Ako riešiť zanedbanú liečbu úrazu v zahraničí?
Prosím Vás nevie mi niekto poradiť manžel mal ťažký úraz v zahraničí v robote ,mal cestovné poistenie.Pracoval ako živnostník,celý dolamany v krajine kde robil mu iba ruku zoperovali ostatné zlomeniny že musí riešiť na Slovensku kde podstúpil operáciu panve krčných stavcov ďalšia operácia ruky kde mu to zle urobili v zahraničí zlomenú hrudná kost a iné zlomeniny nemozem sa dovolať pravdy ,nikto to nepresetruje keď zavolám hneď ma voľnú či aj jeho zamestnávateľ nikto mi nedal vedieť až manžel po prebratí že mal úraz neviem vôbec ako postupovať kde sa idem opitat má idbiju slovami neviem musíte sa inde opitatja vôbec neviem čo mám robiť a keď sa chcem dozvedieť pravdu a hlavne že bola jeho liečba v zahraničí zanedbaná teraz bojuje o život a nikto sa mi nechce vyjadriť k nicomu
@janete34 je mi velmi luto,co sa stalo manzelovi,ale neviem,s cim a ako,by sme ti mohli pomoct.Podla popisu,to bol tazky uraz a neviem do akej vysky, cestovne poistenie kryje,pracovny uraz.Pytas sa co mas robit,asi sa len modlit a nestracat nadej.Drzim palce a manzelovi prajem skore uzdravenie.
@janete34 v prvom rade drzim palce a mal nejake zivotne poistenie?
@anonym_905c03 všetko mu pokrikom prevoz čo mal cestovné poistenie a životné má ale až po skončení PN a bola som sa pitát na to že či mu môžem podať na invalidný pani na sociálnom iné kríky na mňa spustila ze bol živnostník že to také není jednoduché,pritom celý život čo robil odvádzal sociálnej poisťovni a teraz nemá nárok na nic
@janete34 je mi velmi luto,co sa stalo manzelovi,ale neviem,s cim a ako,by sme ti mohli pomoct.Podla popisu,to bol tazky uraz a neviem do akej vysky, cestovne poistenie kryje,pracovny uraz.Pytas sa co mas robit,asi sa len modlit a nestracat nadej.Drzim palce a manzelovi prajem skore uzdravenie.
@tundra poistné mu všetko krílo,ale najviac ma hnevas že keď oslovíme.majitelov čo pre nich robil odpoveď nevieme ja neviem ako postupovať preto všade píšem ja nemám nikoho kto by mi poradil pomohol preto kde sa dá tam píšem
A on ma vybaveny A1? Zo socialnej positovne? To si mal vybavit pred odchodom na fusku do zahranicia
Podľa mňa je rozdiel poistenie a zanedbanie starostlivosti
No keďže je to v zahraničí,tak by som to riešila cez právnika
@tundra poistné mu všetko krílo,ale najviac ma hnevas že keď oslovíme.majitelov čo pre nich robil odpoveď nevieme ja neviem ako postupovať preto všade píšem ja nemám nikoho kto by mi poradil pomohol preto kde sa dá tam píšem
@janete34 on nemá zamestnávateľa, to musíš pochopiť v prvom rade. Píšeš, že mu všetko pokrylo poistenie tak čo chceš teraz riešiť? Neviem aké zanedbanie, spravili čo mohli a poslali ho domov liečiť ďalej.
BOZP tu nema zmysel riesit, lebo ked mal pan cestovne poistenie a s tym pracoval, moze byt rad, ze mu zdravotnu starostlivost preplatili a nerypali sa v tom. Mam skusenosti s urazom a hospitalizaciou na dovolenke a viem ako sa poistovna vyzveda ako to vzniklo a kedy to vzniklo, dokonca ked nemas napr. pripoistene rizikove sporty tak ti nepreplatia uraz na lyzovacke. Neviem si predstavit co v poistovni povedal, ked prisiel “cely dolamany”, ze co sa stalo. No ale co sa tyka “zbabranej” operacie, to je ina tema, to treba riesit s nemocnicou a lekarom co to zbabral, vyziadat si ine posudky od inych lekarov kde je cierne ma bielom, ze je to zbabrane a dat to presetrit, vyvodit zodpovednost. Toto nema s poistenim nic, toto je zbabrana praca, pochybenie lekarov. Drzim palce.
