icon

Pomohli vám terapie v boji so šikanou?

15. apr 2026

Žienky tie čo ste boli na skole šikanovane a neverili ste si. Pomohli vám terapie? Po akom čase? Čo ste pre to sebavedomie robili? Kedy sa dostavili výsledky? Kedy ste si uvedomili ze ste krásne? Trochu sa navzájom inspirujme. Kedy sa cítite naozaj príťažlivé a neodolateľné? Dnes som si vlastne prvýkrát tak uvedomila ze sa cítim veľmi dobre a nevadilo mi ani keď na mňa niekto pozeral. Akoby som znova objavila svoju iskru. Trochu som aj schudla aj cvičím aj jem zdravo pleť mam krajšiu.. Chôdzu istejšiu a postoj vzpriamenejsi. Počúvala som si hudbu v sluchátkach pretty woman 😄 a zrazu som sa úplne stotožnila s pesničkou a cítila sa taka svieža a pôvabná.. Podeľte sa o vaše momenty 🍀

anonym_3c9746
Včera o 07:29

ahoj, nikdy som síce šikanovaná nebola, nie v pravom slova zmysle, ale podľa mňa terapeut je len nástroj ktorý ti pomôže nasmerovať sa na tvoju cestu za sebavedomím. Kráčať po nej musíš ty sama a aj urobiť všetku prácu aby si si vybudovala sebavedomie.
Pekne sa obliekaš, míňaj na seba nejaké peniaze, dopraj si, urob si nechty, vlasy, obočie atď.. proste fake it till you make it. Krása a sebavedomie by ale mali vyžarovať aj z vnútra. Budovať sebavedomie si vieš aj tak, že si dáš nejaký cieľ ktorý aj splníš a patrične sa zaň odmeníš (aj keby to malo byť len uvedomenie si, aká si super, že si to zvládla). Podľa mňa ženy, ktoré si budujú sebavedomie založené len na kráse ho majú príliš krehké, lebo stačí jeden negatívny komentár a pochybnosti sú späť.
a neber si príliš k srdcu čo o tebe hovoria ostatní. Ľudia často prenášajú svoje neistoty na iných. Ak ti napríklad komentuje veľký nos, pravdepodobne má on komplexy z nejakej časti svojho tela a takýmito komentármi ťa dáva dole aby sa on(a) cítil(a) lepšie.. Takže pracuj na sebe aj z vnútra aj z vonku a určite budeš mať svoju iskru späť ;)