icon

Problémy s nosom po úraze

elizabeth88
24. feb 2026

Dobrý deň, dieťa mi nechtiac hodilo ťažký hranatý predmet do nosa z diaľky 3 metrov.Bola to šupa.Na mi však kto postrazit, txk som nešla nikam.Po troch dňoch som sa začala báť, že hrb mi ostane na nose, tak som silným tlakom masíroval a a silno vmasirovala všetko vrátane pevných častí.No teraz mi ostal ako vpaceny chrbát nosa.Po týždni som bola na ORL, keď som našla stráženie a vraj sa s tým nič nerobí, pokiaľ nie je narušená funkčnosť.Pozreli mi do nosa a že mám nechať tak.
Hovorila som, že či sa nedá nejako pomôcť tomu.vraj nie.
Čiže mi ostane taký spadnutý chrbát nosa,alebo ešte je šanca, že sa tam niečo napraví...
Ďakujem, ak mi niekto napíše svojou skúsenosť.Nevirm, či bol nos zlomený, neposlali má na rontgen, a s malými košíčkami, ktoré som si prípadne vpacila dnu,sa vraj nerobí nič.

janinah
24. feb 2026

Zlomeny nos si nikdy nikto nech neopravuje sam.nechapem čo ti to napadlo.Ani to dr.neposiela na rtg.on to jemnym pohmatom vie zhodnotiť a prstami opravit,narovnat ak treba,pričom berie do uvahy aj opuch,aj ten skresľuje stav nosa.Prelepuje sa to potom leukoplastom ako fixacia.Nech sa to zhoji.odpuchne a potom prip.plasticka operacia.

elizabeth88
autor
24. feb 2026

Nedalo sa mi ísť k lekárovi.Tak som nejak spanikárila.Nevirm, či bol zlomený , no po tej masáži ostal xmeneny

anonym_1c0980
24. feb 2026

Zlomeny by si asi bez extremnej bolesti nepretlacila a nemohla nasilu tlakom masirovat, nezrastol by sa do 3 dni.. Doktor povedal, ze funkcnost je ok, tak zlomeny asi nebol. Chod na sukromnu kliniku, tam to poriesia

kacena4
24. feb 2026

tak ak by si mala nieco zlomene masirovat by sa to nedalo a uz vobec nie tlacit! asi to bolo len narazene s opuchom a ten si si zatlacala spat... tvoja chyba ze si nesla rovno k dr. to vies nedalo sa mi ist.... je blba vyhovorka, keby ti vypichol oko asi by si isla rovno na pohotovost a nasla by si si strazenie ale vzala ho so sebou.