icon

Spadol 6-mesačný z postele: ísť na urgent?

dominicka2812
Dnes o 18:58

Ahojte, pred 15-20 minútami mi spadol malý z postele. Bol v strede a len som sa otočila po lieky a zrazu bum. Posteľ nie je najnižšia a spadol na vinylovú podlahu. Plakal asi 3 minúty, ukľudnil sa na rukách, nakojila som ho a teraz sa usmieva a robí si svoje zvuky, chytá nohy a všetko ako bežne. Ale má v zadu na hlave malú vypuklinku. Dala som mu na to na chvíľku studený obklad. Je to moje prvé dieťa a ešte sa nehýbal toľko, aby zachvíľku bol cez celú posteľ. Prosím, išli by ste na urgent alebo počkali do rána, keď reaguje a pretáča sa a hrá sa, ale má malú hrčku? Strašne si to vyčítam. Nečakala som to vôbec.

anonym_dee77f
Dnes o 18:59

Išla by som, istota je istota.

doriiis
Dnes o 19:00

Nemáš si čo vyčítať. Nepoznám dieťa, ktoré nespadlo z postele.
Ja by som ho sledovala a keď sa ti niečo nezdá, tak pohotovost

anonym_085e43
Dnes o 19:08

Vitaj v klube, neboj sa, malému nič nebude.

dominicka2812
autor
Dnes o 19:12
@doriiis

Nemáš si čo vyčítať. Nepoznám dieťa, ktoré nespadlo z postele.
Ja by som ho sledovala a keď sa ti niečo nezdá, tak pohotovost

@doriiis no uz aj ta vypuklina je mensia. A na brusku je a snazi sa plazit a smeje sa. Tak budem v noci sledovat…

bolarazjedna
Dnes o 19:24

Na pohotovosti si ho prezru, ale aj tak sa teba budú pýtať, či sa správa ako obvykle, to oni vedieť nebudú. Ak nebol v bezvedomí - spadol a hneď začal plakať, nevracia, je čulý, hra sa, nevidíš na ňom zmenu, tak zbytočne chodíte na pohotovosť. CT mu robiť nebudú, je to zbytočné oziarenie keď nemá varovné signaly, max vás príjmu na oddelenie na pozorovanie, budú ho budiť, kontrolovať ci reaguje a kontrolovať zreničky. To vieš aj ty doma a keby niečo, keby vracal, tak pôjdeš s nim na urgent. Ešte veľakrát popada, je normálne, že si v strese z toho.

anonym_43e4ac
Dnes o 19:37

@dominicka2812 na čísle 116 117 dostaneš profesionálne rady, ak by si v budúcnosti potrebovala ohľadom úrazu, alebo zdravotného problému. Zavolaj tam a oni ti poradia čo robiť v týchto situáciách.

anonym_0f2b3d
Dnes o 19:40
@bolarazjedna

Na pohotovosti si ho prezru, ale aj tak sa teba budú pýtať, či sa správa ako obvykle, to oni vedieť nebudú. Ak nebol v bezvedomí - spadol a hneď začal plakať, nevracia, je čulý, hra sa, nevidíš na ňom zmenu, tak zbytočne chodíte na pohotovosť. CT mu robiť nebudú, je to zbytočné oziarenie keď nemá varovné signaly, max vás príjmu na oddelenie na pozorovanie, budú ho budiť, kontrolovať ci reaguje a kontrolovať zreničky. To vieš aj ty doma a keby niečo, keby vracal, tak pôjdeš s nim na urgent. Ešte veľakrát popada, je normálne, že si v strese z toho.

@bolarazjedna urobia mu RTG.. mne 15mesačna spadla z nízkeho gauča čelom napred a išli sme pre istotu na chirurgiu a hneď nás posielali na röntgen..

anonym_e29f86
Dnes o 19:42

Pri deťoch do 3 rokov je odporúčané lekárske vyšetrenie pri páde na hlavu

vler
Dnes o 19:50
@anonym_0f2b3d

@bolarazjedna urobia mu RTG.. mne 15mesačna spadla z nízkeho gauča čelom napred a išli sme pre istotu na chirurgiu a hneď nás posielali na röntgen..

@anonym_0f2b3d mimochodom ten rtg je v zbytocny. Robim rtg

petamich
Dnes o 20:01

Ver mi presne viem o com hovoris. Maly mi takto spadol z gauca, este ani poriadne nelozil, otocila som sa, naciahla pre plienku a puf dieta na zemi. Ja by som ho sledovala, aj nejavi ziadne znamky vyssie popisane, tak by som na urgent nesla. Drzte sa!

anonym_e29f86
Dnes o 20:05
@vler

@vler pravda👍

dominicka2812
autor
Dnes o 20:06
@vler

@vler dakujem za odborne info 🙂

dominicka2812
autor
Dnes o 20:08
@petamich

Ver mi presne viem o com hovoris. Maly mi takto spadol z gauca, este ani poriadne nelozil, otocila som sa, naciahla pre plienku a puf dieta na zemi. Ja by som ho sledovala, aj nejavi ziadne znamky vyssie popisane, tak by som na urgent nesla. Drzte sa!

@petamich dakujem, trochu som sa ukludnila a sledujem ho, ale nic mu nebolo, hral sa, smial sa, zaspal na prsniku a vypuklina skoro zmizla. Budem ho sledovat aj v noci aj zajtra. Na prvykrat ma to dost vystrasilo, musim davat vacsi pozor.

anonym_a1a5a0
Dnes o 20:23

nie nesla by som len by som ho sledovala ci nezvracal a ci nie je malatny

miriamzba
Dnes o 20:43

Ja by som určite išla, niektoré veci nemusia byť zjavné hneď. So synom, keď mi spadol cca v 7mes, som bola aj na sone a neurologii, našťastie bez nálezu. Je pravda, že vela deti spadne, ale väčšinou to býva bez nasledkov. Držím palce nech je všetko v poriadku 🍀

gabika100
Dnes o 20:47

Mate to za sebou, naozaj sa to stane takmer kazdemu. Ak je culy, sprava sa ako zvycajne, tak by som ho zbytocne nestresovala dalsimi vysetreniami a pod., ale urcite by som doma sledovala, ci nenastane zmena stavu. Drzim palceky, urcite ste o. K. ( aspon z popisu) A tak to urcite aj zostane ❤️