icon

Ako udržiavať nové návyky po tridsiatke?

26. máj 2026

Ahojte, mám 32 rokov a uvedomila som si, že takto ďalej fungovať nechcem, málo spím, zle jem a necvičím. Chcela by som začať postupne meniť návyky, ale vždy to vzdám po pár dňoch. Ako ste si nastavili udržateľnú zmenu bez extrémov? Vďaka

anonym_bea497
26. máj 2026

@anonym_autor prečítaj si knihu atomové návyky. Zmenila mi život.

anonym_3ea55b
26. máj 2026

Treba si uvedomiť že motivácia je krátkodobá ale disciplína ti prinesie dlhodobé výsledky. Hovorí sa aj to že každý zvyk trvá 21 dni kým si ho osvojis alebo sa ho vzdáš. Najhoršie je podľa mňa robiť všetko naraz. Vtedy zmenu cítiš najviac a najskôr sa ti sprotiví. Preto je dobre začať postupne - dať si o pohár vody denne viac. Vymeniť výťah za schody. Zaparkovať auto teochu ďalej od bytu/kancelarie aby si sa viac prešla. Nahradiť sladkosti ovocím/smoothies. Ak dnes prestaneš fajčiť, piť, začneš cvičiť a citat každý deň knihu miesto internetu, asi ti ro dlho nevydrží. Ale keď postupne zavedieš malé zmeny, o pol roka sa možno ani nespoznáš

anonym_f54814
26. máj 2026

@anonym_autor postupne menit styl na udrzatelny, skus zacat jedno zdrave jedlo denne napriklad alebo si odpust jednu sladkost, cvic doma kratko podla nejakeho videa nie cviky ktore nemas rada /napriklad ja skakave cvicenie neznasam/ kup si motivacnu knihu a precitaj denne dve strany...skratka nieco z toho aby ta to neotravilo. Ja chodim na prechadzky kazdy treti den lebo kazdy den je to otrava atd...

anonym_53616d
26. máj 2026

Začala som hneď a idem ďalej ci sa mi chce alebo nie. Treba

anonym_129f8d
26. máj 2026

@anonym_autor poď na to postupne - najskôr choď skôr spať, potom začni lepšie jesť, neskôr cvičiť. Po troch mesiacoch to bude

domkakvet
26. máj 2026

@anonym_autor postupne ich zacni menit, musis iba vydrzat.

anonym_e15948
26. máj 2026

@anonym_autor rob čo musíš, nie čo chceš. V tvojom prípade musíš mať napr.kvalitny spánok, zdravé jedenie....