icon

Zlomená kosť pri malíčku: Je čas na zloženie sadry?

ondrejaaaa
Včera o 14:54

Zdravim mám zlomenú metakarpalnu kosť pri maličku sadru mám 10dni žiadne bolesti už nemám a mám to ešte nosiť stále ďalšie týždne rozmýšľal som že si to dám dole o týždeň lebo ma to veľmi obmedzuje

anonym_bc8764
•
Včera o 15:01

No však daj, tvoja vec, tvoje zdravie

patrike
•
Včera o 15:03

Ako chces, potom si nestazuj na krivo zrastene kosti alebo opatovnu zlomeninu. Staci sa zle otocit v posteli.

ondrejaaaa
autor
•
Včera o 15:04

Jasne chápem len mám problémy aj v práci robím administratívne práce takže nič namáhavé na tú ruku len také písanie a s počítačom
No a bolesti nemám skoro žiadne tak ja neviem čo mám robiť

chrobak7
•
Včera o 15:05

@ondrejaaaa Však si ju daj dole, nám to nemusíš hlásiť.

Ja si pamätám svojho deda - raz mal zlomené predlaktie. Sádru si dal dole sám o týždeň skôr, lebo s ňou nemohol robiť v záhrade.

Pokiaľ budeš opatrný, nič by sa nemalo stať. Len nezakopni o konferenčný stolík v obývačke....

patrike
•
Včera o 15:05
@ondrejaaaa

Jasne chápem len mám problémy aj v práci robím administratívne práce takže nič namáhavé na tú ruku len také písanie a s počítačom
No a bolesti nemám skoro žiadne tak ja neviem čo mám robiť

@ondrejaaaa Respekotvat odporucania lekarov, oni na kontrolom RTG videli, v akom to mas stave.

ondrejaaaa
autor
•
Včera o 15:08
@patrike

@ondrejaaaa Respekotvat odporucania lekarov, oni na kontrolom RTG videli, v akom to mas stave.

@patrike bol som pred 5dnami na kontrole a hovorili že sa to dobre hojí ale pre istotu ešte taký jeden týždeň by som nechal a len tak dole pýtam sa preto len že či už dakto nemá s tým skúsenosti 🙂

anonym_dd56e9
•
Včera o 15:14

Jasne, daj dole, a idealne ani nechodit k lekarom, ved sedliackym rozumom sa vies sam rozhodnut 🙃

anonym_268a35
•
Včera o 15:30

A od nas chces povolenie k tomu alebo navod ako si dat dole alebo co by sme my v tvojej situacii robili alebo si potrebovala dat len zo seba von frustraciu? Lebo zatial si nam to len oznamila.

chrobak7
•
Včera o 15:31

@ondrejaaaa Neviem, prečo ťa všetci hejtujú. Kosť už máš čiastočne zrastenú. Iste, ideálne by bolo sadru ponechať. Ale keď dáš dole a dáš si pozor, nič by sa nemalo stať. Nepochopil som presne, či to máš na nohe alebo ruke. Ak na ruke, tam je riziko ešte menšie.

ondrejaaaa
autor
•
Včera o 15:35
@chrobak7

@ondrejaaaa Neviem, prečo ťa všetci hejtujú. Kosť už máš čiastočne zrastenú. Iste, ideálne by bolo sadru ponechať. Ale keď dáš dole a dáš si pozor, nič by sa nemalo stať. Nepochopil som presne, či to máš na nohe alebo ruke. Ak na ruke, tam je riziko ešte menšie.

@chrobak7 na ruke to mám

janinah
•
Včera o 17:58

Nic dolu predčasne nedavaj,dobre ti radím.

sovica
•
Včera o 18:20

@ondrejaaaa Zbláznil si sa? Však taká zlomenina sa hojí min 4-6 týždňov. Bolieť ťa to už nemusí, lebo kosť je fixovaná a zápal ustúpil. Ale ani náhodou si nemysli, že kosť je zrastená. Keď dáš dolu sádru riskuješ, že sa ti kosti posunú a posunú sa, to mi ver. Chceš mať trvalé následky? Spôsobíš si viac škody a liečenie sa ti len predĺži. Však keď pracuješ len pri PC, tak ti to nemôže tak vadiť. A ak ti tá sádra tak vadí, skús sa opýtať ortopéda, či by ti nemohli dať namiesto nej ortézu.

anonym_83f506
•
Včera o 18:26
@chrobak7

@chrobak7 Preboha, ty radšej nikomu neraď. Po 10 dňoch kosť nie je ani náhodou čiastočne zrastená. Však si z úvodného príspevku ani nepochopil, na ktorej končatine je kosť zlomená. Na nohe sa väčšinou malíček nedáva do sádry, len sa fixuje o ďalší prst. A že na ruke je riziko, že sa mu kosť bez sádry posunie, ešte menšia. Si robíš srandu?

lasona
•
Dnes o 04:58

Ano aj nasi pacienti si radi davaju sadru dole bez odporucania lekara a potom pridu ze daco nie je v poriadku. Lekar ich pitom zhuka, ze co ich to napadlo...je to na tvojej zodpovednosti

eeffka
•
Dnes o 05:17
@ondrejaaaa

@chrobak7 na ruke to mám

@ondrejaaaa na nohe by som povedala ze daj dole, na ruke do toho nedzub, tyzden vydrzis

ondrejaaaa
autor
•
Dnes o 08:26

A kedy najskôr si to môžem dať dole ? S dnešným dňom to je 11 dní čo mám sadru

danica2711
•
Dnes o 09:23

šibe ti? To už nevydržíš týždeň v záujme vlastného zdravia? Nie si lekár, nevieš posúdiť riziká. Chceš mať následné problémy len kvôli tomu, že sa ti už nechce mať sadru (nenapísal si, v čom ťa to tak straaaašne obmedzuje)
@ondrejaaaa

ondrejaaaa
autor
•
Dnes o 12:17
@danica2711

šibe ti? To už nevydržíš týždeň v záujme vlastného zdravia? Nie si lekár, nevieš posúdiť riziká. Chceš mať následné problémy len kvôli tomu, že sa ti už nechce mať sadru (nenapísal si, v čom ťa to tak straaaašne obmedzuje)
@ondrejaaaa

@danica2711 volal som s lekárom mám ísť zajtra na kontrolu a že mi možno dá inú fixáciu neviem aku mi môžu dať miesto sadry ?

anonym_83f506
•
Dnes o 13:39
@ondrejaaaa

@danica2711 volal som s lekárom mám ísť zajtra na kontrolu a že mi možno dá inú fixáciu neviem aku mi môžu dať miesto sadry ?

@ondrejaaaa Rozmýšľam, či si len troll, alebo si taký jednoduchší. Tebe biológia asi veľmi nešla, však? Ak máš niečo zlomené, tak by to malo byť fixované minimálne 4 týždne. A akú inú fixáciu miesto sadry? O ortéze si ešte nepočul?

ondrejaaaa
autor
•
Dnes o 13:54
@anonym_83f506

@ondrejaaaa Rozmýšľam, či si len troll, alebo si taký jednoduchší. Tebe biológia asi veľmi nešla, však? Ak máš niečo zlomené, tak by to malo byť fixované minimálne 4 týždne. A akú inú fixáciu miesto sadry? O ortéze si ešte nepočul?

@anonym_83f506 počul len neviem či po 11dnoch sadry dajú hneď ortezu