Aké knihy a zákony by mal študovať budúci vojak?
Ahojte syn moc sníva o vojenskej vysokej škole. Chcela by som mu nakúpiť nejaké knižky, popripadne zákony ktoré by vojak mal ovládať, nech si teda študuje, čitat a učiť sa ho baví. Vedeli by ste mi poradit čo by mal ovládať vojak z literatúry ? Ďakujem
Za mna zbytocnost, vsetko sa nauci
Zákony ho naučia a knižky vojenskou tematikou mu môžeš kúpiť ci ich využije ťažko teraz povedať
@markusrasford tak ale aké zákony ho budú učiť? On sa chce všetko učiť dopredu len ja neviem čím
Este tam nie je.. na to aby sa tam dostal potrebuje prejst skuskami, tak aj ty aj syn stiahnut brzdu ziadne zakony nepotrebuje vediet ked nie je prijaty, tam sa nauci nepotrebuje nic vediet dopredu
Nech pracuje na svojej kondicke a uci sa matematiku a cudzi jazyk aby vobec urpbil skusky, nehovoriac o vstupnej lekarskej prehliadke a psychotestoch
Este tam nie je.. na to aby sa tam dostal potrebuje prejst skuskami, tak aj ty aj syn stiahnut brzdu ziadne zakony nepotrebuje vediet ked nie je prijaty, tam sa nauci nepotrebuje nic vediet dopredu
Nech pracuje na svojej kondicke a uci sa matematiku a cudzi jazyk aby vobec urpbil skusky, nehovoriac o vstupnej lekarskej prehliadke a psychotestoch
@taktotedanie vďaka za názor, ale na ten sa nik nepýta. To je tak ťažké poradiť čo by som mu mohla kúpiť?
Poradila som ti najlepsie
Naco si bude studovat ked neprejde sitom prijimacich skusok? Aby zabil cas lebo sa cez prazdniny nudi? Z tych knih sa skusky nerobia
Fyzicke testy, psychotesty, matematika, cudzi jazyk
Ale tak komu niet rady tomu niet pomoci
Poradila som ti najlepsie
Naco si bude studovat ked neprejde sitom prijimacich skusok? Aby zabil cas lebo sa cez prazdniny nudi? Z tych knih sa skusky nerobia
Fyzicke testy, psychotesty, matematika, cudzi jazyk
Ale tak komu niet rady tomu niet pomoci
@taktotedanie vieme z čohosi skúšky robia, už davno si zanedbal sedenia u psychologičky, ktorá ho na to pripravuje. Je to od mala zdravý športovec, posiluje a beháva maratóny. Z matematiky vždy exceloval a Anj tak isto🙂 keby mu neverím a vedela by som, že na to nemá, nič také sa nepytam. Takže poradíš vôbec alebo nie
Tak vela stastia, poznam ludi co to skusali roky, sedenia so psychologami a nespravili ale jemu drzim palce
Ano tieto bezne reci exceluje atd atd, nech si pozrie co vsetko musi vediet na prijimackach a ake su tam discipliny a ake su tam limity a casy a toto nech si strazi a nacvici poriadne
A co je hlavne nech si nastuduje aky odbor ( ano je ich viac a aneucia sa vsetci to iste!) tam chce studovat
Neviem ty si myslis ze pride sadne do lavice a bude memorovat zakony sr?
Ja mam vystudovanu AOS v LM a ziadne zakony ani knihy som nestudovala...iba na psychotesty a telesnu som sa pripravovala...ak som to spravila, tak az potom na konkretne prijimacky z matiky a cudzieho jazyka
Tak vela stastia, poznam ludi co to skusali roky, sedenia so psychologami a nespravili ale jemu drzim palce
Ano tieto bezne reci exceluje atd atd, nech si pozrie co vsetko musi vediet na prijimackach a ake su tam discipliny a ake su tam limity a casy a toto nech si strazi a nacvici poriadne
A co je hlavne nech si nastuduje aky odbor ( ano je ich viac a aneucia sa vsetci to iste!) tam chce studovat
Neviem ty si myslis ze pride sadne do lavice a bude memorovat zakony sr?
@taktotedanie všetky podklady má a pravidelne vyplňuje aj dostupné cvične testy zo školy. O fyzických testoch sa ani baviť nemusíme, tie kritéria sú k smiechu. Tie má tiež v malíčku. Ja neveim ty myslíš že on si len povie že tam chce a nič si o tom nenaštuje ? Už cca 2 roky si hľadá všetky dostupné info o odbore na ktorý chce, viem aj ja aké by mal predmety. Neveim ty stále asi nechápeš otázke. Ja sa pýtam aké zákony by mal vojak vedieť. Nie to či sa na škole učíte ten a ten zákon.
Ja mam vystudovanu AOS v LM a ziadne zakony ani knihy som nestudovala...iba na psychotesty a telesnu som sa pripravovala...ak som to spravila, tak az potom na konkretne prijimacky z matiky a cudzieho jazyka
@patta89 vďaka za info, no on by chcel nejaké vedieť. Také čo využije. Len to ja neveim aké sú. Na všetko ostatné sa pripravuje
To neni dobre moze mat stoho "guláš" na vojne platí jeden zákon. Vojak ma držať hubu a krok. On sa tam všetko naučí.
