icon

Kríže a vysoký tlak

juraj456
11. okt 2023

Zdravím, je to už skoro dva mesiace odvtedy ako ma seklo v križoch tak čo som sa prvé dni nevedel ani na nohy postaviť, tak mi dali injekcie a potom som bral dva dni Hzmes infuzie. V sbotu ma seklo a v stredu som ležal už 5 den viacmenej okrem malých prechadzok na wc a tak, tak sa mi zatočila v ľahu hlava a vyskočil mi tlak , samozrejme aj od ľaku lebo to bolo prvý krát , u doktorky som mal 160 na 100 dovtedy ako ma seklo som mal ukažkovy 120 na 80. Ale ako vravím je to už skroo 2 mesiace, srdce mam v poriadku, obličky, pečeň, žlčnik, ekg, krvné testy, a stále mám dni kedy mi z ničoho nič dvihne tlak a tep, nie je to na infarkt ale príde mi aj na odpadnutie. Nemá niekto niečo podobné? čakam na neurochirurga podľa MR mam platničku uskočenu a poškodený zrejme aj nerv alebo cvaknutý , citim aj bolest ako mi ide až dole do chodila po zadnej strane nohy. Tak keď mám všetky výsledky dobre tak mi to príde že to ma spoločné s tým seknutím. Ak niekto zažil niečo podobné tak budem rád keď sa ozve.

lyci
•
11. okt 2023

@juraj456 skus horcik. ja som mala naposledy seknute krize 3x za mesiac. potom som zacala brat horcik a odvtedy ani raz. okrem toho aj znizuje tlak

juraj456
autor
•
11. okt 2023

@lyci beriem magnosolv už dlhšie čo je dosť silné a večer ešte tabletku, myslel som či to nie je aj tetania ale minerálov mám dosť a tieto tlaky som mal aj napríklad p hodinu po magnézium čo by mi malo byť naopak dobre.

janinah
•
11. okt 2023

Vygoogli ako správne merať tlak

juraj456
autor
•
11. okt 2023

@janinah mávam práveže 140 až 150 na nejakých 90 a tep tiež do 90 čo nie je až kritický vysoký ale prečo mám do toho vtedy tie závraty nechápem

deti95060810
•
11. okt 2023

ide ti to do nohy? tak potom by to mohol byť aj zápal sedacieho nervu...ischias.

isis234
•
12. okt 2023

Ak mávaš bolesť vystrelujúcu do nohy, v zadu, spýtaj či ti predpíše lekár Nimesil- je to prášok, mne to prespísali na pohotovosti. Zabralo. Neurochirurg ti poradí. Platnička, nerv - z toho môžeš mať točenie hlavy. Spi v polosede. Hrozno reguluje tlak. V tomto čase predávajú domáce, na slnku dozreté, Nie z marketu.

juraj456
autor
•
12. okt 2023

@deti95060810 ide to do nohy až ale nie je to každý deň hrozna bolesť niektoré dni sú dobre.

juraj456
autor
•
12. okt 2023

@isis234 preto chcem ísť ešte a mám aj odporučenie ku neurochirurgovi tak uvidím čo on povie , aký bude postup ďalej. Mám aflamil od bolesti a zápalu tak keď to už riadne boli tak ten si dávam.

martul
•
12. okt 2023

@juraj456 samozrejme, že to máš z chrbtice. Uvidíš, čo ti povie neurológ. Ja mám to isté.

juraj456
autor
•
12. okt 2023

@martul čo sa ti robieva? Ja mám len magnetickú chrbtice ale nie krčnej. Normálne spím a ráno sa zobudím tak hneď mám tep vyšší napríklad. Alebo sa cítim taký nesvoj stále. Už to je skoro 2 mesiace a bolesť toho nervu neustupuje tiež. Raz je dobré niektoré dni horšie.

juraj456
autor
•
12. okt 2023

@martul neurológ sa vyjadril ku magnetickej ale ku tým zavratom a ku tlaku sa presne nevyjadril tak uvidím čo ten neurochirurg

martul
•
12. okt 2023

@juraj456 dala som sa operovať, ale jedine mi to pomohlo v tom, že mi netŕpne noha. Takže už roky cvičím SM systém a pomáha mi to.

isis234
•
12. okt 2023

@juraj456 MRI chrbtice - celej chrbtice, aj krčnej. Tam ti zistia, kde máš problém. Pýtaj výmenný lístok od obvodného lekára na ORL- tam ti zistia prečo máš závrate. Dajú ti lieky. Záleží aj na akom vankúši spíš. Chvália si Wellpur, .. s pamäťovou penou... Bamboo 4 home.. Pozri na nete. Písali že i v JYSK kupili lacnejší a výborne sa spí. Ortopedický vankúš ti predpíše na rehabilitácii, aj neurochirurg. Spýtaj sa na to i u obvodného lekára. Držím palčeky, nech si čím skôr fit.