Aká je náročnosť a uplatnenie po Právnickej fakulte UK?
Syn je na gymnáziu a vyzera, že sa konečne vyprofiloval a uvažuje nad právnickou fakultou.Je škola príliš náročná, alebo tie, ktoré ste ju vyštudovali pracujete v obore, ste spokojné splnila vaše očakávania?Hlavu ma dobrú má nadpriemerne IQ k tomu samozrejme chýbajúci empatiu😆učí sa prečítanim si učiva závidím mu nadanie na jazyky študuje na bilingvalnom.Sme z Ba je veľky rozdiel medzi jednotlivými fakultami?Kde ste sa uplatnili štátna správa, firmy či právnické kancelárie?
@taktotedanie tak s týmto nesúhlasím absolútne. Sama mám právo a vidím to aj v okolí - známi, spolužiaci - nie je problém nájsť si zamestnanie. A už dávno neplatí, že len po známosti. V Bratislave je kopec ponúk. Takže autorka, ak by ho to mohlo baviť, tak smelo do toho🙂 odporúčam začať pracovať popri škole už od 1-2 ročníka v nejakej advokátskej a nazbiera tak kopec skúsenosti a bude si môcť vyberať medzi zamestnávateľmi🙂
@wintery ze ty si mala inu skusenost neznamena ze to tak nefunguje
Hovorim co viem od rodinneho prislusnika
@taktotedanie ved to ty si na zaklade tvojej jednej skusenosti napisala autorke, ze bez znamosti sa tazko zamestna. Takže to ty si zhodnotila celu situáciu len na základe tvojej jednej skúsenosti, nie ja 😀
@wintery s nim tam bolo dalsi h xy ludi ktori sancu nemali tiez
Znamy sa ani po skonceni prava v ba nikde nedostal vhodil 6mes na konkurzy nakoniec sa musel zacat venovat znova profesionalne sportu aby nieco zarobil
Po 3 rokoch si vybavil a uplatil jedneho pravnika aby ho zobral na prax
Autorka, da sa uplatnit aj bez znamosti - tiez mam xy takych znamych, ktori nemaju nikoho vo fachu a tusim okrem par kuskov, ktori si dobrovolne zmenili ine smerovanie, pracuju v prave vsetci.

Pokial nemate v rodine pravnika tazko
Mame takeho v rodine, po skonceni skoly ( studoval pravo a medzinarodne vztahy naraz) cize dve vysoke skoly a presiel 45konkurzami len v bratislave a povedal, ze ked prisiel hned vedel koho vezmu, meno a prriezvisko rozhodovalo o postupe
Uplatnil sa mimo bratislavu ale po znamosti, az po zlozeni skusok na judr.sa mu otvorili dvere