To neni dobre moze mat stoho "guláš" na vojne platí jeden zákon. Vojak ma držať hubu a krok. On sa tam všetko naučí.
@markusrasford autorka to nechape
Snad syn pobral viac zdraveho sedliackeho rozumu od otca kedze z druhej strany to akosi proste viazne
@markusrasford autorka to nechape
Snad syn pobral viac zdraveho sedliackeho rozumu od otca kedze z druhej strany to akosi proste viazne
@taktotedanie nechape to lebo v živote nebola v kasárňach a keď si mysli ze teória zákonov je najdôležitejšia tak tu snahu jej brat nebudeme.
Jaaaaj ty akoze chces zakony cislo take a hentake a taky paragraf? Neboj sa nejde na policajta ci pravnika ale na vojaka, aj obycajny dopravny policajt kooperuj s jednym zakonom na 1 A4 stale dookola co myslis , he vojak je nieco viac? A ked to zhana dva roky tak si to mohol uz davno najst 😂 ked je taky zanieteny buduci vojak alebo sa nakontaktovat na dalsich vojakov
Este neprisiel ani jednym testom a lekarskou prehliadkou ( taki uz boli sikovni vo vsetkom a tam ich uznali za nesposobileho) ale hlavne ze im tam bude citovat zakony SR
Boze dufam, ze raz ak moje dieta vyrastie tak premotivovana nebudem
@taktotedanie nechape to lebo v živote nebola v kasárňach a keď si mysli ze teória zákonov je najdôležitejšia tak tu snahu jej brat nebudeme.
@markusrasford tak asi si mysli, ze zakony su vsetko
Mam skusenost takze tiez viem o com to tam je a veruze naucit sa nehaky zakon vie takmer kazdy , to ho na skolu nedostane
Chlapec nema ani zaklady ale hlavne ze sa bude ucit Zakony SR 🤦🏻♀️
Vidno, ze prichadza teplo
Jaaaaj ty akoze chces zakony cislo take a hentake a taky paragraf? Neboj sa nejde na policajta ci pravnika ale na vojaka, aj obycajny dopravny policajt kooperuj s jednym zakonom na 1 A4 stale dookola co myslis , he vojak je nieco viac? A ked to zhana dva roky tak si to mohol uz davno najst 😂 ked je taky zanieteny buduci vojak alebo sa nakontaktovat na dalsich vojakov
Este neprisiel ani jednym testom a lekarskou prehliadkou ( taki uz boli sikovni vo vsetkom a tam ich uznali za nesposobileho) ale hlavne ze im tam bude citovat zakony SR
Boze dufam, ze raz ak moje dieta vyrastie tak premotivovana nebudem
@taktotedanie je to zdravý chlapec, jeho zdravotnú kartu by mu mohlo závidieť 98% ľudí na sk 🙂
Keď sa veeeeľmi nudí, toto sú naše zákony: 281/2015 Z. z. Zákon o štátnej službe profesionálnych vojakov | Aktuálne znenie https://share.google/7zwniowLZQV6c1lQS
David Goggins : Nič ma nezlomí - veľmi zaujímavá knižka.
Zákony ho moc učiť nebudú... Ako spomínali vyššie, môže si naštudovať Zákon o štátnej službe prof. vojakov, Ústavu SR, Zákon o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov 🙂. Inak sa tam učia iné veci ako zákony. Nech si pozrie aká technika, výzbroj a výstroj sa v OSSR používa, aby mal aspoň predstavu.
Ano ano , poznam aj takych a nepresli, kedze su tam oravidla
Gratulujem mas zjavne syna snov ako ho tu prezentujes, to sa nemusi ani pripravovat teraz a ucit sa nieco, to len tak pride a hned dostane peciatku a budu sa o neho na skole trhat 👍🏻
Prajem vela stastia a viac takych vojakov pre nasu krajinu 🍀
Tiež by som nebrala ako hotovú vec, že ho tam zoberú. Je veľa vecí, na ktorých môže skončiť. Môže byť úžasný v matike, v jazykoch, v telesnej a nakoniec neprejde osobnostným testom. To že sa tebe javí ako perfektný, neznamená, že sa hodí do armády. Ale držím palce 🙂
Keď sa veeeeľmi nudí, toto sú naše zákony: 281/2015 Z. z. Zákon o štátnej službe profesionálnych vojakov | Aktuálne znenie https://share.google/7zwniowLZQV6c1lQS
@monikabull ďakujem
David Goggins : Nič ma nezlomí - veľmi zaujímavá knižka.
@no_predsa_ja ďakujem, kúpim mu
Tiež by som nebrala ako hotovú vec, že ho tam zoberú. Je veľa vecí, na ktorých môže skončiť. Môže byť úžasný v matike, v jazykoch, v telesnej a nakoniec neprejde osobnostným testom. To že sa tebe javí ako perfektný, neznamená, že sa hodí do armády. Ale držím palce 🙂
@miniatura14 nič neberiem ako hotovú vec 😄

Zákony ho naučia a knižky vojenskou tematikou mu môžeš kúpiť ci ich využije ťažko teraz povedať