icon

Zlomenina vonkajšieho členka: skúsenosti a odporúčania

anyhoney
28. apr 2026

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ste niekto nemali rovnakú diagnózu zlomenina vonkajšieho členka Weber B, stalo sa mi to počas gymnastiky.
Bolo to len trošku vychýlené a doktor to posúdil tak, že to nieje potrebné operovať. Som 3 týždne od zranenia a mám dláhu a nesmiem dostupovať. Dláhu mám mať ešte týždeň a potom vraj pôjde dole. Myslím však, že mi na to ešte niečo dajú. Chcem sa však spýtať na vaše skúsenosti, odporúčania. Som aktívna športovkyňa, mám 20 rokov a je to pre mňa niečo hrozné a tak mi akákoľvek info pomôže. Ďakujem 🙂

biba_18
28. apr 2026

🤷‍♀️ si mladá. športovkyňa. ak budeš mať dobre nastavené rehabilitácie môže to byť fajn o mesiac, dva od zloženia sadry či dlahy (ale aj to počítaj radšej 5-7 týždňov, nie iba 4)

anonym_02cc40
28. apr 2026

@anyhoney
Ja som to tiež mala zlomené. Tiez nebola potrebna operacia, nastastie. 4 tyzdne klasická sadra, 2 tyzdne plastová a potom bandáž. Chodila som s klasickými barlami, od plastovej sadry francúzskymi a od bandaze len s jednou francúzskou. Noha po toľkých týždňoch nefunkčná, členok mi rozcvicovali na rehabilitácii, davali kopu procedur, trvalo to, ale vďaka šikovným fyzioterapeutkam mi nic nie je a členok funguje ako predtým. Ani neviem, ze som ho mala zlomený, behám za deťmi, skáčem s nimi. Moja rada je len počúvať rady lekárov a cas. Ten je najdôležitejší. Netreba nic siliť, vsetko pride postupne. A ešte dodám, úraz sa mi stal koncom júla a noha bola fit koncom decembra. Vybrala som maximum procedúr, co sa dalo, lebo prvá várka velmi nepomohla. Nedaj sa odradiť, ak po prvej varke nebudeš fit, pýtaj ďalšie, mas nárok na to. Preto vravim, vsetko potrebuje svoj cas.
Držím palce 😊.