BOZP tu nema zmysel riesit, lebo ked mal pan cestovne poistenie a s tym pracoval, moze byt rad, ze mu zdravotnu starostlivost preplatili a nerypali sa v tom. Mam skusenosti s urazom a hospitalizaciou na dovolenke a viem ako sa poistovna vyzveda ako to vzniklo a kedy to vzniklo, dokonca ked nemas napr. pripoistene rizikove sporty tak ti nepreplatia uraz na lyzovacke. Neviem si predstavit co v poistovni povedal, ked prisiel “cely dolamany”, ze co sa stalo. No ale co sa tyka “zbabranej” operacie, to je ina tema, to treba riesit s nemocnicou a lekarom co to zbabral, vyziadat si ine posudky od inych lekarov kde je cierne ma bielom, ze je to zbabrane a dat to presetrit, vyvodit zodpovednost. Toto nema s poistenim nic, toto je zbabrana praca, pochybenie lekarov. Drzim palce.
@namornicka "dokonca ked nemas napr. pripoistene rizikove sporty tak ti nepreplatia uraz na lyzovacke " píšeš hlúposti. Mám čerstvú skúsenosť s úrazom na zjazdovke, mala som normálne cestovné turistické poistenie, žiadne pripoistenie rizikových športov, všetky vyšetrenia v Traumacentre ( sono, rtg, mri ) , ošetrenie ( injekcie od bolesti, bandáž, barle) dokonca aj prevoz sanitkou do nemocnice na Slovensku - všetko platila za mňa poisťovňa. Komunikovali s lekárom a administratívou v Traumacentre. Dokonca mi lekárka z poisťovne, ktorá to tam schvaľovala, vybavila, aby ma urgentne na Slovensku zoperovali ( inak by ma dali na cakacku na termín) . Opakujem, bez pripoistenia rizikových športov.
@namornicka "dokonca ked nemas napr. pripoistene rizikove sporty tak ti nepreplatia uraz na lyzovacke " píšeš hlúposti. Mám čerstvú skúsenosť s úrazom na zjazdovke, mala som normálne cestovné turistické poistenie, žiadne pripoistenie rizikových športov, všetky vyšetrenia v Traumacentre ( sono, rtg, mri ) , ošetrenie ( injekcie od bolesti, bandáž, barle) dokonca aj prevoz sanitkou do nemocnice na Slovensku - všetko platila za mňa poisťovňa. Komunikovali s lekárom a administratívou v Traumacentre. Dokonca mi lekárka z poisťovne, ktorá to tam schvaľovala, vybavila, aby ma urgentne na Slovensku zoperovali ( inak by ma dali na cakacku na termín) . Opakujem, bez pripoistenia rizikových športov.
@volterra tak to som prekvapena, ale tak zrejme si mala lyzovanie v zakladnom baliku. Lebo je nizka pravdepodobnost ze by im to uslo. Kamoska sa tuto zimu pri lyzovani na svahu zranila, musel vyjst skuter s lekarom a osetrit ju a zviezt dole k autu. Nepreplatili jej to. Bohuzial ked si pozerala zmluvu, lyzovanie tam bolo zahrnute pri rizikovych sportoch a bola to ta vyssia a drahsia kategoria.
@volterra tak to som prekvapena, ale tak zrejme si mala lyzovanie v zakladnom baliku. Lebo je nizka pravdepodobnost ze by im to uslo. Kamoska sa tuto zimu pri lyzovani na svahu zranila, musel vyjst skuter s lekarom a osetrit ju a zviezt dole k autu. Nepreplatili jej to. Bohuzial ked si pozerala zmluvu, lyzovanie tam bolo zahrnute pri rizikovych sportoch a bola to ta vyssia a drahsia kategoria.
@namornicka výcuc z podmienok cestovného poistenia v Unione, ktoré uzatvárame na každú lyžovačku v kategorii Turista.
"Turista
Ak si vyberiete rizikovú skupinu TURISTA, poistenie sa vzťahuje na osoby, ktoré:
prevádzkujú rekreačné športy
vykonávajú nemanuálne práce
neprevádzkujú rizikové športy
neprevádzkujú extrémne športy
neprevádzkujú profesionálne športy
nevykonávajú manuálne práce.
Rekreačné športy sú športy nezaradené ako rizikové, profesionálne a extrémne športy a nasledovné športy, ak sú vykonávané na rekreačnej úrovni:
zimné športy: lyžovanie, snowboarding, beh na lyžiach a jazda na skiboboch prevádzkované po vyznačených trasách, rekreačné korčuľovanie na ľade a rekreačné sánkovanie do nadmorskej výšky 3 000 metrov,"

Bohuzial zivnostnik nema zamestnavatela, on je sam sebe zamestnavetelom a zodpoveda za svoju BOZP. Mal poistenie aj na vykonavanie prace, pri ktorej sa mu uraz stal, alebo mal len bezne "turisticke" poistenie?