icon

Neošetrenie úrazu mimo školy. Ako reagovať?

Dnes o 12:37

Dobry den,
aky mate nazor?
Dcera mala dnes uraz, rano pred skolou, odrete koleno, tak viac, cele. Vraj sa potkla a spadla. Nikto jej to neosetril, aspon dezinfekciu jej mohli dat. Chapem ze to bol uraz mimo areal skoly, ale z ludskeho hladiska, vidim, ze to krvaca tak ranu vycistim a obviazem. Ja ani neviem, ci ma vyznam pisat do skoly, v zmysle informacie, ze vyucujuci resp. ucitel, co ma deti na starosti to odignoroval. Ci to je bezny postup - nestalo sa v skole nezaujimam sa? Mam jej uz aj lekarnicku pribalit do skolskej tasky...

anonym_a42c22
Dnes o 12:40

@anonym_autor ak o tom ucitel vedel a kaslal na to, napisala by som staznost riaditelovi konkretne meno a situaciu. Prinajmensom tomu ucitelovi by som napisala svoje.

martul
Dnes o 12:42

@anonym_autor a povedala to učiteľovi?
Odreté koleno, za čo si môže sama a ty to ideš riešiť do školy?!

patka06
Dnes o 12:46

@anonym_autor Základná otázka, či to dcéra povedala učiteľke.
Ak áno, mala jej učiteľka dať aspoň dezinfekciu, gázový štvorec, prípadne náplasť.
Nedala, napísala by som jej.
Žiaľ, stále nemajú všetky školy svojho zdravotníka.

zuzana76
Dnes o 12:47

Vek dietata? Prvy stupen? Vedel o tom ucitel? Aj dieta si moze koleno umyt same a potom informovat ucitela, ze jej to napr este krvaca. Myslim si, ze sa nic vazne nestalo, a kedze sa to stalo mimo skoly, tak to nikto riesit nebude. Jasne, ze keby bola v bezvedomi tak ti daju vediet.

unicornlady
Dnes o 13:05

Ja som síce citlivý človek, ale ide tu iba o odreté koleno.

Dezinfekcie sme ani nezvykli používať pri deťoch. Umylo sa vodou, utrelo vreckovkou a nechalo na vzduchu sušiť. Veď v škole sedia. Ani som nezvykla zalepovať.