icon

Úrazy a prvé kroky po mesiaci nečinnosti

ester2003
Včera o 20:17

Dobrý deň je tu niekto kto dlhodobo nemohol chodiť kvôli úrazu napríklad ... Aké bolo postavenie na nohy a prvé kroky ? ... Som po uraze panvy a o pár dní ak bude RTG v poriadku by ma malý prvý krát postaviť bojim sa aké to to bude ležala som mesiac a pol a bojím sa že som akokeby " zabudla chodiť " ...

rooskoliv
Včera o 20:35

To "zabudnutie chodiť" je normálny stav. Budeš sa to musieť na rehabilitácii znovu naučiť. Doba učenia bude závisieť od toho, ako máš zníženú pohyblivosť v kĺboch a ochabnuté svaly. Poctivým cvičením sa do toho dostaneš

biba_18
Včera o 21:10

bola som ležiaci pacient 4 mesiace, chodila som o barliach prvé dni. našťastie som športovec, takže som sa rýchlo rozchodila, nohy som mala atrofované, ale predtým veľa svalov…
takže pokiaľ si predtým nebola na tom fyzicky veľmi dobre, bude to také opatrnejšie, ale mesiac a pol zas nie je taká dlhá doba…
a podľa toho čoho úraz to bol. ak noha, tak tie sú náchylné na bolesti z iného zaťaženia, tam budeš rehabilitovať… ale nohy ťa môžu bolieť aj po úraze chrbtice

viestta
Včera o 21:13

@ester2003 nenechaju ta hned samu chodit, budes sa ucit chodit s rehabilitacnymi pomockami a pod dozorom. Skore uzdravenie, neboj sa, rozchodis sa

biba_18
Včera o 21:28

@viestta jaký dozor prosimťa, doma na ňu dozerať nikto nebude ☺️

viestta
Včera o 21:37
@biba_18

@viestta jaký dozor prosimťa, doma na ňu dozerať nikto nebude ☺️

@biba_18 ale vsak je v nemocnici

biba_18
Včera o 21:40

@viestta iste, ale ešte ako dlho bude? 🤷‍♀️ ale áno, v nemocnici pod dozorom, aspoň zo začiatku…

ester2003
autor
Dnes o 10:12
@viestta

@biba_18 ale vsak je v nemocnici

@viestta nie som v nemocnici mala som pád z veľkej výšky a zlomenu panvu na 2 miestach a krížovú kosť ziadna operácia sedieť som sedela po 10 dňoch a 6 týždňov iba ležať a sedieť ....teraz mám mať kontrolu v piatok či ma po tých 6 týždňov postavia alebo ešte nie ... Cviky v ľahu zvládam dobre udržím aj nohy vo výške v ľahu

ester2003
autor
Dnes o 10:12
@viestta

@ester2003 nenechaju ta hned samu chodit, budes sa ucit chodit s rehabilitacnymi pomockami a pod dozorom. Skore uzdravenie, neboj sa, rozchodis sa

@viestta ďakujem

euka210
Dnes o 11:52

@ester2003 musis to rozcvicit, rehabka.
Ja som len mesiac mala ortezu kvoli kolenu a potom mala vsetko stuhnute, zrazu som nevedela chodit 😁 ale kaxdym dnom to bolo lepsie.