Absolvovali ste niekto atestáciu v Ružomberku po novom 2020?
Dobry den,
Absolvoval niekto atestacie po novom v Ruzomberku? Teda posielal niekto atestacne portfolio a ziadost?
@alibonka82 musíš vedieť aj otázky, aj ku portfóliu odpovedať.,Dve rozdielne.
Ahojte dievčatá, tiež sa chystám na prvú atestáciu, ale cez Nivam. Prosím vás, vedeli by ste mi poradiť, čo dať do porfolia?
@abla ja len jednu radu mam, urccite cez Ružomberok nie cez NIVAM, do 25 dni mas posudok a do ďalších 10 dni už aj po obhajobe
@alibonka82 Ďakujem, tak to som nevedela
Ešte by som sa chcela spýtať, obhajoba v Ružomberku, je online?
@abla online
Dobrý deň, prosím Vás absolvovali ste niekto po novom 2.atestáciu? Ako vyzeralo vaše portfólio? Boli by ste prosím ochotné poslať k nahliadnutiu svoje portfólio? Ďakujem
@stankabn napíš ss
@zuzr1991 napíš mi ss
Ahojte, prosím ako ste zviazali atestačné portfólio? Každú oblasť zvlášť alebo všetky tri spolu? A prosím treba urobiť aj obsah aj zoznam príloh? Chystám sa tiež do RK. Ďakujem za pomoc.
@radusbambina odovzdala som každú oblasť zviazanú zvlašť + este dala som hrebeňovou väzbou zviazat aj doklady
@radusbambina obsah som nerobila, no prílohy som dala pri každej oblasti
@abla Ďakujem. A ešte ak môžem tak sa opýtam na štruktúru lebo som ostala v pomykove teraz keď to mám celé napísané - stačí napísať len názov komptencie napr. 1.2 Identifikovať psychologické a sociálne faktory učenia sa žiaka a k tomu všetko popísať či to čo mám popísané musí byť rozdelené/ zadelené ďalej napr. na: 1.2.1 Cieľ diagnostiky potom 1.2.2 Objekt diagnostiky 1.2.3 Nástroj a metódy diagnostikovania... Ďakujem
@alibonka82 aj ja som chcela ist do NIVAMu, ale nakoniec som si to podala v RK a som rada..
Dievčatá, dnes mi prišlo úplne otrasné hodnotenie z RK, som úplne demotivovaná, stálo ma to kopu času a mám aj školenie cez NIVAM, kde sme si jednotlivé kompetencie vypracovávali, ale evidentne to nie je podľa ich predstáv. Uznali mi iba 3. oblasť a časť 2., mám to prerobiť, no ja vôbec neviem ako🥺vedel by mi niekto poslať vzor 2.atestácie, nechcem kopírovať, mám svoje dôkazy, len ich asi neviem správne použiť, budem vďačná za akúkoľvek pomoc.
@mari2310 aj dali konkrétne informácie čo je zle?
@tortelinka no oni to celé zmenili, ja som to robila niekoľko mesiacov a zjavne po starom, lebo keď som dnes rozklikla pokyny k 2.atestácii, tak tie tam pred pár mesiacmi vôbec neboli a ja to podľa nich nemám, riadne to sprísnili, ale ja fakt neviem ako to prerobiť, už teraz som odovzdala pomaly 60 strán, ale prvú oblasť musím úplne prerobiť, druhú dopracovať. Potrebovala by som vidieť niekoho prácu, ja som vizuálny typ, mne tieto omáčky nič nehovoria🥺🥺
@kinga15 ahoj, prosím ta, ozval sa ti niekto? Aj ja plánujem 2.atestaciu, snažím sa nájsť informácie, konkrétne vzory, ale mam v tom zmätok. Už som dnes pisala do NIVAM, nech mi pomôžu zorientovať sa, ako na to, možno semináre, prednášky…. Tiež som zmätená, ako také portfólio začať robiť, no chcem sa do toho určite pustiť. Ak mas niečo nápomocné, prosím pošli na jitulkabj@gmail.com ĎAKUJEM VOPRED
@mari2310 ja som ho včera akurát odoslala, mám to tiež podľa starého a teraz sa normálne bojím, že aj mne príde také vyjadrenie. Robila som to podľa toho ako nás naučili na NIVAMe na inovačnom vzdelávaní. Ale ak to budem mať prerobiť tak to vzdávam lebo ozaj netuším čo by som tam mala potom dať.
@lessing Ružomberok ponúkol webinar na vysvetlenie, ako urobiť portfólio. Oficiálne je to pre uchádzačov o 1.atestaciu, ale pani Zuzana Gejdošova, ktorá to ma na starosti, to odporúča komukoľvek, kto nevie ako na to. Prihlásiť sa dá do 15.9. a webinar bude 25.9. 16:00-17:00. Cena: 30€. Ja s kolegyňou sme sa prihlásili. Aj z MPC mi odporučili vzdelávanie, ale Presov, ktorý mi vyhovoval, už bol obsadený a oni žiadajú aj distancnu aj prezenčnú účasť. Takže skúsim ten webinar a uvidím, na čom som.
@radusbambina neviem presne aké zmeny a kedy,ja som obhajovala v júli, robila som podľa ich videa
@radusbambina mala som tam vytknuté, že som to citujem:” robila podľa webinárov a iných vzdelávacích inštitúcií…” no keď porovnávam štruktúru NIVAM a ich je tam len kozmetický rozdiel, ale nech, prerobí to podľa toho, čo mi poslali a videla som to 1x až na posudku, keď som to odovzdávala určite to na stránke nemali. Štve ma tých 100€, čo som zaplatila, inak by som sa na to vykašľala.
@mari2310 Robia z toho vedu ako z diplomovej práce.😔 Som zvedavá aký posudok príde mne lebo v NIVAMe boli s tým spokojní na záverečnej obhajobe vzdelávania. Začínam ľutovať, že som to neposlala do Nivamu. A ako dlho trvalo kým ti prišiel posudok?

@alibonka82 vôbec nesuvisela, teda aspon ja som tam ziadnu spojitost nevidela. Ucila som sa minimum, no okolo notebooku som si porozkladala otazky a jeden papier, kde som si heslovite popisala kazdu otazku. Tak som nazrela do papiera a uz len obkecavala.