvoja žena tak ich už máš obe v sadre
Áno, povedal som jej pravdu. Boli sme u dr, malý by mal byť v poriadku. Len žena sa hneva
Áno, povedal som jej pravdu. Boli sme u dr, malý by mal byť v poriadku. Len žena sa hneva
@anonym_autor mal si byť ticho a mal by si kľudu..
No akoze bolo by divne keby to skoncilo len pri tom. Tipujem, ze ti raz padne aj na tvrdu zem. Lebo jaky clovek ma tak extremne nesikovne derave ruky ze mu vypadne novorodenec? Keby to bolo pri umyvani tak este pochopim ze je smyklavy ale ze on je uplne stabilny a ty ho pustis to je extrem.
Kiskovej dcere vypadlo malé bábätko z nosiča, zle zaviazala či čo, už si nespomínam, a ono spadlo na zem 🫣
Mne svokra zatajila, že jej spadla malá z gauča, mala vtedy 10 mesiacov. Viete, mňa nasralo už aj to, že ju nechala na gauči s 5 ročným bratom a zmizla kvôli nejakej nepotrebnej nezdravej blbosti pre syna do kuchyne ale OK, stane sa, ale že som sa to musela po hodinách! dozvedieť od jej 5 ročného brata! , aj to len náhodou, tak toto ma už dosť nahnevalo (ale aspoň som sa dozvedela, že spadla na štyri a že vraj neplakala), ale že ona nám bola schopná zaklamať do očí, že to nie je pravda, len že vraj len skoro spadla, a až potom na neviem koľkú otázku v poradí sa priznala, že náš syn neklame, aj to len na ďalší deň, no tak to bol vrchol. Po tomto sa s ňou bavím, len ak nevyhnutne musím a nie, nikdy, nikdy tam nepustím deti. Pôvodne tam s nimi mal byť muž a bola som aj na neho nahnevaná, kam zmizol. Keby mala začala v noci vracať, tak posledné, čo by mi napadlo by bol pád z výšky, lebo o ničom takom by som nemala vedomosť. Že si neda pozor je jedna vec, ze to zatají druhá, ale že ešte aj priamo zaklame, aby SEBECKY SEBA chránila pred zdravím malého bábätka, tak toto je kategória "u mňa si skončil".
Kiskovej dcere vypadlo malé bábätko z nosiča, zle zaviazala či čo, už si nespomínam, a ono spadlo na zem 🫣
Mne svokra zatajila, že jej spadla malá z gauča, mala vtedy 10 mesiacov. Viete, mňa nasralo už aj to, že ju nechala na gauči s 5 ročným bratom a zmizla kvôli nejakej nepotrebnej nezdravej blbosti pre syna do kuchyne ale OK, stane sa, ale že som sa to musela po hodinách! dozvedieť od jej 5 ročného brata! , aj to len náhodou, tak toto ma už dosť nahnevalo (ale aspoň som sa dozvedela, že spadla na štyri a že vraj neplakala), ale že ona nám bola schopná zaklamať do očí, že to nie je pravda, len že vraj len skoro spadla, a až potom na neviem koľkú otázku v poradí sa priznala, že náš syn neklame, aj to len na ďalší deň, no tak to bol vrchol. Po tomto sa s ňou bavím, len ak nevyhnutne musím a nie, nikdy, nikdy tam nepustím deti. Pôvodne tam s nimi mal byť muž a bola som aj na neho nahnevaná, kam zmizol. Keby mala začala v noci vracať, tak posledné, čo by mi napadlo by bol pád z výšky, lebo o ničom takom by som nemala vedomosť. Že si neda pozor je jedna vec, ze to zatají druhá, ale že ešte aj priamo zaklame, aby SEBECKY SEBA chránila pred zdravím malého bábätka, tak toto je kategória "u mňa si skončil".
@oblecenie99 tak toto bola chyba muža, že nechal svoje deti mamičke a niekde zdrhol. Tiež ocko roka, čo?
Nerobte z toho také haló.

@anonym_196376 je rozdiel ked dieta kt sa zacina hybat a otacat sa zgula zo stredu postele, ano nema sa to stat, ale predsa je to ine ako ked niekomu par tyzdnove dieta vypadne z ruk. Ved vzdy jednou rukou to dieta drzim aj keby bolo mokre smyklave ci sa metalo neexistuje ze vypadne z ruky. Mali sme take dieta tak viem o com hovorim.
Autor mal by si si na youtube pozriet videa ako manipulovat s dietatom a ako ho spravne bezpecne pridrziavat aby ti nespadlo za ziadnych okolnosti.