icon

Aké vysoké školy by ste odporučili?

rs33333
10. apr 2022
dskjhfdlkdjhl
10. apr 2022

Vysoku skolu si vyber podla toho, v com si dobra a co Ta bavi. Lebo uplne zbytocne pojdes na skolu, ktoru Ti niekto doporuci (s najlepsim umyslom), ak to bude mimo Tvoje zaujmy a schopnosti.

kabinka11
10. apr 2022

@rs33333 Tak za mňa technické, ekonomické, medicína... Tie "sociálne a psychológia" u mňa niesu školy. Tak ale zase aj to treba.

zmrzlinka2021
10. apr 2022

@rs33333 Tak ako pise @dskjhfdlkdjhl - škola ta musi bavit a musis mat tuzbu robit buduce povolanie.
A moze to byt aj socialna praca, ale ak realne mas k tomu vztah a chces byt v tejto sfere, nie pre titul.
My nevieme co ta bavi, a k comu mas vztah.
No robit pracu, ktora ta naplna, a pri ktorej sice zarobis len tisicku v cistom je ovela dolezitejsie ako robit nieco, co ta frustruje za 3 litre

happy_1990
10. apr 2022

@rs33333 za mňa konkrétne VŠ, ktorú som sama navštevovala, SPU v Nitre, ale nie je dôležitá iba škola, ale aj študijný odbor, na bakalárovi som študovala účtovníctvo, ktoré ma na strednej veľmi bavilo, bohužiaľ v škole sa to zmenilo, keďže to bolo orientované viac na teóriu ako prax, čo nemožno povedať o štatistike, preto na druhom stupni bolo rozhodnutie jasné, kvantitatívne metódy v ekonómii, neskutočne kvalitný a perspektívny program, čo sa týka uplatnenia, keď ti to myslí a nemáš rada bifľovačky, tak by to mohlo byť niečo pre teba, ale rozhodnúť sa musíš podľa toho, čo ťa baví, ak máš rada umenie, určite týmto smerom nepôjdeš, aj keď je to kvalitný odbor. Skús si vyhľadať na googli top školy podľa zamerania - ekonomika, umenie, právo, tlmočníctvo, učiteľstvo, ...

54tinka54
10. apr 2022

@kabinka11 môžem vedieť prečo psychológia nie je pre teba škola?🙂

kabinka11
10. apr 2022

@54tinka54 tak myslím ze technické školy majú väčšie uplatnenie. Aj keď teda v dnešnej dobe aj ta psychológia bude treba. Ale tak za mňa asi posledná škola na ktorú by som sa vybrala.

54tinka54
10. apr 2022

@kabinka11 áno technické školy majú vacsie uplatnenie, aj keď aj tam existuju takmer nevyužiteľné odbory.. a teda z tvojho príspevku som to pochopila tak, že psychológia je škola čo ani nestojí za reč (ľahká škola?) - čo ale vôbec nie je pravda.. už len z toho titulu že psychológia sa nedá študovať externe (je to denná forma štúdia, tak ako aj medicína), kdezto napr takú ekonomiku a manažment vystudujes aj externe..
A dokáže sa uplatnit aj absolvent psychológie (ja mám vyštudovanú sociálnu a pracovnú psychológiu) a nemala som problém sa zamestnať či už na personálnom oddelení ale takisto aj v socialnej sfére som mala možnosť pôsobiť - ako psychologička v centre sociálnych služieb (a tých psychológov čoraz častejšie zamestnávajú aj detské domovy, domovy dôchodcov, rôzne iné DSS). Cize možnosti je veľa.

rs33333
autor
10. apr 2022

@happy_1990 chcela by som skúsiť manažment a tento smer, ťahá ma to najviac, ale bojím sa matematiky dosť

gemerka17
10. apr 2022

@rs33333 už som ti to písala v prechádzajúcom príspevku. Na matiku stačí chodiť na cvičenia, prednášky, doma otvoríš učebnicu, prepočítaš 30 príklad a skúškou prejdeš aj keď nechceš. Tam sa vážne nie je čoho báť. Je to smer ktorý je vhodný pre priemerne inteligentného človeka. Pokiaľ nie si úplne vymletá, tak to spravíš ako nič, len treba pár dní tomu venovať čas.
Vážne neviem čo stále riešiš. Si neseď na kábli.

kabinka11
11. apr 2022

@54tinka54 Neviem ci by som to nazvala ľahkou školou, nakoľko mám technickú a psychológiu sme mali ako zápočet a teda dala mi zabrať. Asi to bude tým, že radšej sa naučím matiku, fyziku... ako tie všelijaké poučky, čo teda mne koľkokrát ane nedávali zmysel. Nechcem ta nijako uraziť, ako píšem je to potrebný odbor, hlavne v dnešnej dobe, ale osobne by som sa mu oblúkom vyhla.

happy_1990
11. apr 2022

@rs33333 a prečo sa bojíš matematiky? bojíš sa konkrétne predmetu matematika alebo počítania všeobecne, lebo keď si vyberieš ekonomický smer, tak počítať budeš tak či tak, napr. na takej SPU ľudia vyhoreli práve na predmetoch z manažmentu (základy manažmentu, manažment výroby, podnikový manažment...), nie na matike, chodili tam ako na hodiny klavíra a boli na psychickom dne, keď zo 100 ľudí spravilo skúšku 8, tak to bol úspech, najlepšie, keď ešte len po zadaní otázok sa polovica ľudí dvihla a odišla... ako sa hovorí, kto sa bojí, nech nechodí do lesa

rs33333
autor
11. apr 2022

@kabinka11 jasne rozumiem, ďakujem❤️